ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά

Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά

Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά. Τα παιδιά αποτελούν τώρα τουλάχιστον 1 στα 11 από όλα τα κρούσματα ιού κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Αυτό σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και του Συλλόγου Παιδικών Νοσοκομείων. Τη Δευτέρα, η AAP δήλωσε ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δοκιμαστεί και έχουν βγει θετικά στον κορωνοϊό.

Τα δεδομένα συγκεντρώνονται από αναφορές της πολιτείας και δείχνουν ότι 1.039.464 παιδιά έχουν φανεί θετικά τον κορωνοϊό από τις 12 Νοεμβρίου. Στην περίοδο μιας εβδομάδας που έληξε εκείνη την ημέρα, υπήρχαν σχεδόν 112.000 νέες περιπτώσεις σε παιδιά, η μεγαλύτερη αύξηση μιας εβδομάδας. Ο ιός είχε δυσανάλογο αντίκτυπο στα έγχρωμα και τα παιδιά από Ισπανία. Έχουν υποστεί μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων και είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από οικονομικές ζημιές και έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες. Ο αριθμός των παιδιών με κορωνοϊό θεωρείται ότι υποτιμάται ευρέως. Επειδή τα περισσότερα δεν έχουν καθόλου ή λίγα συμπτώματα, και είναι σπάνιο να παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα, πολλά παιδιά δεν ελέγχονται ποτέ, σημείωσε ο AAP.

Τα μωρά κάτω του 1 έτους και τα παιδιά με ορισμένες υποκείμενες καταστάσεις ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρή ασθένεια από τον ιό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μερικά παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν μια σπάνια επιπλοκή που σχετίζεται με το COVID-19 που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή οργάνων. Η ψυχική υγεία των παιδιών επηρεάζεται επίσης από την πανδημία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του CDC, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών πραγματοποίησαν επείγουσες επισκέψεις που σχετίζονται με την ψυχική υγεία περίπου 24% περισσότερο από πέρυσι.

Οι επισκέψεις από παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών αυξήθηκαν περίπου στο 31%. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και οι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους περισσότερο, ο Reese Oxner –ασκούμενος του AAP- τόνισε την ανάγκη έγκρισης εμβολίου κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε τις διάφορες διαταραχές του ύπνου

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Μας ρωτάτε και απαντάμε για τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων από σήμερα

Ο έλεγχος λυμάτων εντοπίζει έγκαιρα τα κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη επιβραδύνουν την πρόοδο στις καρδιακές παθήσεις

Στεφανιαία νόσος: Οι αυξήσεις στα ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσαν να ευθύνονται για την επιβράδυνση στη μείωση του επιπολασμού της σταφανιαίας νόσου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Σε ποιες περιοχές αναβάλλονται την Τετάρτη οι υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

e-ΕΦΚΑ: Δεν θα συνεδριάσουν αύριο, Τετάρτη, οι υγειονομικές επιτροπές σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλάδες. Την ίδια ώρα, θα αναβληθούν και οι επιτροπές σε περιοχές που δεν μπορεί να γίνει μετακίνηση του ιατρού μέλους της επιτροπής.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.