Πολιτική Υγείας

Kολοράντο Covid-19: Πάνω από το τέταρτο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αφορούν παιδιά

Kολοράντο Covid-19: Πάνω από το τέταρτο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αφορούν παιδιά

"Αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να αποφύγουμε σε αυτήν την καθοδήγηση για τις κατασκηνώσεις είναι αυτό που είδαμε σε εστίες σε κατασκηνώσεις  το περασμένο καλοκαίρι", είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης COVID-19 του Λευκού Οίκου.

Kολοράντο Covid-19: Επί του παρόντος, η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δίνει Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης στη χορήγηση εμβολίου δύο δόσεων της Pfizer σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Πάνω από το ένα τέταρτο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κολοράντο στα τέλη του περασμένου μήνα εμφανίστηκε σε παιδιά και εφήβους έως την ηλικία των 19 ετών. Η ηλικιακή ομάδα 0-19 αντιπροσώπευε περισσότερα κρούσματα από την ομάδα 40-59, αλλά ήταν η ομάδα 20-39 που είδε την πλειονότητα των περιπτώσεων στο 38,09%.

Το 26,36% των νέων κρουσμάτων  που εμφανίστηκαν στον πληθυσμό 0-19 είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που παρατηρήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η παρέμβαση αντιπροσώπευε το 26,92% των νέων κρουσμάτων.

Η τάση των νέων κρουσμάτων σε νεότερες ηλικιακές ομάδες δεν είναι διαφορετική από αυτές που παρατηρούνται σε άλλα μέρη της χώρας, καθώς μεγαλύτερος αριθμός ηλικιακών ομάδων ηλικίας γίνεται πλήρως εμβολιασμένος.

Η Υπηρεσία Ελέγχου FDA αναμένεται να εκδώσει απόφαση τις επόμενες ημέρες σχετικά με το αίτημα της Pfizer να επεκτείνει την τρέχουσα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης που έχει χορηγηθεί στο εμβόλιο COVID-19 για να το επιτρέπει σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Επί του παρόντος, η Υπηρεσία FDA δίνει Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης στο εμβόλιο δύο δόσεων για να χορηγείται σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εγκεκριμένο για άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, καθώς η Moderna και η Johnson & Johnson έλαβαν έγκριση μόνο για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

“Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια κλινική εμβολίων για ηλικίες 16-21 το επόμενο Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο Δρ Reginald Washington, επικεφαλής ιατρός στο Νοσοκομείο παίδων Rocky Mountain στο Ντένβερ, στο 9NEWS. “Θα είναι απλό να επεκταθεί αυτό για άτομα από 12-21 ετών στο νοσοκομείο μας.”

Σε εθνικό επίπεδο, έχουν αναφερθεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, που αντιπροσωπεύουν το 13,8% των ασθενειών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Δεκαέξι πολιτείες έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά, αν και το Κολοράντο δεν είναι μία από αυτές.

Η πολιτεία έχει δει τουλάχιστον 13 θανάτους που σχετίζονται με κορωνοϊούς σε παιδιά. Εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή των CDC, Dr. Rochelle Walensky, ανέφεραν ότι αναδυόμενες παραλλαγές, καθώς και ομάδες που συνδέονται με εξωσχολικά αθλήματα νεολαίας, έχουν συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών.

Το πρακτορείο αντιμετώπισε αυξημένη κριτική σχετικά με την καθοδήγηση του καλοκαιρινών κατασκηνώσεων που υποστηρίζει τη μάσκα και την κοινωνική απόσταση μεταξύ των νέων σε εξωτερικούς χώρους παρά τον χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης.

Είπε την Τετάρτη ότι εάν η Υπηρεσία FDA προχωρήσει για να εγκρίνει ένα εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και οι έφηβοι εμβολιασθούν πριν παρακολουθήσουν τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, θα μπορούσαν να βγάλουν τις μάσκες τους ενώ θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

“Αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να αποφύγουμε σε αυτήν την καθοδήγηση για τις κατασκηνώσεις είναι αυτό που είδαμε σε εστίες σε κατασκηνώσεις  το περασμένο καλοκαίρι”, είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης COVID-19 του Λευκού Οίκου.

“Αν λοιπόν έχετε πέντε 10χρονους που βρίσκονται σε γήπεδο ποδοσφαίρου, όλους μπροστά από την ίδια μπάλα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει πολλή βαριά αναπνοή γύρω από μια μοναδική μπάλα ποδοσφαίρου με πέντε παιδιά γύρω της ταυτόχρονα. ”

“Αλλά για δραστηριότητες διάδοσης, η καθοδήγηση εξωτερικής μάσκας για μη εμβολιασμένα άτομα, μικρές ομάδες, επιτρέπει σε αυτά τα παιδιά να μην εμβολιαστούν”, είπε.

“Και εμείς – αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να έχουν μια πολύ καλή εμπειρία κατασκήνωσης και να τη διατηρήσουν ανοιχτή χωρίς κανένα κρούσμα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ασφαλές φάρμακο κατά του κορωνοϊού  για τα παιδιά

Τρεις έγγυοι πήγαν σε ιδιωτική κλινική να γεννήσουν και εξήλθαν με κορωνοϊό

Μωρό με ιικό φορτίο κορωνοϊού 51.418 φορές (!) μεγαλύτερο του μέσου όρου σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον

Δύο βρέφη νοσηλεύονται με κορωνοϊό - Διασωληνωμένο το ένα

Διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων και άλλο παιδί εκτός από το βρέφος

Ρεβεγιόν με τα ίδια άτομα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Σε στενό οικογενειακό κύκλο 9 ατόμων

Στη Θεσσαλονίκη πέθανε μητέρα στη ΜΕΘ δίπλα στο διασωληνωμένο γιό της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 21ης ημέρας της μόλυνσης και είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι στους μύες, πρησμένοι λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση.

Βρετανική έκθεση υγείας προτείνει την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος στα 21

Ο Javid Khan, ο συγγραφέας της μελέτης, θα συστήσει στην κυβέρνηση να αυξήσει την ηλικία καπνίσματος, με δύο πηγές να λένε στην Telegraph ότι είχε εξετάσει τη σύσταση να ορίσει την ηλικία στα 25.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων

Το CDC, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και τον FDA κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού με την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ευλογιάς και θεραπειών για ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κτηνιάτρους και άλλους χειριστές ζώων.

Περισσότερα τμήματα του Πεκίνου σε lockdown από σήμερα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές επέβαλαν lockdown στην περιοχή Haidian μαζί με τις περιοχές Chaoyang, Fengtai, Shunyi και Fangshan, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει από σήμερα.

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: Πηγή ανησυχίας για όλους, οι ΗΠΑ εξετάζουν θεραπείες και εμβόλια

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: "Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλάβουμε τι να κάνουμε και ποιο εμβόλιο, αν υπάρχει, μπορεί να είναι διαθέσιμο για αυτό. Είναι μια ανησυχία υπό μια έννοια ότι αν επρόκειτο να εξαπλωθεί, είναι επακόλουθο ότι όλοι πρέπει να ανησυχούμε".

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.