Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Πανδημία: Το προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ το 2020 σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κορωνοϊός Πανδημία: Το προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ το 2020 σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το προσδόκιμο ζωής ανέκαμψε μετά από αυτές τις πτώσεις και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα το κάνει και αυτή τη φορά. Αλλά μερικοί είπαν ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια.

Κορωνοϊός Πανδημία: Για δεκαετίες, το προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ ήταν ανοδικό Το προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ μειώθηκε κατά ενάμισι έτος το 2020, τη μεγαλύτερη πτώση ενός έτους μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας την Τετάρτη. Η μείωση τόσο για τους Μαύρους Αμερικανούς όσο και για τους Ισπανόφωνους Αμερικανούς ήταν ακόμη χειρότερη: τρία χρόνια. Η πτώση που διατυπώθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οφείλεται κυρίως στην πανδημία COVID-19, την οποία οι αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι ευθύνεται για σχεδόν το 74% της συνολικής μείωσης του προσδόκιμου ζωής.

Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανοί πέθαναν πέρυσι, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έτος στην ιστορία των ΗΠΑ, με την COVID-19 να αντιπροσωπεύει περίπου το 11% αυτών των θανάτων.

Το προσδόκιμο ζωής του μαύρου δεν έχει μειωθεί τόσο πολύ σε ένα χρόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1930, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Οι αξιωματούχοι της υγείας δεν έχουν παρακολουθήσει το ισπανικό προσδόκιμο ζωής για σχεδόν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η μείωση του 2020 ήταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πτώση ενός έτους.

Η απότομη πτώση είναι «βασικά καταστροφική», δήλωσε ο Mark Hayward, καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο οποίος μελετά τις αλλαγές στη θνησιμότητα των ΗΠΑ.

Οι δολοφόνοι εκτός της COVID-19 έπαιξαν ρόλο.

Οι υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών μείωσαν το προσδόκιμο ζωής, ιδιαίτερα για τους λευκούς. Και οι αυξανόμενες ανθρωποκτονίες ήταν ένας μικρός αλλά σημαντικός λόγος για την πτώση των Μαύρων Αμερικανών, δήλωσε η Elizabeth Arias, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης. Άλλα προβλήματα επηρέασαν τους Μαύρους και τους Ισπανόφωνους, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, πιο πολυσύχναστες συνθήκες διαβίωσης και μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού σε θέσεις εργασίας με χαμηλότερες αποδοχές που τους υποχρέωσαν να συνεχίσουν να εργάζονται όταν η πανδημία βρισκόταν στη χειρότερη κατάσταση, ανέφεραν ειδικοί .

Το προσδόκιμο ζωής είναι μια εκτίμηση του μέσου αριθμού ετών που ένα μωρό που γεννήθηκε σε ένα δεδομένο έτος μπορεί να περιμένει να ζήσει.

Είναι ένα σημαντικό στατιστικό στιγμιότυπο της υγείας μιας χώρας που μπορεί να επηρεαστεί τόσο από διαρκείς τάσεις όπως η παχυσαρκία, όσο και από προσωρινές απειλές όπως πανδημίες ή πόλεμοι που ενδέχεται να μη θέσουν σε κίνδυνο αυτά τα νεογέννητα στη ζωή τους.

Για δεκαετίες, το προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ ήταν ανοδικό. Αλλά αυτή η τάση σταμάτησε το 2015, για αρκετά χρόνια, πριν φτάσει τα 78 χρόνια και 10 μήνες το 2019.

Πέρυσι, τα CDC είπαν ότι μειώθηκε σε περίπου 77 χρόνια και 4 μήνες.

Άλλα ευρήματα στη νέα έκθεση CDC: —Οι ισπανοί Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους λευκούς ή τους Μαύρους Αμερικανούς, αλλά είχαν τη μεγαλύτερη μείωση το 2020. Η τριετής πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τότε που το CDC άρχισε να παρακολουθεί το προσδόκιμο ζωής των Ισπανών πριν από 15 χρόνια. – Το χαμηλό προσδόκιμο ζωής μειώθηκε σχεδόν τρία χρόνια, σε 71 χρόνια και 10 μήνες. Δεν ήταν τόσο χαμηλό από το 2000. – Το λευκό προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά περίπου 14 μήνες σε περίπου 77 χρόνια και 7 μήνες. Αυτό ήταν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής για αυτόν τον πληθυσμό από το 2002. –

Ο ρόλος της COVID-19 ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή και την εθνικότητα.

Ο κορωνοϊός ήταν υπεύθυνος για το 90% της μείωσης του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των Ισπανών, 68% μεταξύ των λευκών και 59% μεταξύ των Μαύρων Αμερικανών. –

Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε σχεδόν δύο χρόνια για τους άνδρες, αλλά περίπου ένα έτος για τις γυναίκες, διευρύνοντας ένα μακροχρόνιο χάσμα.

Τα CDC υπολόγισαν το προσδόκιμο ζωής 74 ετών και 6 μήνες για αγόρια έναντι των 80 ετών και 2 μήνες για κορίτσια.

Περισσότερο από το 80% των θανάτων COVID του περασμένου έτους ήταν άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.

Αυτό στην πραγματικότητα μείωσε τον αριθμό της πανδημίας στο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, το οποίο επηρεάζεται περισσότερο από τους θανάτους νεότερων ενηλίκων και παιδιών από εκείνους των ηλικιωμένων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η περικοπή του περασμένου έτους ήταν μόλις το ήμισυ της τριετούς πτώσης μεταξύ του 1942 και του 1943 όταν νέοι στρατιώτες πέθαναν στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ήταν μόνο ένα κλάσμα της πτώσης μεταξύ του 1917 και του 1918, όταν ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και μια πανδημία ισπανικής γρίπης κατέστρεψαν τις νεότερες γενιές.

Το προσδόκιμο ζωής ανέκαμψε μετά από αυτές τις πτώσεις και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα το κάνει και αυτή τη φορά. Αλλά μερικοί είπαν ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει από την COVID-19 φέτος, ενώ παραλλαγές του κορωνοϊού εξαπλώνονται σε μη εμβολιασμένους Αμερικανούς – πολλοί από αυτούς είναι νεότεροι ενήλικες, ανέφεραν ορισμένοι ειδικοί.

“Δεν μπορούμε. Το 2021, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο προ-πανδημίας” προσδόκιμο ζωής, δήλωσε η Noreen Goldman, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προσδόκιμo ζωής : Ο Κορωνοϊός μείωσε τον αριθμό γεννήσεων στης ΗΠΑ

Ηπατίτιδα c : Δείτε πως διαμορφώνει το προσδόκιμο ζωής

Μεταμόσχευση Ήπατος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Προσδόκιμο ζωής : Έρευνα ευελπιστεί να το αυξήσει στα ποντίκια

Ισραηλινοί επιστήμονες πρωτοπορούν στην καταπολέμηση της γήρανσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Δύο εβδομαδιαία Covid test για τους μη εμβολιασμένους - Διευκρινίσεις

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Επισημάνσεις έδωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Σημεία που διενεργούνται Rapid test

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία "Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19" ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: Κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα σήμερα , αλλά και πάλι η Αττική κρατάει την πρώτη θέση με 491 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη την δεύτερη με 193 κρούσματα.

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Αποτελέσματα ελέγχων Drive throught testing

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας του Κορωνοιού η ελληνική κυβέρνηση με συνεργασία με τους επιστήμονες έχουν βάλει κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να πραγματοποιούν τέστ κορωνοιού σε όλους τους πολίτες. Παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Επίσκεψη κλιμακίων του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, αφού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού.