Χωρίς κατηγορία

Διαδερμική μέθοδος : Η Λύση στην ρήξη τενόντων

Διαδερμική μέθοδος : Η Λύση στην ρήξη τενόντων

Διαδερμική μέθοδος : Η μερική ρήξη τενόντων του ώμου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και είναι μια από τις κύριες αιτίες που πολύς κόσμος σταματάει την άθληση.

Η πρωτοποριακή θεραπεία με τη μέθοδο «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System» που εφαρμοζεται στο Metropolitan Hospital, δίνει λύση στη μερική ρήξη τενόντων. Πρόκειται για μια μέθοδο ελάχιστης επεμβατικότητας. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή.

«Healix Transtend Anchors & Percannula System»

 • Η «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System» είναι μια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ελάχιστης επεμβατικότητας και ημερήσιας νοσηλείας μέθοδος, η οποία αποτελεί τον νεότερο τρόποι αποκατάστασης της μερικής ρήξης υπερακανθίου και υπακανθίου τένοντος του στροφικού πετάλου του ώμου.

Η διαδερμική μέθοδος εφαρμόζεται από το Metropolitan

 • Το Metropolitan είναι ένα από τα πρώτα και τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρμόζεται η πρωτοποριακή διαδερμική μέθοδος, χάρη στην οποία η μερική ρήξη τενόντων θεραπεύεται με λιγότερες τομές, μικρότερο κόστος, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και μειωμένο χρόνο αποκατάστασης.
 • Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας, η κάμερα μπαίνει μέσα στην άρθρωση του ώμου, διαδερμικά, χωρίς χειρουργικό τραύμα και νοσηρότητα και καθηλώνεται ο τένοντας στη σωστή ανατομική του θέση.

Έντονος πόνος και δυσκαμψία                         

 • Το βασικό σύμπτωμα της ρήξης είναι έντονος ή βύθιος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει όταν ξαπλώνει κανείς στην πάσχουσα πλευρά. Επίσης, παρουσιάζεται δυσκαμψία, κοινώς «πάγωμα του ώμου».

Συντηρητική θεραπεία

 • Κατ’ αρχάς, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικευμένο και έμπειρο γιατρό ώστε να τεθεί η σωστή διάγνωση.

Εφόσον πρόκειται για μερική ρήξη υπερακανθίου ή υπακανθίου ξεκινάει η συντηρητική θεραπεία με φυσικοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, εκχύσεις κορτικοστεροειδών PRP ή με βλαστοκύτταρα. Αν, σε περίπου οκτώ εβδομάδες, η θεραπεία δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ακολουθεί το επόμενο βήμα που είναι η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος.

Τα πλεονεκτήματα

 • Η νέα θεραπεία μειώνει στο μισό το χρόνο αποκατάστασης, από έξι μήνες γίνεται τρεις.
 • Η μέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση με προηγούμενες, διότι πραγματοποιείται χωρίς μετατροπή της μερικής σε πλήρη ρήξη. Παλαιότερα έπρεπε, πρώτα, η μερική ρήξη να γίνει ολική, για να υπάρξει αποτελεσματική επέμβαση. Αυτό είχε ως αποτελέσματα τη διαταραχή της ανατομίας του τένοντα, το μεγάλο χρόνο νοσηλείας, το μεγάλο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας (6 – 9 μήνες) και, φυσικά, το ανάλογο κόστος.
 • Επιπλέον, με τη νέα θεραπεία αποφεύγονται χειρουργικά λάθη σχετικά με το ποιες μερικές ρήξεις πρέπει να αποκατασταθούν και ποιες όχι.

Όλοι μπορούν να ωφεληθούν

 • Όλοι μπορούν να ωφεληθούν από τη νέα μέθοδο. Η θεραπεία “Healix Transtend Anchors” & “Percannula System” δεν έχει αντενδείξεις ηλικίας και φύλου.

