Ρεπορτάζ Υγείας

Οι επόμενοι 11 νέοι διοικητές νοσοκομείων που επέλεξε Α. Ξανθός

Οι επόμενοι 11 νέοι διοικητές νοσοκομείων που επέλεξε Α. Ξανθός

Συνεχίζουν να τοποθετούνται νέοι διοικητές στα νοσοκομεία όλης χώρας μας , τα οποία ήταν ακέφαλα εδώ και πολύ καιρό . Ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους κάτωθι 11  διοικητές:

1. Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ
Μιχάλης Λοπατατζίδης: Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός (Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Warwick στη Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα εργάζεται στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων: ως Διοικητής στο Γ.Ν. Τρικάλων, ως συνεργαζόμενος σύμβουλος επιχειρήσεων στην Gerson Lehrmam, Inc Member, στο Λονδίνο και διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

2. Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ « ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

Νικόλαος Κοτοπούλης: Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Διευθυντής Οργάνωσης και Διοίκησης σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σύμβουλος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, τεχνικός σύμβουλος της 3ης ΥΠΕ και αξιολογητής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

3. Γ.Ν. «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Πέτρος Λυριντζής: Πτυχιούχος Οικονομικών του Οικονομικού Τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στο τμήμα Οικονομικών του Ελληνικού Μεσογειακού Κέντρου Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών, Special Graduate Student, MIT, Boston, Master of Arts, Clark Univercity, Worcester, Mass, USA, Ph.d in Economics, Worcester. Σήμερα έχει τη θέση του επικεφαλής Αναδιάρθρωσης στην Εταιρεία Παραγωγής Υπηρεσιών Υγείας Euromedica ενώ μεταξύ άλλων έχει διατελέσει αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων Ειδικού Χειρισμού καθώς και επικεφαλής Μονάδος διαχείρισης Κινδύνων στην Εμπορική Τράπεζα.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

4. Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Μελπομένη Τσούγκα: Είναι πτυχιούχος των Επιστημών Διοίκησης της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και εισηγήτρια στα προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης (ΙΝ.ΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Συνεταιριστικών Θεραπευτικών μονάδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

5. Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Αναστασία Πατερνά: Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει ακτινοφυσικός της 3ης ΔΥΠΕ (Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας), στο ΓΝ Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και στο ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εν συνεχεία ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης) καθώς και εισηγήτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ
Αναστάσιος Σπανός: Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εκπαίδευση και τίτλο ειδικότητας στην ακτινοδιαγνωστική. Κατέχει επίσης πτυχίο Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει στέλεχος της Διεύθυνσης Β΄ Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, και εισηγητής-κριτής στα συμβούλια επιλογής Ιατρών για την Ακτινοδιαγνωστική και την Πυρηνική Ιατρική Μακεδονίας- Θράκης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

7. Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Βασιλική Παπαχριστοδούλου: Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας στην Οργανωτική Μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποδιευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας στο ίδιο νοσοκομείο. Μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» από το 1995.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

8. Γ.Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δημήτριος Μιχάλης: Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Γενική Ιατρική και μετεκπαίδευση στην υπέρταση στο Ερευνητικό Αντιϋπερτασικό Ιατρείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική στο ΕΚΑΒ και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και ιδιώτης γιατρός.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

9. Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ
Παναγιώτης Ζυγούρης: Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Διδακτορικό Δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και καθηγητής του παραρτήματος της Σχολής Νοσηλευτριών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

10. Γ.Ν. ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Πασχάλης Καριώτης: Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές Βιοϊατρικού Μηχανικού στην Ελβετία (ΝΤΒ Buchs, St Gallen). Έχει διατελέσει Senior Helth Consultant της εταιρείας MSBME, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing στην Draeger Hellas και γενικός διευθυντής της WINMED.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

11. Γ.Ν.Α. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
Δημήτρης Βεζυράκης: Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ηρακλείου Κρήτης. Από το 1986 εργάζεται στο ΚΑΤ και σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών. Έχει διατελέσει κοινωνικός λειτουργός στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και υπεύθυνος λειτουργίας Κ.Α.Π.Η. Περιστερίου. Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ :

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ : 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα και σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων

Σταθερή αλλά κρίσιμη η πορεία του κορωνοϊού στην Αττική - Σφυροκόπημα στη Βόρεια Ελλάδα

Τι έδειξαν τα drive through covid test του ΕΟΔΥ

Τεστ κορωνοϊός: Σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Κορωνοϊός: Πόσες νοσηλείες, πόσες εισαγωγές και πόσα εξιτήρια είχαμε χθες στη χώρα μας

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Με τα ελληνικά νοσοκομεία να δίνουν σκληρή μάχη στο μέτωπο του κορωνοϊού στη χώρα μας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), να παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), παρουσιάζονται τα στοιχεία των εισαγωγών, των εξαγωγών και των νοσηλειών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν έως χθες το βράδυ, στη χώρα μας.

Πέθανε από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν

Ο Ζισκάρ υπήρξε θερμός υποστηρικτής και σύμμαχος της Ελλάδος και ήταν αυτός που έδωσε το αεροπλάνο του στον Καραμανλή για να επιστρέψει από το Παρίσι στην Αθήνα τον Ιούλιο 1974 μετά την πτώση των Συνταγματαρχών.

Χανς Κλούγκε: Μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας

Χανς Κλούγκε: Ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής, Χανς Κλούγκε, εστίασε στην αναγκαιότητα της αποφυγής του πλήθους, των στενών επαφών και των κλειστώ χώρων, ενώ τόνισε πως το εμβόλιο του κορωνοϊού θα σώσει ζωές. Εκθείασε το σχέδιο εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης ως δίκαιο και διαφανές, ενώ κατέληξε ότι το μεγαλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα φέτος, είναι η κοινωνική υπευθυνότητα.