Γενικές Ειδήσεις

Προσδόκιμο ζωής : Έρευνα ευελπιστεί να το αυξήσει στον άνθρωπο

Προσδόκιμο ζωής : Έρευνα ευελπιστεί να το αυξήσει στον άνθρωπο

Προσδόκιμο ζωής :  Οι επιστήμονες στο Ισραήλ έχουν πειραματιστεί με επιτυχία σε 250 ποντίκια, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής τους κατά περίπου 23 τοις εκατό, κάτι που πιστεύουν ότι μπορεί να αναπαραχθεί και στους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες πέτυχαν αυτά τα απίστευτα αποτελέσματα αυξάνοντας την προσφορά SIRT6, μια πρωτεΐνη που αρχίζει να μειώνεται με την ηλικία. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι το SIRT6 βελτιστοποιεί την ενεργειακή ομοιόσταση στα γηρατειά για να καθυστερήσει την αδυναμία και να διατηρήσει την υγιή γήρανση”, διαβάστηκε η περίληψη της εργασίας.

“Η αποκατάσταση της ομοιόστασης ενέργειας από το SIRT6 επεκτείνει την υγιή διάρκεια ζωής, έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Nature Communication . Δείχνει ότι όχι μόνο η αυξημένη πρωτεΐνη SIRT6 ενίσχυσε το προσδόκιμο ζωής στο άτομο, αλλά και τους έκανε να φαίνονται πιο νεανικοί και λιγότερο ευαίσθητοι στον καρκίνο σε σύγκριση με τους συνηθισμένους ποντικούς.

Το πείραμα άλλαξε το προσδόκιμο ζωής των ποντικιών

  • Ο καθηγητής Haim Cohen του Πανεπιστημίου Bar-Ilan, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι η αλλαγή στο προσδόκιμο ζωής των ποντικών μετά το πείραμα είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρόσθεσε εάν το ίδιο άλμα που παρατηρήθηκε σε ποντίκια εφαρμοζόταν στους ανθρώπους, θα μπορούσαμε να δούμε έναν μέσο άνθρωπο να επιβιώνει για έως και 120 χρόνια. Οι αλλαγές που είδαμε σε ποντίκια μπορεί να είναι μεταφράσιμες στον άνθρωπο, και αν ναι, αυτό θα ήταν συναρπαστικό.

Το προσδόκιμο ζωής μεταβάλετε με βάση το φύλλο

  • Η έρευνα, μια συνεργασία μεταξύ διεθνών επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Rafael de Cabo από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, έδειξε επίσης ότι το άλμα στο προσδόκιμο ζωής των ποντικών δεν περιορίστηκε σε κανένα συγκεκριμένο φύλο αυτή τη φορά. Ωστόσο, η ποσοστιαία αύξηση του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των αρσενικών και θηλυκών ποντικών ήταν διαφορετική. Ενώ τα αρσενικά ποντίκια, στα οποία αυξήθηκε η πρωτεΐνη SIRT6, έζησαν σχεδόν 30 τοις εκατό περισσότερο, τα θηλυκά ποντίκια έδειξαν ότι μπορούσαν να ζήσουν για σχεδόν 15 τοις εκατό περισσότερο από τα ποντίκια που δεν ήταν μέρος της έρευνας.

Η νέα μελέτη είναι επίσης σημαντική υπό το φως του πειράματος του 2012 που πραγματοποιήθηκε από τον Cohen, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο πρώτος επιστήμονας που αύξησε το προσδόκιμο ζωής μεταξύ αρσενικών ποντικών. Αυτό το πείραμα, ωστόσο, δεν είχε καμία επίδραση στο προσδόκιμο ζωής των θηλυκών ποντικών.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλια παιδιά : Η Ε.Ε. εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

Σιωπηλός δρόμος επεισόδιο 9 Η ζωή του Ιάσονα αποκαλύπτετε

Συνεδριάζει η επιτροπή για νέα χαλάρωση των μέτρων - Τι θα γίνει με μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γλυκάνισος 29/01: Η Ελεάνα επισκέπτεται αναπάντεχα τη Ραζάν [trailer]

Γλυκάνισος 29/01: Ενώ ο Στρατής μαθαίνει από τον Άγγελο ότι ο Μπίλι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα και ενόχλησε ξανά τη Φάζια, ο Φίλιππος καλεί ξανά στην επιχείρηση τον Έκτορα, που εκμυστηρεύεται στον πατέρα του κάτι που δεν ξέρει κανείς.