Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένας νευρολόγος εξυπηρετεί όλη την Χίο,Ψαρρά και Οινούσσες

Ένας νευρολόγος εξυπηρετεί όλη την Χίο,Ψαρρά και Οινούσσες

Από το 2014 που ξεκίνησε το θέμα με το προσφυγικό – μεταναστευτικό,το νοσοκομείο Χίου (Ψαρών και Οινουσσών) επιβαρύνθηκε επίσης, μεγάλοόγκο ασθενών, εκτός των νησιωτών. Θέλουμε να εστιάσουμε στην ειδικότητατου μοναδικού νευρολόγου που υπήρχε και υπάρχει, καθώς μας αφοράάμεσα λόγω πάθησης και γνωρίζοντας τον φόρτο εργασίας του νευρολόγου λόγω του μεγάλου φάσματος της νευρολογίας.

Με αυτή την επιστολή καιέχοντας πραγματοποιήσει στο κοντινό παρελθόν συνάντηση δια ζώσης με τηνΔιοικήτρια του νοσοκομείου, παρουσία της τωρινής μοναδικής νευρολόγου (Β’Επιμελήτριας) και οι οποίες αναγνώρισαν τη σοβαρότητα του προβλήματος,ζητάμε ΑΜΕΣΑ ο Υπουργός Υγείας Κικίλιας Β. και ο Αν. υπουργός Κοντοζαμάνης Β. να επιληφθούν του θέματος για την πρόσληψη, ενός ακόμη νευρολόγου στο νοσοκομείου της Χίου διότι οι ασθενείς βιώνουν μεγάληταλαιπωρία καθημερινά, μπαίνοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο μετά από τηνπολύωρη αναμονή στο νοσοκομείο και εν μέσω πανδημίας επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους.

Τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στην προσπάθεια μας να εξυπηρετηθούμε στο νοσοκομείο Χίου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο λόγω πανδημίας είναι πολλά, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χρειαστεί κάποιοςνα επιλέξει τον ένα ιδιώτη Νευρολόγο που υπάρχει στο νησί, ακόμα και γιαμία απλή συνταγογράφηση, είτε και να ταξιδεύουμε εκτός Χίου τουλάχιστονμια φορά τον χρόνο για επανεξέταση, ώστε να αποφύγει την ταλαιπωρία.Ακόμα και για τις απαραίτητες ετήσιες ή έκτακτες απεικονιστικές εξετάσειςαναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε εξωτερικά ιατρεία (επιβαρυνόμενοι τηνσυμμετοχή εάν και εφόσον επίσης, υπάρχει η οικονομική δυνατότητα), για νααποφύγουμε την πολύμηνη αναμονή και να έχουμε μια άμεση απάντηση σετυχόν επιδείνωση της κατάστασής μας.

 • Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Β. και
  τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Β., ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ
  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ
  ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
 • Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου ιδρύθηκε τον Απρίλιο
  του 2013 με σκοπό την ενημέρωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, την
  διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, την συμπαράσταση με την παροχή
  ψυχολογικής, ηθικής, υλικής υποστήριξης, υποστήριξης των δικαιωμάτων και
  την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής
  τους.
 • Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου (ΣΑμΣΚΠ Χίου)
  είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά
  Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου
  Αιγαίου (ΠΟΑμεΑΒΑ) και μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος με
  εκλεγμένους νόμιμους εκπροσώπους και με εκλεγμένο εκπρόσωπο στην
  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σοκ στο Βόλο: Αυτοκτόνησε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι Webinar: «Βιο-ομοειδή φάρμακα & βιολογικοί παράγοντες»

Κ.Ε.Φ.Ι: O Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργάνωσε διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιο-ομοειδή φάρμακα & βιολογικοί παράγοντες» τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00-19:00 η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook.

ΚΕΘΕΑ: Απάντηση στο διορισμένο Δ.Σ. για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: Την αντίθεσή τους με τα σχέδια τoυ διορισμένου Δ.Σ. σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού με σημερινή (20/04) ανακοίνωσή του.

Υιοθεσία δέκα ακριτικών περιοχών και δημιουργία δέκα νέων παιδικών σταθμών από HOPEgenesis και Eurolife FFH

HOPEgenesis: Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023, ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.: Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι πλέον επίσημα μέλος της ASIF - της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα. Η ASIF έχει 47 μέλη σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών στις 18 Απριλίου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, υλοποιεί μία διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων.

Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ενημερώνει όλους τους πάσχοντες από Διαβήτη πως ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, τίθενται οι επιστημονικές προδιαγραφές για τη χορήγηση των θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, που εμφανίζουν την πλέον επίπονη και κοστοβόρα επιπλοκή, το Διαβητικό Πόδι.

ΕΣΑμεΑ: Κοινοποίηση προτάσεων των ευρωπαίων με αναπηρία προς τον Κ. Χατζηδάκη

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τις προτάσεις του εθνικού και ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος επί του σχεδίου των Συμπερασμάτων της Πορτογαλικής Προεδρίας για τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κοινοποιεί με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, που θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων όπου το Σχέδιο θα ψηφιστεί.