Επιστημονικά Νέα

Ηπατίτιδα c : Δείτε πως διαμορφώνει το προσδόκιμο ζωής

Ηπατίτιδα c : Δείτε πως διαμορφώνει το προσδόκιμο ζωής

Ηπατίτιδα c : Πολλοί άνθρωποι ζουν με τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV) χωρίς να γνωρίζουν ότι τον έχουν. Η ηπατίτιδα C, που προκαλείται από HCV, βλάπτει το ήπαρ.

Μπορείτε να πεθάνετε από ηπατίτιδα C
 • Οι επιπλοκές από τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, συμπεριλαμβανομένης της κίρρωσης (ουλές του ήπατος) και του καρκίνου του ήπατος, μπορεί να είναι θανατηφόρες, αν και ο ίδιος ο HCV είναι σπάνια θανατηφόρος.
 • Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα άτομα που αναπτύσσουν κίρρωση από HCV έχουν 1 έως 4 τοις εκατό πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος και α 5 έως 25 τοις εκατό πιθανότητα εμφάνισης κίρρωσης εντός 20 ετών.
 • Η ηπατική αποζημίωση (επιδείνωση της ηπατικής λειτουργίας) και ηπατική ανεπάρκεια είναι επίσης πιθανές επιπλοκές
 • Η προοπτική και το προσδόκιμο ζωής των ατόμων με χρόνια ηπατίτιδα C εξαρτώνται από το πόσο μεγάλο μέρος του ήπατος τους έχει υποστεί βλάβη. Εξαρτάται επίσης από το πόσο καλά ανταποκρίνεται ένα άτομο στη θεραπεία.
 • Αλλά οι θεραπείες έχουν προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Οι προοπτικές είναι συχνά αισιόδοξες, ειδικά με έγκαιρη παρέμβαση.
Η πρόοδος της ηπατίτιδας C καθορίζει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές
 • Το CDC εκτιμά ότι πάνω απ ‘το μισό των ατόμων με λοίμωξη HCV θα αναπτύξουν χρόνια ηπατίτιδα C. Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι μακροχρόνια και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος
 • Η χρόνια ηπατίτιδα C συνήθως δεν έχει συμπτώματα. Τα άτομα με χρόνια ηπατίτιδα C μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι το έχουν. Αλλά μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα, αυτό σημαίνει ότι η βλάβη στο ήπαρ έχει ήδη ξεκινήσει.

Θεραπευτική αγωγή

 • Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι συχνά θεραπεύσιμη. Συνήθως περιλαμβάνει τη λήψη ενός συνδυασμού φαρμάκων για τη μείωση του ιικού φορτίου σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα. Αυτά τα φάρμακα λειτουργούν για να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό του ιού και τελικά να εξοντώσουν τον ιό.
 • Τα φάρμακα για την ηπατίτιδα C αλλάζουν και γίνονται πάντα καλύτερα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις τελευταίες θεραπείες για να δείτε αν μπορεί να σας βοηθήσουν.
 • Μετά τη θεραπεία, ο γιατρός σας θα βεβαιωθεί ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί. Το να είσαι καθαρός από τον ιό, που ονομάζεται επίσης παρατεταμένη ιολογική απόκριση (SVR), σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα επανέλθει. Ωστόσο, η μόλυνση είναι ακόμα δυνατή.
 • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα παλαιότερα σχήματα φαρμάκων περιελάμβαναν ένεση ιντερφερόνης και ριμπαβιρίνη, ένα από του στόματος φάρμακο. Τώρα, τα νεότερα από του στόματος φάρμακα που ονομάζονται αντιιικά άμεσης δράσης (DAAs) μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά και καλύτερα ανεκτά.

Ακολουθεί βίντεο για την ηπατίτιδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρινική καταρροή : Τα αίτια που την δημιουργούν

Έλα στην θέση μου επεισόδιο 204 : Η Ρενάτα αποφυλακίζεται

Τουρισμός για όλους : Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν ο τρόπος ζωής έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν πώς οι αλλαγές στην καθημερινή δραστηριότητα και την καθιστική ζωή επηρεάζουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων και τον μεταβολισμό, συγκρίνοντας δύο ομάδες σε μια μελέτη παρέμβασης μεγαλύτερης διάρκειας.

Πώς να λαμβάνετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες έρευνες που συνιστούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ίσως να χρειάζεται η πρόσληψη περισσότερων γραμμαρίων πρωτεΐνης ημερησίως συγκριτικά με όσους τη λαμβάνουν από το κρέας.

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο αυξάνει την εγκεφαλική ροή αίματος και βελτιώνει τη γνωστική απόδοση σε ηλικιωμένους ενήλικες με προβλήματα μνήμης

«Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα», είπε, «προτού προταθεί η συγκεκριμένη θεραπεία σε άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας».

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

"Έκκληση για αντικειμενική, ανοιχτή και διαφανή επιστημονική συζήτηση σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2" σε άρθρο του The Lancet

Μια έρευνα που διεξήχθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον ιό έλαβε πολύ έλεγχο για τα μη καταληκτικά αποτελέσματα τον Μάρτιο και η Κίνα απέρριψε μια δεύτερη φάση έρευνας για την προέλευσή του.

O ρόλος του μικροβιώματος του εντέρου στην απώλεια βάρους σύμφωνα με έρευνα

"Τουλάχιστον, αυτή η εργασία μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά για τον εντοπισμό ατόμων που θα ανταποκριθούν καλά σε μετριοπαθείς αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής και εκείνων που μπορεί να απαιτήσουν πιο δραστικά μέτρα για να επιτύχουν απώλεια βάρους"