Ρεπορτάζ Υγείας

Κλειδώνει η ημερομηνία για την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς

Κλειδώνει η ημερομηνία για την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Το ποσό που θα δοθεί θα φτάσει περίπου τα 140 εκατ. ευρώ (καθαρά). Σύμφωνα με υπολογισμούς των γιατρών κατά μέσο όρο θα επιστραφούν σε κάθε γιατρό περίπου 5.500 ευρώ καθαρά.

Τα αναδρομικά αφορούν γιατρούς ΕΣΥ, γιατρούς και οδοντιάτρους Δημόσιας Υγείας, επικουρικούς γιατρούς και έμμισθους ειδικευομένους και εξειδικευόμενους γιατρούς, για όσο χρόνο ήταν στην ενέργεια, κατά το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Η καταβολή θα γίνει με την ίδια διαδικασία που καταβάλλονται οι μισθοί. Συγκεκριμένα, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ).

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σχετική τροπολογία η ολοκλήρωση της καταβολής των αναδρομικών πρέπει να γίνει το αργότερα έως τις 27 Ιανουαρίου. Πάντως, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχει παραδώσει το κονδύλι των 189,5 εκατομμυρίων ευρώ (μικτά) στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ ήδη έχει δοθεί η εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ξεκινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Με βάση τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τα νοσοκομεία και οι ΥΠΕ θα πρέπει να υπολογίσουν τα αναδρομικά για κάθε δικαιούχο αλλά και να καταρτίσουν τις σχετικές λίστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

22/06: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα οι αποφάσεις για τα self test: Θετικοί οι φαρμακοποιοί για παράταση

Για την τύχη της δωρεάν διάθεσης των self test αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί. Ειδικότερα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά την πρόταση του υπουργείου Υγείας για παράταση της διάθεσης για ακόμη δύο ή τρεις μήνες.

Που θα γίνονται rapid test αύριο 22/06

ΕΟΔΥ Rapid Test: Αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο η απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ερώτημα πλέον είναι εάν στην προετοιμασία του Μεγάρου Μαξίμου για τον κύκλο των διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τα κόμματα, θα επέλθει κάποια μεταβολή αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα.