Τεχνολογία

Εφαρμογή εμβόλιο παιδιά: Ψηφιακή πλατφόρμα με κλινικό αρχείο

Εφαρμογή εμβόλιο παιδιά: Ψηφιακή πλατφόρμα με κλινικό αρχείο

Η εφαρμογή παρέχει στους νοσοκόμους ασφαλή πρόσβαση σε λίστες κλινικών παιδιών με τις συσχετισμένες συνομιλίες τους και το ιστορικό

Εφαρμογή εμβόλιο παιδιά: Μια νέα εφαρμογή για κινητά που ψηφιοποιεί τη διαδικασία διαχείρισης εμβολιασμών στα σχολεία έχει ξεκινήσει στην Αγγλία. Οι σχολικές ομάδες ανοσοποίησης στη νοτιοδυτική Αγγλία ήταν οι πρώτες που επωφελήθηκαν από το νέο πρόγραμμα εμβολιασμών του RIVIAM, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για το πρόγραμμα εμβολιασμού της γρίπης των παιδιών τους αυτό το φθινόπωρο.

Το RIVIAM είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα υγειονομικής περίθαλψης που βοηθά τους κλινικούς ιατρούς να συντονίζουν τη φροντίδα των ασθενών μεταξύ των παρόχων. Η υπηρεσία ανοσοποίησης eConsent αποσκοπεί στην εξοικονόμηση χρημάτων της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) και στη μείωση των κινδύνων καθιστώντας τη διαδικασία εύκολη και χωρίς συνταγή.

«Η χρήση του RIVIAM μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε το χρόνο που ξοδεύει η ομάδα μας για τη συγκατάθεση κατά περισσότερο από 90%. Αυτή είναι μια σημαντική εξοικονόμηση που μπορούμε να επανεπενδύσουμε στην υπηρεσία ανοσοποιήσεών μας» εξηγεί ο Charlotte Forward, Επαγγελματίας Υπεύθυνος Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας και Εμβολιασμοί Σχολικής Ηλικίας στην Virgin Care.

«Η νέα εφαρμογή φέρνει περαιτέρω αποτελεσματικότητα επειδή ενημερώνει το κλινικό αρχείο του παιδιού μόλις ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Αυτό παίρνει μια τεράστια πίεση χρόνου από την ομάδα, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για το επόμενο σχολείο».

Ο Suzy Mason, επικεφαλής της ομάδας σχολικής ανοσοποίησης στο Somerset NHS Foundation Trust, εξήγησε ότι η εφαρμογή τους επιτρέπει να εξοικονομήσουν χρόνο στο διαχειριστή, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να περάσει καλύτερα αλλού. «Η ομάδα των νοσοκόμων μας είναι πολύ ευχαριστημένη που μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για κινητά, καθώς είναι πολύ πιο γρήγορη και μας δίνει αυτόν τον επιπλέον χρόνο για να περάσουμε με παιδιά και σχολεία.

«Διαπιστώσαμε επίσης ότι η εφαρμογή είναι φιλική προς το χρήστη και οι νοσηλευτές μας τη βρίσκουν εύκολη στη χρήση. Είναι ένας πραγματικά ασφαλής τρόπος αποθήκευσης όλων των ζωτικών πληροφοριών συγκατάθεσης για κάθε παιδί και έχει επίσης μειωθεί ο χρόνος της διαλογής και της διοίκησής μας. Οι γονείς μας έχουν επίσης πει ότι τους αρέσει η νέα φόρμα συναίνεσης στο διαδίκτυο, καθώς το βρίσκουν γρήγορο και εύκολο να συμπληρωθεί ψηφιακά».

Η εφαρμογή παρέχει στους νοσοκόμους ασφαλή πρόσβαση σε λίστες κλινικών παιδιών με τις συσχετισμένες συνομιλίες τους και το ιστορικό. Όταν η εφαρμογή είναι συνδεδεμένη, ενημερώνει αυτόματα τα αποτελέσματα εμβολιασμού στο RIVIAM. Εάν το RIVIAM είναι συνδεδεμένο με ένα κλινικό σύστημα, τα αποτελέσματα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο.

Η RIVIAM λέει ότι κάνοντας τη διαδικασία χωρίς συνταγή υπάρχει λιγότερος χώρος για σφάλματα – οι νοσοκόμες έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που χρειάζονται μέσω της εφαρμογής στη συσκευή τους, βελτιώνοντας την ασφάλεια των ασθενών. Ο χρόνος χορήγησης μειώνεται με αυτόματες ενημερώσεις των αρχείων του ασθενούς, οπότε δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στη βάση μετά από κλινικές για να καταγράψουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android και Apple, περιλαμβάνουν:

  • Ημερολόγιο κλινικής
  • Λίστα κλινικών παιδιών
  • Η συγκατάθεση του παιδιού και το κλινικό ιστορικό
  • Παρακολούθηση αποτελεσμάτων ανοσοποίησης
  • Συγχρονισμένες λίστες κλινικών σε όλες τις συσκευές εάν πολλοί κλινικοί λειτουργούν από την ίδια λίστα κλινικών και είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο
  • Αυτόματη ενημέρωση του αποτελέσματος σε RIVIAM και κλινικά συστήματα
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διπλά απαραίτητος ο εμβολιασμός ενάντια στη γρίπη

Οι εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης και οι κίνδυνοι στην ασφάλεια

Αντιγριπικός εμβολιασμός πρόληψη: Οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι υγειονομικοί

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

Νέα τεχνολογία ψύξης χωρίς ηλεκτρισμό εμπνευσμένη από τις καμήλες

"Θέλουμε αυτό να αποτελέσει πράσινη τεχνολογία", εξήγησε ο κύριος συντάκτης της έρευνας  Zhengmao Lu. Ίσως αυτό να βοηθήσει και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για νέα εμβόλια, όπως αυτό της COVID-19, το οποίο μέχρι σήμερα για να συντηρηθεί φαίνεται να χρειάζεται παραμονή και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός βοηθά ασθενείς με παράλυση

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τον εξωσκελετό σε 50 ασθενείς με παράλυση, διαπιστώνοντας πως η πλειονότητα εξ αυτών κατόρθωσε να περπατήσει και πάλι. Μάλιστα η ικανότητα αυτή βελτιωνόταν με τη χρήση του εξωσκελετού.

"Έξυπνος" υπερηχογράφος παρακολουθεί ασθενείς με covid-19

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να […]