Προϋποθέσεις για την επιτυχία

 • Η σωστή διάγνωση, η σωστή ταξινόμηση και επιλογή του ασθενούς και ένας γιατρός έμπειρος στην τεχνική «Healix Transtend Anchors» και «Percannula System» είναι οι προϋποθέσεις για απόλυτη επιτυχία της αποκατάστασης μερικής ρήξης τενόντων.
 • Αυτές τις προϋποθέσεις πληροί με το παραπάνω το Metropolitan Ηospital με μια ομάδα έτοιμη να προσφέρει σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έναν ασφαλή και μόνιμο τρόπο να παραμείνει δραστήριο για πολλά χρόνια, ακόμα και σε πολύ μεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Η πρωτοποριακή μέθοδος με «Healix Transtend Anchors» και «Percannula System» σημαίνει:

·         Ακριβή και ανατομική αποκατάσταση του τένοντα

·         Ελάχιστη επεμβατικότητα

·         Ημερήσια νοσηλεία

·         Λιγότερες τομές

·         Μικρότερο κόστος

·         Μειωμένο χρόνο αποκατάστασης.

Διαδερμική αρθροσκοπική αποκατάσταση του ώμου

 • Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε με τεχνική μιας (one anchor repair) είτε με τεχνική δύο αγκυρών (two anchor repair), ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΦΣ : Συνεχίζετε η δωρεάν διάθεση self-test στους μαθητές

Το υποαλλεργικό μακιγιάζ είναι συνήθως πιο απαλό στο δέρμα, συχνά μπορεί να είναι χωρίς άρωμα (όπως το άρωμα μπορεί να είναι ερεθιστικόΑξιόπιστη πηγήγια πολλούς ανθρώπους), και μερικές φορές προέρχεται από ορυκτά.

Χιλιάδες ζωντανά είδη πωλούνταν στην Ουχάν, όχι όμως παγκολίνοι και νυχτερίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εν μέσω πανδημίας ορισμένοι στο Ντουμπάι έχουν βρει χρόνο στη θάλασσα ως έναν καλό τρόπο να συναντήσουν φίλους -

«Νιώθεις ότι μπορείς να αναπνέεις», είπε η Naeem, προσθέτοντας ότι δεν είχε φύγει από το Ντουμπάι από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι. "Είναι σαν να έχετε ταξιδέψει."

Πάνω από τους μισούς θανάτους εξαιτίας καρδιαγγειακών παθήσεων παγκοσμίως καταγράφονται στην Ασία

Καρδιαγγειακές παθήσεις Ασία: Πάνω από τους μισούς θανάτους εξαιτίας καρδιαγγειακών παθήσεων που σημειώνονται παγκοσμίως συμβαίνουν στην Ασία. Νέα μελέτη στοχεύει στην διερεύνηση και τον εντοπισμό των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των καρδιαγγειακών παθήσεων στις ασιατικές χώρες με σκοπό την καταπολέμηση της επιδημίας.

Το Μίσιγκαν επιβεβαιώνει την πρώτη περίπτωση hantavirus σε άνθρωπο

"Χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ, λατέξ, βινύλιο ή νιτρίλιο όταν καθαρίζετε περιοχές με προσβολές τρωκτικών, αερίζετε περιοχές για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εργασία και φροντίστε να βρέχετε καλά τις περιοχές με απολυμαντικό ή διάλυμα χλωρίου πριν από τον καθαρισμό."

Juno: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του παγωμένου Γανυμήδη

Juno: Το διαστημικό σκάφος Juno της Nasa πραγματοποίησε την πλησιέστερη των τελευταίων δύο δεκαετιών πτήση στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία, το Γανυμήδη, προσφέροντάς μας τις πρώτες ματιές στην παγωμένη σφαίρα.

MasterChef spoiler 07/06: Ποιος/α θα διακριθεί στην αποψινή δοκιμασία

MasterChef spoiler 07/06: Μια από τις πιο απαιτητικές αντιγραφές πιάτου θα δούμε απόψε στο μαγειρικό ριάλιτι του Star, το MasterChef. Η ένταση στην κουζίνα θα δυσκολέψει το έργο της Μαργαρίτας και του Διονύση. Ποιος/α θα καταφέρει να διακριθεί;

Αρωγός ψυχικής και σωματικής υγείας η θάλασσα

Θαλασσινό νερό Οφέλη Υγεία: Οι ευεργετικές δράσεις της θάλασσας και του θαλασσινού νερού είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια. Μια βουτιά στην θάλασσα μπορεί να θωρακίσει την υγεία του σώματος και της ψυχής.