Γενικές Ειδήσεις

Προσδόκιμο ζωής : Έρευνα ευελπιστεί να το αυξήσει στον άνθρωπο

Προσδόκιμο ζωής : Έρευνα ευελπιστεί να το αυξήσει στον άνθρωπο

Προσδόκιμο ζωής :  Οι επιστήμονες στο Ισραήλ έχουν πειραματιστεί με επιτυχία σε 250 ποντίκια, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής τους κατά περίπου 23 τοις εκατό, κάτι που πιστεύουν ότι μπορεί να αναπαραχθεί και στους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες πέτυχαν αυτά τα απίστευτα αποτελέσματα αυξάνοντας την προσφορά SIRT6, μια πρωτεΐνη που αρχίζει να μειώνεται με την ηλικία. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι το SIRT6 βελτιστοποιεί την ενεργειακή ομοιόσταση στα γηρατειά για να καθυστερήσει την αδυναμία και να διατηρήσει την υγιή γήρανση”, διαβάστηκε η περίληψη της εργασίας.

“Η αποκατάσταση της ομοιόστασης ενέργειας από το SIRT6 επεκτείνει την υγιή διάρκεια ζωής, έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Nature Communication . Δείχνει ότι όχι μόνο η αυξημένη πρωτεΐνη SIRT6 ενίσχυσε το προσδόκιμο ζωής στο άτομο, αλλά και τους έκανε να φαίνονται πιο νεανικοί και λιγότερο ευαίσθητοι στον καρκίνο σε σύγκριση με τους συνηθισμένους ποντικούς.

Το πείραμα άλλαξε το προσδόκιμο ζωής των ποντικιών

  • Ο καθηγητής Haim Cohen του Πανεπιστημίου Bar-Ilan, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι η αλλαγή στο προσδόκιμο ζωής των ποντικών μετά το πείραμα είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρόσθεσε εάν το ίδιο άλμα που παρατηρήθηκε σε ποντίκια εφαρμοζόταν στους ανθρώπους, θα μπορούσαμε να δούμε έναν μέσο άνθρωπο να επιβιώνει για έως και 120 χρόνια. Οι αλλαγές που είδαμε σε ποντίκια μπορεί να είναι μεταφράσιμες στον άνθρωπο, και αν ναι, αυτό θα ήταν συναρπαστικό.

Το προσδόκιμο ζωής μεταβάλετε με βάση το φύλλο

  • Η έρευνα, μια συνεργασία μεταξύ διεθνών επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Rafael de Cabo από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, έδειξε επίσης ότι το άλμα στο προσδόκιμο ζωής των ποντικών δεν περιορίστηκε σε κανένα συγκεκριμένο φύλο αυτή τη φορά. Ωστόσο, η ποσοστιαία αύξηση του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των αρσενικών και θηλυκών ποντικών ήταν διαφορετική. Ενώ τα αρσενικά ποντίκια, στα οποία αυξήθηκε η πρωτεΐνη SIRT6, έζησαν σχεδόν 30 τοις εκατό περισσότερο, τα θηλυκά ποντίκια έδειξαν ότι μπορούσαν να ζήσουν για σχεδόν 15 τοις εκατό περισσότερο από τα ποντίκια που δεν ήταν μέρος της έρευνας.

Η νέα μελέτη είναι επίσης σημαντική υπό το φως του πειράματος του 2012 που πραγματοποιήθηκε από τον Cohen, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο πρώτος επιστήμονας που αύξησε το προσδόκιμο ζωής μεταξύ αρσενικών ποντικών. Αυτό το πείραμα, ωστόσο, δεν είχε καμία επίδραση στο προσδόκιμο ζωής των θηλυκών ποντικών.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλια παιδιά : Η Ε.Ε. εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

Σιωπηλός δρόμος επεισόδιο 9 Η ζωή του Ιάσονα αποκαλύπτετε

Συνεδριάζει η επιτροπή για νέα χαλάρωση των μέτρων - Τι θα γίνει με μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Big Brother spoiler 21/9: Η Ευδοκία με τον Νίκο φαίνεται να βρίσκουν αρκετά κοινά σημεία

Big Brother spoiler 21/9: Την ίδια ώρα, ο Steve και ο Κώστας για μία ακόμα φορά προσπαθούν να κάνουν τα δικά τους ξεκαθαρίσματα. Ωστόσο η στάση του πρώτου φαίνεται να έχει κουράσει τη Μαίρη και την Ευδοκία με αποτέλεσμα εκείνες να θελήσουν να τον βάλουν στη θέση του!

Η Γη της Ελιάς (21/9): Ο Δημήτρης δίνει εντολή στον Ανέστη να βγάλει τη Μυρτάλη από τη μέση, μια και καλή

Η Γη της Ελιάς επεισόδιο 23-24: Η Μυρτάλη απογοητεύεται όταν μαθαίνει πως η διαθήκη δεν είναι πλαστή, ο Λυκούργος, όμως, έχει ακόμα ελπίδες ότι μπορούν να κερδίσουν την υπόθεση.

Φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας - Σε ετοιμότητα καλούνται οι κάτοικοι μέσα από το 112

Φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας: Με μήνυμα που ενεργοποιήθηκε λίγο μετά τις 17:00, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους στο Λεοντάρι Αρκαδίας να παραμείνουν σε ετοιμότητα, λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σχέδια των ΗΠΑ για ταχεία επιστροφή μεταναστών στην πατρίδα τους

Η Nicole Phillips, νομική διευθύντρια της ομάδας υπεράσπισης Haitian Bridge Alliance, είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επεξεργαστούν τους μετανάστες και να τους επιτρέψουν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και όχι να σπεύσουν να τους διώξουν. "Είναι πραγματικά μια ανθρωπιστική κρίση", δήλωσε η Phillips. «Πρέπει να υπάρχει μεγάλη βοήθεια εκεί τώρα».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση με βιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω και να πάω στη δίκη, όμως για μένα ήταν μονόδρομος γιατί το οφείλω στον εαυτό μου. Θα με βοηθήσει το να βρίσκομαι εκεί το να καταλάβω και να ξεπεράσω όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να προχωρήσω παρακάτω. Ψυχολογικά, ενώ με επιβαρύνει, είναι και ένας τρόπος που θα με βοηθήσει να πιστέψω ότι έχω κάνει αυτό που πρέπει να βοηθήσω τον εαυτό μου να προχωρήσει παρακάτω», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση με βιτριόλι.

ΕΝΦΙΑ 2021: Πώς θα υπολογιστεί ο φόρος-Πότε η ανάρτηση-Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

ΕΝΦΙΑ 2021: Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα να εξοφληθούν η 1η και η 2η δόση μέχρι τέλος Οκτωβρίου δίχως επιβάρυνση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση.