Γενικές Ειδήσεις

Προσδόκιμο ζωής : Αυξήθηκε στον πληθυσμό της Ασίας

Προσδόκιμο ζωής : Αυξήθηκε στον πληθυσμό της Ασίας

Προσδόκιμο ζωής : Στο παρόν άρθρο θα διαβάσετε πως κατάφεραν οι Ασιατικές πόλεις και αύξησαν το προσδόκιμο της ζωής των πολιτών τους.

Η Σιγκαπούρη είχε το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας από το 2015 έως το 2020, με τους πολίτες της να αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο 83,39 χρόνια. Το Μιανμάρ έμεινε πίσω σχεδόν 20 χρόνια, με προσδόκιμο ζωής 66,76 ετών κατά τη γέννηση μεταξύ του 2015 και του 2020.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Σιγκαπούρη κατέκτησε τις δέκα πρώτες χώρες με το υψηλότερο μέσο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως . Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική περιγραφή τόσο για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής στην Ασία, όσο και στο γεγονός ότι οφείλεται στο ότι πλέον αυτές οι χώρες διαθέτουν πολύ δυνατά κέντρα περίθαλψης τα οποία μπορούν και αντιμετωπίζουν με άρτια αποτελέσματα ακόμα και τον πιο γηραιό λαό.

Προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση Νοτιοανατολική Ασία 2015-2020 ανά χώρα

  • Το προσδόκιμο ζωής σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, πιθανώς λόγω βελτιωμένων συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Βελτιώσεις με την αύξηση των δαπανών για υγειονομική περίθαλψη. Η περιοχή της Ανατολικής Ασίας προσχώρησε επίσης στη Νοτιοανατολική Ασία με την εμφάνιση υψηλότερων προσδόκιμων ζωής κατά τη γέννηση, με το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και το Μακάο όλα να εμφανίζουν προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση άνω των 84 ετών.

Η βελτιωμένη υγειονομική περίθαλψη 

  • Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες και η Σιγκαπούρη είναι μόνο μερικές από τις κυβερνήσεις της Νοτιοανατολικής Ασίας που έχουν κυκλοφορήσει επιτυχημένα καθολικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης. Καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει έναν γηράσκοντα πληθυσμό, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη. Η υγειονομική περίθαλψη έχει βελτιωθεί όχι μόνο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, με πολλές χώρες να παρουσιάζουν σχεδόν τέλεια ποσοστά ανοσοποίησης παιδιών , προσφέροντας στους πολίτες της καλύτερη υγειονομική περίθαλψη από τη γέννηση. Με αυτές τις βελτιώσεις, δεν φαίνεται εκπληκτικό το ότι το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση έχει αυξηθεί.

Ακολουθεί βίντεο για το  πως διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής στην  Ασία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eye-Lashes : Η τεχνική καταστρέφει τις φυσικές βλεφαρίδες

ΟΑΕΔ Cisco : Επιχειρηματικό πρόγραμμα ανέργων στην κυβερνοασφάλεια

Καρδιακές παθήσεις : Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βοηθάει στην μείωση τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα