Ρεπορτάζ Υγείας

Ο Fauci και ο Γεν. Διευθυντής του ΠΟΥ: Διαφωνούν για τα προγράμματα ενίσχυσης έναντι της COVID

Ο Fauci και ο Γεν. Διευθυντής του ΠΟΥ: Διαφωνούν για τα προγράμματα ενίσχυσης έναντι της COVID

Ο Glatt, ο οποίος είναι επίσης Επικεφαλής, Επιδημιολόγος Λοιμωδών Νοσημάτων και Νοσοκομείου στο Mount Sinai South Nassau στη Νέα Υόρκη, είπε επίσης: "Ταυτόχρονα, ο πρωταρχικός εμβολιασμός όλων των μη εμβολιασμένων παραμένει επίσης κορυφαία προτεραιότητα.

Ο Fauci και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ: Διαφωνούν σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης έναντι της COVID Ο διευθυντής του ΠΟΥ επέκρινε τα ενισχυτικά προγράμματα καθώς οι χώρες αγωνίζονται να λάβουν εμβόλια. Tomi Lahren: Δεν θυμάμαι να έχω επιλέξει τον Δρ Fauci για να διευθύνει τη χώρα μου Το πάνελ «Outnumbered» συζητά τα ανάμεικτα μηνύματα του Μπάιντεν και του Λευκού Οίκου για την COVID. Καθώς η παραλλαγή omicron αυξάνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους Αμερικανούς να κάνουν τα ενισχυτικά εμβόλια Covid όταν είναι επιλέξιμοι.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Αμερικής, Δρ. Anthony Fauci, και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Who) Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus δεν φάνηκε να βλέπουν με τα ίδια μάτια κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά της Covid όταν πρόκειται για προγράμματα ενισχυτικού εμβολιασμού. «Καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει ώθηση στην έξοδο από την πανδημία», είπε ο Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της 22ας Δεκεμβρίου.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ επέκρινε τα γενικά προγράμματα ενίσχυσης έναντι της COVID-19 που ξεκινούν ενώ άλλες χώρες αγωνίζονται να λάβουν προμήθειες εμβολίων.

Ο Γκεμπρεγέσους είπε στην ενημέρωση ότι μόνο τα μισά κράτη μέλη του ΠΟΥ έχουν επιτύχει τον στόχο να εμβολιάσουν το 40% του πληθυσμού τους μέχρι το τέλος του έτους λόγω της άνισης κατανομής της παγκόσμιας προσφοράς.

Ο Γκεμπρεγέσους είπε ότι νέες παραλλαγές του ιού θα μπορούσαν να αναπτυχθούν λόγω της άνισης πρόσβασης σε εμβόλια, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκτείνει την πανδημία.

«Τα γενικά ενισχυτικά προγράμματα είναι πιθανό να παρατείνουν την πανδημία, αντί να την τερματίσουν, εκτρέποντας την προσφορά σε χώρες που έχουν ήδη υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης, δίνοντας στον ιό περισσότερες ευκαιρίες να εξαπλωθεί και να μεταλλαχθεί», εξήγησε ο Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου. Ωστόσο, ο ιστότοπος του ΠΟΥ αναγνωρίζει τα οφέλη από τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19.

Ο Οργανισμός υγείας ανέφερε στον ιστότοπό του ότι τα δημοσιευμένα δεδομένα από πολλές χώρες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από μια αναμνηστική δόση έδειξαν βελτίωση στην προστασία έναντι της μόλυνσης. Ηπιότερη ασθένεια καθώς και σοβαρή ασθένεια και θάνατο, αν και ο οργανισμός σημείωσε ότι οι μελέτες έχουν περιορισμένο χρόνο παρακολούθησης.

Εν τω μεταξύ, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στις ΗΠΑ, αξιωματούχοι του CDC δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου ότι η παραλλαγή omicron αντιπροσωπεύει το 73 τοις εκατό των θετικών κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Δρ. Anthony Fauci, προέτρεψε την ανάγκη για ενισχυτικούς εμβολιασμούς στις πολιτείες.

