Πολιτική Υγείας

Kολοράντο Covid-19: Πάνω από το τέταρτο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αφορούν παιδιά

Kολοράντο Covid-19: Πάνω από το τέταρτο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αφορούν παιδιά

"Αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να αποφύγουμε σε αυτήν την καθοδήγηση για τις κατασκηνώσεις είναι αυτό που είδαμε σε εστίες σε κατασκηνώσεις  το περασμένο καλοκαίρι", είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης COVID-19 του Λευκού Οίκου.

Kολοράντο Covid-19: Επί του παρόντος, η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δίνει Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης στη χορήγηση εμβολίου δύο δόσεων της Pfizer σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Πάνω από το ένα τέταρτο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κολοράντο στα τέλη του περασμένου μήνα εμφανίστηκε σε παιδιά και εφήβους έως την ηλικία των 19 ετών. Η ηλικιακή ομάδα 0-19 αντιπροσώπευε περισσότερα κρούσματα από την ομάδα 40-59, αλλά ήταν η ομάδα 20-39 που είδε την πλειονότητα των περιπτώσεων στο 38,09%.

Το 26,36% των νέων κρουσμάτων  που εμφανίστηκαν στον πληθυσμό 0-19 είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που παρατηρήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η παρέμβαση αντιπροσώπευε το 26,92% των νέων κρουσμάτων.

Η τάση των νέων κρουσμάτων σε νεότερες ηλικιακές ομάδες δεν είναι διαφορετική από αυτές που παρατηρούνται σε άλλα μέρη της χώρας, καθώς μεγαλύτερος αριθμός ηλικιακών ομάδων ηλικίας γίνεται πλήρως εμβολιασμένος.

Η Υπηρεσία Ελέγχου FDA αναμένεται να εκδώσει απόφαση τις επόμενες ημέρες σχετικά με το αίτημα της Pfizer να επεκτείνει την τρέχουσα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης που έχει χορηγηθεί στο εμβόλιο COVID-19 για να το επιτρέπει σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Επί του παρόντος, η Υπηρεσία FDA δίνει Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης στο εμβόλιο δύο δόσεων για να χορηγείται σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εγκεκριμένο για άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, καθώς η Moderna και η Johnson & Johnson έλαβαν έγκριση μόνο για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

“Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια κλινική εμβολίων για ηλικίες 16-21 το επόμενο Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο Δρ Reginald Washington, επικεφαλής ιατρός στο Νοσοκομείο παίδων Rocky Mountain στο Ντένβερ, στο 9NEWS. “Θα είναι απλό να επεκταθεί αυτό για άτομα από 12-21 ετών στο νοσοκομείο μας.”

Σε εθνικό επίπεδο, έχουν αναφερθεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, που αντιπροσωπεύουν το 13,8% των ασθενειών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Δεκαέξι πολιτείες έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά, αν και το Κολοράντο δεν είναι μία από αυτές.

Η πολιτεία έχει δει τουλάχιστον 13 θανάτους που σχετίζονται με κορωνοϊούς σε παιδιά. Εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή των CDC, Dr. Rochelle Walensky, ανέφεραν ότι αναδυόμενες παραλλαγές, καθώς και ομάδες που συνδέονται με εξωσχολικά αθλήματα νεολαίας, έχουν συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών.

Το πρακτορείο αντιμετώπισε αυξημένη κριτική σχετικά με την καθοδήγηση του καλοκαιρινών κατασκηνώσεων που υποστηρίζει τη μάσκα και την κοινωνική απόσταση μεταξύ των νέων σε εξωτερικούς χώρους παρά τον χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης.

Είπε την Τετάρτη ότι εάν η Υπηρεσία FDA προχωρήσει για να εγκρίνει ένα εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και οι έφηβοι εμβολιασθούν πριν παρακολουθήσουν τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, θα μπορούσαν να βγάλουν τις μάσκες τους ενώ θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

“Αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να αποφύγουμε σε αυτήν την καθοδήγηση για τις κατασκηνώσεις είναι αυτό που είδαμε σε εστίες σε κατασκηνώσεις  το περασμένο καλοκαίρι”, είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης COVID-19 του Λευκού Οίκου.

“Αν λοιπόν έχετε πέντε 10χρονους που βρίσκονται σε γήπεδο ποδοσφαίρου, όλους μπροστά από την ίδια μπάλα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει πολλή βαριά αναπνοή γύρω από μια μοναδική μπάλα ποδοσφαίρου με πέντε παιδιά γύρω της ταυτόχρονα. ”

“Αλλά για δραστηριότητες διάδοσης, η καθοδήγηση εξωτερικής μάσκας για μη εμβολιασμένα άτομα, μικρές ομάδες, επιτρέπει σε αυτά τα παιδιά να μην εμβολιαστούν”, είπε.

“Και εμείς – αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να έχουν μια πολύ καλή εμπειρία κατασκήνωσης και να τη διατηρήσουν ανοιχτή χωρίς κανένα κρούσμα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ασφαλές φάρμακο κατά του κορωνοϊού  για τα παιδιά

Τρεις έγγυοι πήγαν σε ιδιωτική κλινική να γεννήσουν και εξήλθαν με κορωνοϊό

Μωρό με ιικό φορτίο κορωνοϊού 51.418 φορές (!) μεγαλύτερο του μέσου όρου σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον

Δύο βρέφη νοσηλεύονται με κορωνοϊό - Διασωληνωμένο το ένα

Διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων και άλλο παιδί εκτός από το βρέφος

Ρεβεγιόν με τα ίδια άτομα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Σε στενό οικογενειακό κύκλο 9 ατόμων

Στη Θεσσαλονίκη πέθανε μητέρα στη ΜΕΘ δίπλα στο διασωληνωμένο γιό της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.