Ομορφιά

Υποαλεργικά προιόντα μακιγιάζ : Τα οφέλη τους στην επιδερμίδα

Υποαλεργικά προιόντα μακιγιάζ : Τα οφέλη τους στην επιδερμίδα

Υποαλεργικά προιόντα μακιγιάζ : Σας, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τους λόγους που θα έπρεπε να στραφείτε στα υπο αλεργικά προιόντα για το μακιγιάζ σας.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι συνήθως δέρμα που έχει αντίδραση σε ένα συστατικό ή σε ένα νέο κλίμα. Δεν είναι επίσημος ιατρικός όρος. Η ευαισθησία του δέρματος από ιατρική άποψη είναι ερεθιστική δερματίτιδα ή ερεθισμός. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την ευαισθησία και τον ερεθισμό του δέρματος είναι το άρωμα .

Προτιμάτε μάρκες που δεν περιέχουν άρωμα 100%. Το άρωμα, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο. Ορισμένα προϊόντα μπορεί να περιέχουν φυσικά αρώματα ή αιθέρια έλαια. Τα συστατικά που προκαλούν ευαισθησία ή ερεθισμό είναι διαφορετικά από αυτά που προκαλούν πραγματική αλλεργία.

Τα πιο συνηθισμένα ερεθιστικά στο μακιγιάζ περιλαμβάνουν:

 • Άρωμα (συνθετικό και φυσικό)
 • Μίκα, που δίνει στο μακιγιάζ μια λάμψη
 • Χημικά αντηλιακά, τα οποία συνήθως προστίθενται στο μακιγιάζ προσώπου
 • Ορισμένα συντηρητικά, όπως parabens, διαζολιδινυλ ουρία, βενζυλική αλκοόλη, βουτυλοπαραμπέν, Προπυλοπαραμπέν και φορμαλδεΰδη
 • Ρετινόλη
 • Άλφα υδροξυ οξέα
 • Αιθέρια έλαια

Επιλέξτε την εταιρία με υποαλεργικά προίοντα που σας ταιριάζει

 • Δεδομένου ότι το υποαλλεργικό δεν είναι ρυθμιζόμενος όρος, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε ποιες μάρκες είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν δερματική αντίδραση και ποιες μάρκες χρησιμοποιούν το «υποαλλεργικό» ως λέξη-κλειδί.
 • Οι μάρκες αυτής της λίστας είναι κατάλληλες για ευαίσθητο δέρμα, φτιαγμένες χωρίς κοινά ερεθιστικά, βασίζονται σε ανόργανα άλατα, υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές αλλεργίας και συνιστώνται από δερματολόγους.
 • Μία ακόμα καλή σκέψη θα ήτανε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για το ποια προιόντα υποαλεργικού μακιγιάζ αξίζει να να εμπιστευτείτε για το σωστό αποτέλεσμα.

Πώς  θα επιλέξετε υποαλεργικά προιόντα

 • Τα προϊόντα αυτής της λίστας είναι ελεγμένα με δερματολόγο ή οφθαλμίατρο και είναι απαλλαγμένα από γνωστά ερεθιστικά και αλλεργιογόνα. Αυτό περιλαμβάνει parabens, φθαλικά άλατα, τάλκη και συνθετικό άρωμα.
 • Πολλά από αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται επίσης με μέταλλα ή βοτανικά συστατικά, και μερικά είναι ειδικά ελεγμένα για αλλεργίες. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι χωρίς σκληρότητα και βίγκαν.
 • Τα προιόντα που επιλέγονται να ανήκουν σε αυτές τις λίστες, είναι απόλυτα ασφαλή.

Ακολουθεί βίντεο για τα υποαλεργικά προιόντα μακιγιάζ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πνευματικός διαλογισμός χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο σε αμέτρητες θρησκείες και πολιτισμούς.

Σεξουαλική υγεία : Το σεξ κάνει καλό στον οργανισμό

Το CDC συνιστά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών άνω των 12 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ομορφιά : Απαλλαχτείτε από το μαύρισμα των σπρέι

Ομορφιά : Οι λοσιόν και τα σπρέι μαυρίσματος δίνουν στο δέρμα σας ένα γρήγορο χτύπημα ημι-μόνιμης απόχρωσης χωρίς τους κινδύνους καρκίνου του δέρματος που προέρχονται από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Αλλά τα «ψεύτικα» προϊόντα μαυρίσματος μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, ειδικά για τους αρχάριους.

Θαλασσινό αλάτι: Θεραπεία για παθήσεις του δέρματος

Θαλασσινό αλάτι Δέρμα: Είτε κάνετε βουτιές στη θάλασσα είτε είστε στο σπίτι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές δράσεις του θαλασσινού αλατιού πολλαπλά, καθώς η χρήση του θεωρείται μια φυσική θεραπεία για διάφορες παθήσεις του δέρματος.

Καφείνη : Αντιμετωπίζει τα ξηρά μάτια

Καφεΐνη : Εάν έχετε ξηρά μάτια, τα μάτια σας μπορεί να φαγούρα, να κάψουν ή να τσιμπήσουν. Μπορεί να έχετε πρόβλημα να δείτε επειδή το όραμά σας είναι θολό. Η χρήση φακών επαφής μπορεί να είναι επώδυνη.