Πολιτική Υγείας

Εμβόλιο Παιδιά: Θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ασφαλή επιστροφή στο σχολείο και τα σπορ

Εμβόλιο Παιδιά: Θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ασφαλή επιστροφή στο σχολείο και τα σπορ

«Για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε παιδιά, χρειαζόμαστε εφήβους, χρειαζόμαστε νεαρούς ενήλικες, χρειαζόμαστε ενήλικες και χρειαζόμαστε ηλικιωμένους».

Εμβόλιο Παιδιά: Οι γονείς και τα παιδιά που θέλουν να μάθουν πότε τα εμβόλια COVID-19 θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους νεότερους ανθρώπους του Καναδά, πρόσφατα πήραν μια ματιά από τις απαντήσεις. Ο Δρ Supriya Sharma, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Health Canada, δήλωσε ότι είναι πιθανό το εμβόλιο της  Pfizer, αν όλα τα δεδομένα είναι καλά, να είναι το πρώτο εμβόλιο που θα μπορούσαν να λάβουν παιδιά και έφηβοι. Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν σε ανακοίνωση της Τετάρτης ότι το εμβόλιο COVID-19, το BNT162b2, είναι ασφαλές με “αποδεδειγμένη 100% αποτελεσματικότητα” στην πρόληψη της νόσου σε άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών. Τα δεδομένα δεν έχουν αξιολογηθεί ή ελεγχθεί από ομότιμους από ρυθμιστικές αρχές, όπως η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και το Υπουργείο Υγείας του Καναδά.

Στη δοκιμή 2.260 εφήβων υπήρχαν 18 κρούσματα COVID-19 στην ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο και κανένα από την ομάδα που έλαβε το εμβόλιο. Οι παρενέργειες ήταν παρόμοιες με αυτές που αναφέρθηκαν σε κλινικές δοκιμές σε ενήλικες, όπως πόνος στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλοι, πυρετός και κόπωση.

Τα πρώτα δεδομένα της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο για παιδιά:

Η Pfizer αναφέρει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών μετά από κλινική δοκιμή. Πριν από 6 ημέρες η Pfizer-BioNTech λέει ότι το εμβόλιό της είναι ασφαλές και έδειξε 100% αποτελεσματικότητα σε μια κλινική δοκιμή ηλικίας 12 έως 15 ετών. Αξιωματούχοι της υγείας λένε ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα, αλλά οι γονείς είναι αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα. Ο Sharma είπε ότι το Υπουργείο Υγείας του Καναδά  θα επανεξετάσει τα δεδομένα εμβολίων COVID-19 της Pfizer-BioNTech για τους νέους εφήβους «σε μερικές εβδομάδες». Τα πλήρη δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών, αναμένονται σε μήνες. Τυχόν εγκρίσεις θα γίνουν μόνον αφού ο ρυθμιστής ελέγξει τα δεδομένα για ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ποιότητα. Το εμβόλιο της Pfizer έχει προδιαγραφεί για άτομα ηλικίας έως 16 ετών στον Καναδά.

Ο Δρ. Noni MacDonald, ειδικός παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Dalhousie στο Χάλιφαξ, ο οποίος ερευνά την ασφάλεια των εμβολίων, δήλωσε ότι η έρευνα της Pfizer είναι μια «μελέτη γεφύρωσης». Σε μια μελέτη γεφύρωσης, οι ερευνητές ελέγχουν εάν αντισώματα και ανοσοαπόκριση με βάση τα κύτταρα είναι ισοδύναμα με αυτά που παρατηρούνται στους ενήλικες. Για την Pfizer, ήταν. “Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικά”, δήλωσε ο MacDonald.