“Τονίζουμε τη σημασία των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων γιατί η δράση υους κατά της Omicron είναι περίπου 20 έως 40 φορές υψηλότερη από ό,τι σε άτομα που έκαναν εμβόλιο δύο δόσεων”, είπε ο Fauci κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Fauci είπε επίσης ότι τα κλινικά δεδομένα δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της ασυμπτωματικής μόλυνσης ενός εμβολίου mRNA δύο δόσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ο Fauci εξήγησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ότι παρά αυτή τη φθίνουσα επίδραση των δύο δόσεων, «υπάρχει μια μέτρια έως υψηλή αποτελεσματικότητα – περίπου 75 τοις εκατό – που παρατηρείται στην πρώιμη περίοδο μετά από μια αναμνηστική δόση – και πολύ πιθανότατα υψηλότερη όταν πρόκειται για νοσηλεία και σοβαρή νόσο.”

Ο Φάουτσι επανέλαβε αυτό που είπαν οι αξιωματούχοι του CDC κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ότι η πρόληψη είναι μια «πολυεπίπεδη, ολοκληρωμένη διαδικασία, το χαρακτηριστικό της οποίας είναι ο εμβολιασμός».

Ο Δρ. Aaron E. Glatt, ειδικός στις λοιμώξεις και εκπρόσωπος της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής, είπε στο Fox News: «Σαφώς, τα ενισχυτικά είναι εξαιρετικά επιτυχημένα στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θνησιμότητας σε ασθενείς 6 μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης εμβολίου mRNA. Αυτό θα σώσει ζωές και θα αποτρέψει νοσηλεία και παραμονή εντατικής θεραπείας.

Ο Glatt, ο οποίος είναι επίσης Επικεφαλής, Επιδημιολόγος Λοιμωδών Νοσημάτων και Νοσοκομείου στο Mount Sinai South Nassau στη Νέα Υόρκη, είπε επίσης: “Ταυτόχρονα, ο πρωταρχικός εμβολιασμός όλων των μη εμβολιασμένων παραμένει επίσης κορυφαία προτεραιότητα.

Και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας και οι προσπάθειες για την αύξηση της διαθεσιμότητας εμβολίων για όλους τους ανθρώπους είναι απαραίτητες». Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου το 20 τοις εκατό των δόσεων εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως χρησιμοποιούνται καθημερινά για αναμνηστικό ή πρόσθετο εμβόλιο. Για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα αναμνηστικό εμβόλιο, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο του CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τσουνάμι κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω Όμικρον

Ίσως η τρίτη δόση παρατείνει την πανδημία σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ένα επιπλέον της αναμνηστικής δόσης επίπεδο προστασίας θα ήταν το τεστ λέει ο Fauci

100$ στους κατοίκους της Νέας Υόρκης που κάνουν την ενισχυτική δόση εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/05: 3.727 νέα κρούσματα - 14 νεκροί - 133 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/05: 3.727 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 133, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 14 νέοι θάνατοι.

Αμερικανοί τουρίστες στο θέρετρο Sandals στις Μπαχάμες πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, δήλωσαν αξιωματούχοι

Ποτέ μη λειτουργείτε ένα μηχανοκίνητο όχημα, μια γεννήτρια, ένα πλυντήριο πίεσης ή οποιονδήποτε βενζινοκινητήρα σε απόσταση μικρότερη από 20 πόδια από ανοιχτό παράθυρο, πόρτα ή αεραγωγό όπου τα καυσαέρια μπορούν να εξαερωθούν σε κλειστό χώρο.

Η μάχη κατά της COVID στην κινεζική πρωτεύουσα οδηγεί σε περιορισμούς, τιμωρίες για παραβιάσεις

Την Τετάρτη, η Σαγκάη έκλεισε το αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Shanghai World Expo. Αυτή η κίνηση έρχεται αφότου η πόλη άνοιξε ξανά τέσσερις από τις 20 γραμμές του μετρό το Σαββατοκύριακο. Ενώ ορισμένοι κάτοικοι έχουν επιτραπεί να ψωνίζουν για είδη παντοπωλείου, τα περισσότερα εστιατόρια και επιχειρήσεις είναι κλειστά, με τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Εντοπίστηκε «πολύ πιθανό» κρούσμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων στη Φινλανδία

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τον πρώην επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να λέει στο Associated Press ότι τα κρούσματα στην Ευρώπη φαίνεται να έχουν εξαπλωθεί λόγω σεξουαλικής δραστηριότητας σε ρέιβ στην Ισπανία και το Βέλγιο.

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Για την κατάσταση της υγείας του φοιτητή που τραυματίστηκε στο ΑΠΘ

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του 20χρονου φοιτητή που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ, παρείχε το νοσοκομείο.