ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά

Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά

Κορωνοϊος παιδιά: Πάνω από 1 εκατ. δοκιμάστηκαν και βγήκαν θετικά. Τα παιδιά αποτελούν τώρα τουλάχιστον 1 στα 11 από όλα τα κρούσματα ιού κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Αυτό σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και του Συλλόγου Παιδικών Νοσοκομείων. Τη Δευτέρα, η AAP δήλωσε ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δοκιμαστεί και έχουν βγει θετικά στον κορωνοϊό.

Τα δεδομένα συγκεντρώνονται από αναφορές της πολιτείας και δείχνουν ότι 1.039.464 παιδιά έχουν φανεί θετικά τον κορωνοϊό από τις 12 Νοεμβρίου. Στην περίοδο μιας εβδομάδας που έληξε εκείνη την ημέρα, υπήρχαν σχεδόν 112.000 νέες περιπτώσεις σε παιδιά, η μεγαλύτερη αύξηση μιας εβδομάδας. Ο ιός είχε δυσανάλογο αντίκτυπο στα έγχρωμα και τα παιδιά από Ισπανία. Έχουν υποστεί μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων και είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από οικονομικές ζημιές και έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες. Ο αριθμός των παιδιών με κορωνοϊό θεωρείται ότι υποτιμάται ευρέως. Επειδή τα περισσότερα δεν έχουν καθόλου ή λίγα συμπτώματα, και είναι σπάνιο να παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα, πολλά παιδιά δεν ελέγχονται ποτέ, σημείωσε ο AAP.

Τα μωρά κάτω του 1 έτους και τα παιδιά με ορισμένες υποκείμενες καταστάσεις ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρή ασθένεια από τον ιό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μερικά παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν μια σπάνια επιπλοκή που σχετίζεται με το COVID-19 που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή οργάνων. Η ψυχική υγεία των παιδιών επηρεάζεται επίσης από την πανδημία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του CDC, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών πραγματοποίησαν επείγουσες επισκέψεις που σχετίζονται με την ψυχική υγεία περίπου 24% περισσότερο από πέρυσι.

Οι επισκέψεις από παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών αυξήθηκαν περίπου στο 31%. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και οι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους περισσότερο, ο Reese Oxner –ασκούμενος του AAP- τόνισε την ανάγκη έγκρισης εμβολίου κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε τις διάφορες διαταραχές του ύπνου

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Μας ρωτάτε και απαντάμε για τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων από σήμερα

Ο έλεγχος λυμάτων εντοπίζει έγκαιρα τα κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Τα ποσοστά παχυσαρκίας ενηλίκων αυξάνονται, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Τετάρτη

Η παχυσαρκία είναι μια κοινή, χρόνια ασθένεια που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και επιδείνωση της ψυχικής υγείας, σημειώνουν τα CDC. Η παχυσαρκία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο σοβαρής κρίσης της νόσου COVID-19 μετά από ιογενή λοίμωξη.

Η μείωση της ζάχαρης στα συσκευασμένα τρόφιμα θα μπορούσε να αποτρέψει 2,48 εκατ. καρδιαγγειακά νοσήματα

ΗΠΑ Μελέτη: Ένα νέο μοντέλο υγείας και οικονομίας δείχνει σαφώς γιατί είναι επιτακτικό οι παρασκευαστές τροφίμων να μειώσουν την ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης στα προϊόντα τους.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι-Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.