Σεξουαλική Υγεία

Ηπατίτιδα : Η καλή σεξουαλική ζωή βοηθάει στην θεραπεία της

Ηπατίτιδα : Η καλή σεξουαλική ζωή βοηθάει στην θεραπεία της

Hπατίτιδα : Το να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή είναι σημαντικό, ακόμα και αν είστε άρρωστοι. Στην πραγματικότητα, το να αισθάνεσαι μια ισχυρή σεξουαλική σύνδεση με κάποιον είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις τη συνολική υγεία σου.

Μετά τη διάγνωση της ηπατίτιδας C, μπορεί να αναρωτιέστε πώς η θεραπεία θα επηρεάσει τις στενότερες σχέσεις σας. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές αμφιβολίας ή έλλειψης εμπιστοσύνης, αλλά είναι απολύτως δυνατό να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή κατά τη θεραπεία της ηπατίτιδας C. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε και συμβουλές για να σας καθοδηγήσουν.

Συζητήστε με τον σύντροφο σας
  • Συζητήστε με τον σύντροφό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία. Εάν είστε σε μακροχρόνια σχέση, πιθανότατα έχετε την αίσθηση του τρόπου με τον οποίο χειρίζονται θετικά θέματα συνομιλίας. Ο προγραμματισμός του τρόπου με τον οποίο θα μιλήσετε για τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας και πώς μπορεί να αλλάξει τη σεξουαλική σας ζωή, μπορεί να ανοίξει την πόρτα στην κατανόηση.
  • Ο σύντροφός μου ήξερε για την ηπατίτιδα C γιατί το έκανα στο κρεβάτι την πρώτη μας νύχτα μαζί. Μετά από αυτό, μιλήσαμε για τον τρόπο μετάδοσης του ιού και η εμπιστοσύνη μας ο ένας στον άλλο άρχισε να ανθίζει. Σύντομα, ήταν εύκολο να μιλήσουμε για την αμοιβαία επιθυμία μας να μεγαλώσουμε ως ζευγάρι ενώ έπαιρνα θεραπεία για ηπατίτιδα C.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όσοι είστε μόνοι
  • Όταν ξεκινάτε μια νέα σχέση, νιώστε πρώτα. Ρωτήστε τον πιθανό σεξουαλικό σας σύντροφο πώς χειρίζεται τη συζήτηση λεπτών θεμάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να τους ρωτήσετε εάν υπάρχει κάτι που δυσκολεύονται να συζητήσουν ή εάν έχουν κάνει κάτι που μετανιώνουν.
  • Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να πάρετε μια αίσθηση του πώς αισθάνονται συζητώντας οικείες στιγμές με κάποιον που έχει διάγνωση υγείας. Θα αισθανθείτε πιο σίγουροι όταν παίρνετε μια απόφαση για το αν θα το αναφέρετε.
  • Εάν είναι ενσυναίσθηση και φροντίδα, πιθανότατα θα μιλήσετε εύκολα για τον ιό. Εάν όχι, είναι εντάξει να περιμένετε και να θέσετε τις δικές σας ανάγκες πρώτα μέχρι να τελειώσει η θεραπεία.

Ακολουθεί βίντεο με ενημέρωση για την Ηπατίτιδα και για την σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Τα προβλήματα που την ανισχυροποιούν

Οργασμός κεφάλι : Έτσι λειτουργεί στον εγκέφαλο

OCD: Τι συμπτώματα έχει η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σεξουαλική διέγερση : Συμβουλές για να την πετύχετε

Σεξουαλική διέγερση : Το καλό σεξ μπορεί να έρθει σε καλή επικοινωνία - πόσο καλά εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Συχνά, ωστόσο, οι γυναίκες απλά δεν έχουν τις λέξεις για να περιγράψουν τι τους αρέσει ή δεν έχουν αρκετή εμπειρία για να προτείνουν άλλες τεχνικές

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.