Πολιτική Υγείας

Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης έναντι της λοίμωξης παράδειγμα για σχολεία

Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης έναντι της λοίμωξης παράδειγμα για σχολεία

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ημερών της κατασκήνωσης, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές εξετάστηκαν πολλές φορές Η εφαρμογή πολλαπλών στρατηγικών απέτρεψε σχεδόν τη μηδενική μετάδοση της COVID-19 μεταξύ 7.173 κατασκηνωτών και μελών του προσωπικού που παρακολούθησαν εννέα κατασκηνώσεις στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, εννέα συνδεδεμένες κατασκηνώσεις συνεργάστηκαν με το CDC, την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, την Αμερικανική Ένωση Κατασκηνώσεων καθώς και με κρατικά και τοπικά τμήματα για να σχεδιάσουν πρωτόκολλα ειδικά για τον δικό τους ιστότοπο.

Κάθε κατασκήνωση συνιστούσε εμβολιασμούς για όσους ήταν επιλέξιμοι, αλλά το 30% των συμμετεχόντων δεν ήταν επιλέξιμοι επειδή ήταν κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Και οι εννέα κατασκηνώσεις απαιτούσαν από τα μέλη του προσωπικού και τους κατασκηνωτές να καλυφθούν και να απομακρυνθούν σωματικά από οποιονδήποτε εκτός της στενής οικογένειάς τους για σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την άφιξη.

Οι συμμετέχοντες συμβουλεύτηκαν έντονα να καλύψουν το πρόσωπό τους με μάσκα και να ασκήσουν σωματική απόσταση όταν ταξίδευαν στην κατασκήνωση, ενώ οι κατασκηνωτές έπρεπε να υποβάλουν τουλάχιστον ένα αρνητικό τεστ COVID-19 εντός 72 ωρών από την άφιξή τους στην κατασκήνωση, σύμφωνα με τη μελέτη.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ημερών της κατασκήνωσής τους, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές εξετάστηκαν πολλές φορές για να αποκλειστεί η COVID-19, σημείωσαν οι ερευνητές.

Την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν οδηγίες λέγοντας ότι τα παιδιά στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις μπορούν να παραλείψουν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Τα παιδιά που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα θα πρέπει να φορούν μάσκες έξω όταν βρίσκονται σε πλήθη ή σε στενή επαφή με άλλους – και όταν είναι μέσα, και τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, λέει το CDC.

Τα μέλη του προσωπικού και οι κατασκηνωτές ήταν οργανωμένοι σε λοβούς: κάθε λοβός ήταν η ίδια καμπίνα όπου οι κάτοικοι αλληλεπιδρούσαν με τα άλλα μέλη τους χωρίς μάσκες ή φυσικές αποστάσεις, αλλά τελικά τα στρατόπεδα συγχωνεύτηκαν σε μεγαλύτερους λοβούς, όπου ένας λοβός εξελίχθηκε σε πολλαπλές καμπίνες.

Οι κατασκηνώσεις μεγιστοποίησαν σκόπιμα τις υπαίθριες δραστηριότητες για να περιορίσουν τη μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους, τις κλιμακωτές ώρες γευμάτων και χώρισαν τους κατασκηνωτές για φαγητό είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Η κλινική περίθαλψη, η κλήση ασθενών και η χορήγηση φαρμάκων ήταν επίσης κλιμακωτές. Οι ερευνητές βρήκαν ότι 21 άτομα βρέθηκαν θετικά από πάνω από 38.000 τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά 15 είχαν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Εντοπίστηκαν τρεις επιπλέον συμπτωματικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα θετικές περιπτώσεις και στις εννέα θέσεις χωρίς καμία δευτερογενή μετάδοση.

Αυτή η μελέτη έχει δύο σημαντικούς περιορισμούς: τα αρνητικά αποτελέσματα των δοκιμών που ήταν συμπτωματικά δεν τεκμηριώνονταν πάντα λόγω των προκλήσεων στελέχωσης στο ιατρείο.

Ο δεύτερος περιορισμός ήταν τα ελλιπή δεδομένα εμβολιασμού επειδή ένα στρατόπεδο δεν συγκέντρωσε την κατάσταση των διακοπών μεταξύ των κατασκηνωτών, οδηγώντας σε μια υποτίμηση του συνολικού ποσοστού εμβολιασμού.

Η επικεφαλής επιστήμονας υγείας της έκθεσης, Dr. Sarah Lee, επικεφαλής της ομάδας του Healthy Schools Branch, Division of Population Health στο CDC, έγραψε πρόσφατα στο Fox News:

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Επιπλέον, με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ του κατάλληλου προσωπικού και των κατασκηνωτών, αυτές οι κατασκηνώσεις ήταν καλά προετοιμασμένες για την πρόληψη της COVID- 19.”

Η έρευνα σημείωσε ότι τα σχολεία και άλλα παρόμοια προγράμματα που σχετίζονται με τη νεολαία μπορεί να εφαρμόσουν παρόμοιες στρατηγικές για την πρόληψη της μετάδοσης της COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει κανέναν αλώβητο

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Στις 12:30 οι ανακοινώσεις από Γεωργιάδη - Γεραπετρίτη

Δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διορθώνουν προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές, κατά της covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.