Γενικές Ειδήσεις

Προσδόκιμο ζωής : Χάρτης σας επιτρέπει να μάθετε πως διαμορφώνεται στις ΗΠΑ

Προσδόκιμο ζωής : Χάρτης σας επιτρέπει να μάθετε πως διαμορφώνεται στις ΗΠΑ

Προσδόκιμο ζωής : Ξέρετε ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής όπου ζείτε; Ένας νέος, πρώτης ποιότητας χάρτης από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας (NCHS) σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε λεπτομερείς εκτιμήσεις προσδόκιμου ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι το επίπεδο της απογραφής.

Ενώ υπήρχαν άλλα εργαλεία για να βοηθήσουν τους χρήστες να βρουν αυτές τις πληροφορίες, ο νέος χάρτης παρέχει μια πραγματικά διαδραστική εμπειρία που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν, να συγκρίνουν και να εργάζονται με τα δεδομένα σε οπτική μορφή. Προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση για τις απογραφές των ΗΠΑ, 2010-2015.

Το πραγματικό μεγαλείο του χάρτη βρίσκεται στα ίδια τα δεδομένα, αποκαλύπτει η Betzaida Tejada-Vera, η στατιστική που διαχειρίζεται την ανάπτυξη της οπτικοποίησης.

Τι δεδομένα εμφανίζονται στον χάρτη

  • Τα δεδομένα που εμφανίζονται στον χάρτη προέρχονται από το Πρόγραμμα Εκτιμήσεων Ζωής Μικρής Περιοχής των ΗΠΑ (USALEEP) , το οποίο ρίχνει νέο φως στην υγεία του έθνους μας, υπολογίζοντας εκτιμήσεις προσδόκιμου ζωής για σχεδόν 70.000 μεμονωμένες αμερικανικές απογραφές, καλύπτοντας και τις 50 πολιτείες και την Ουάσινγκτον. Αυτό το έργο ήταν μια μοναδική συνεργασία μεταξύ της NCHS, της Εθνικής Ένωσης Στατιστικών και Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Υγείας και του Ιδρύματος Robert Wood Johnson.
  • Οι εκτιμήσεις του USALEEP παρείχαν την πιο αναλυτική ματιά μας μέχρι σήμερα στις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στις ίδιες περιοχές. Τα αποτελέσματα έδειξαν για πρώτη φορά πώς τα δεδομένα σε επίπεδο νομού ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να καταγράψουν τις ανισότητες υγείας μεταξύ των κοινοτήτων μας.

  • Ο νέος χάρτης κάνει ένα τεράστιο άλμα στο πώς μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με αυτά τα πρωτοποριακά δεδομένα. Όμως, η δημιουργία μιας τόσο λεπτομερούς οπτικοποίησης απαιτούσε μεγάλο σχεδιασμό  και πολλή καινοτόμο επίλυση προβλημάτων , από την πλευρά των στατιστικολόγων και των προγραμματιστών του DVS.

Τα χαρακτηριστικά του χάρτη

  •  Ήθελαν να δημιουργήσουν έναν χάρτη πολλαπλών επιπέδων με ένα σχέδιο «πολυεπίπεδη». Η οπτικοποίηση θα πρέπει επίσης να είναι 100% διαδραστική. Περιέχει όλες τις απογραφές γι αυτό να είστε διαισθητικοί, χρήσιμοι, να είστε σταθεροί στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. και να ενημερώνεστε.
  • Πολλά από τα συνηθισμένα εργαλεία μας δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα και το εύρος του έργου. Θα δοκιμάζαμε διαφορετικές μεθόδους και η απεικόνιση θα συντριβόταν ξανά και ξανά.  

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Έτσι θα διατηρήσετε το βάρος σας

Κορωνοϊός εμβόλιο : Νοσήματα που καταστούν αδύνατο τον εμβολιασμό

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βέισελ πηγαίνει στο συνεργείο ο αυτοκίνητο του

Elif Επεισόδιο 881 : Η τούρκικη σειρά συνεχίζει να προβάλλεται ακάθεκτα από τους τηλεοπτικούς δείκτες του star και να καθηλώνει το κοινό με τις εξελίξεις που περιμένουν τους ήρωές της.

Χρυσηίδα Δημουλίδου : Υπερασπίζετε τον Δολοφόνο της Καρολάιν και ξεσηκώνει τους πολίτες

Χρυσηίδα Δημουλίδου : Η πολύ αγαπημένη συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου αποφάσισε να τοποθετηθεί για το θέμα της δολοφονίας που έγινε στα γλυκά νερά και κατάφερε να κάνει πολλούς να ξεσηκωθούν εναντίον της.

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία : Αγκαλιάζονται και κάνουν το insta να πάρει φωτιά

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία : Ένα από τα πιο αγαπημένα αλλά και ταιριαστά ζευγάρια της show-biz, ανεβάζει μαζί φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταφέρνει να πάρουν φωτιά.

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία: Ερωτευμένοι κι αγκαλιασμένοι μπροστά στον καθρέφτη

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία: Η Ελένη Φουρέιρα και ο Αλμπέρτο Μποτία είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια. Μόλις την Πέμπτη (24/06) είδαμε όμως να ποστάρουν την πρώτη τους κοινή φωτογραφία.