Προστασία για όλους τους Καναδούς

Η Moderna διεξάγει επίσης μια κλινική δοκιμή στον Καναδά για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του 2022. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης μια δοκιμή σε άτομα ηλικίας έξι μηνών έως κάτω των 12 στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Η Johnson & Johnson, η οποία πρόσφατα κέρδισε έγκριση για το εμβόλιό της σε ενήλικες στον Καναδά και τις ΗΠΑ, επέκτεινε τη δοκιμή της Φάσης 2 για όσους ήταν 12 έως 17 ετών και σχεδιάζει να συμπεριλάβει μικρότερα παιδιά. Η AstraZeneca ξεκίνησε σε παρόμοια δοκιμή τον Φεβρουάριο. Αλλά μόνον όταν τα εμβόλια κυκλοφορούν στον πραγματικό κόσμο σε παιδιά με διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και άλλες υποκείμενες καταστάσεις, οι απαντήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα θα είναι σαφέστερες. “Θέλουμε να προστατέψουμε όλους στην κοινότητά μας, ακόμη και εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ή δεν θα ανταποκριθούν στο εμβόλιο”, δήλωσε ο MacDonald.

«Για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε παιδιά, χρειαζόμαστε εφήβους, χρειαζόμαστε νεαρούς ενήλικες, χρειαζόμαστε ενήλικες και χρειαζόμαστε ηλικιωμένους». Η Alyson Kelvin, επίκουρη καθηγήτρια στο Dalhousie που εργάζεται για τα εμβόλια COVID-19 στο εργαστήριο VIDO στο Saskatoon, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένη για το πώς τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και τον αθλητισμό. “Τα παιδιά μπορούν να μολυνθούν από τον ιό και να μεταδώσουν τον ιό”, δήλωσε ο Kelvin. «Ακόμα κι αν δεν βλέπουμε κλινική ασθένεια στα παιδιά ή η κλινική ασθένεια μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή όσο στους ενήλικες, είναι πραγματικά σημαντικό τα παιδιά να μην μπορούν να γίνουν μέρος της αλυσίδας μετάδοσης». Ο MacDonald ελπίζει ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για τους νέους εφήβους έως τον Σεπτέμβριο, εγκαίρως, για μαζικά προγράμματα εμβολιασμού στο σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβολιασμός παιδιά: Τότε θα εμβολιαστούν τα ανήλικα παιδιά

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Το Ισραήλ επεκτείνει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα σε πολίτες άνω των 16 λόγω της αύξησης κρουσμάτων covid-19

Γιατί οι γονείς πρέπει να προετοιμαστούν για ένα άλλο αβέβαιο καλοκαίρι και φθινόπωρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτικό πλάνο

Κανείς δεν ξέρει. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τελικά οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τακτικά εμβόλια για την COVID-19, όπως ετήσια εμβόλια γρίπης. Αλλά οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν πόσο διαρκεί η προστασία από τους τρέχοντες ενισχυτές.  

Οδηγίες μάσκας από τα CDC υπό την αίρεση της επερχόμενης ψυχρής περιόδου "αναπνευστικών ιών"

Η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες από το CDC συνιστά ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα και ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Το CDC συνιστά στα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά σε περιοχή με ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση να φορούν επίσης μάσκα, αλλά ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το απαιτούν, ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο.

Γκίκας Μαγιορκίνης για Δέλτα plus: Δεν κατατάσσεται ως στέλεχος ανησυχίας ή υπό παρακολούθηση

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι τα στοιχεία από μοντέλα στα εργαστήρια, δεικνύουν ότι το εν λόγω στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή.

Υπουργείο Υγείας: Με μάσκα οι θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Υπουργείο Υγείας: Την λήψη μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική.

Τα CDC έχουν συστήσει διάφορους τρόπους για τις γιορτές γιατην προστασία της υγείας των Αμερικανών και των αγαπημένων τους.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

"Τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν εντολές μάσκας στο σχολείο" επισημαίνει ο νέος γενικός χειρουργός της Φλόριντα

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα σχολεία πρέπει να τηρούν τις εντολές για μάσκες, ακόμη και αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.