Ρεπορτάζ Υγείας

Καναδάς Νοσοκομεία: Τρόπος υπολογισμού των ασθενών covid ανά επαρχία

Καναδάς Νοσοκομεία: Τρόπος υπολογισμού των ασθενών covid ανά επαρχία

Το Οντάριο άρχισε πρόσφατα να κάνει αυτή τη διάκριση και για τους ασθενείς με ΜΕΘ - αλλά όχι για τον συνολικό αριθμό ασθενών στο νοσοκομείο. Το Οντάριο αλλάζει τη μέθοδο αναφοράς ασθενών ΜΕΘ.

Καναδάς Νοσοκομεία: Ορισμένες επαρχίες υπολογίζουν ασθενείς που παραμένουν στο νοσοκομείο αλλά δεν είναι πλέον μολυσματικοί, ενώ άλλες όχι. Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στο νοσοκομείο και την εντατική θεραπεία έχει αυξηθεί πρόσφατα σε πολλές επαρχίες, αλλά η σύγκριση αυτών των αριθμών δεν είναι ακριβώς μια σύγκριση μεταξύ μήλων και μήλα. Δεν μετράνε όλοι τους ασθενείς με τον ίδιο τρόπο. Η βασική διαφορά είναι εάν οι επίσημοι αριθμοί περιλαμβάνουν ασθενείς που παραμένουν σε νοσοκομείο ή μονάδες εντατικής θεραπείας (ICU) αλλά δεν θεωρούνται πλέον μολυσματικοί. Στην Αλμπέρτα, αυτοί οι ασθενείς περιλαμβάνονται στα δεδομένα που δημοσιεύει η επαρχία καθημερινά. 

“Τους αναφέρουμε αρκεί να νοσηλεύονται με την COVID-19 , ανεξάρτητα από το αν είναι μολυσματικοί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΣΥ της Alberta  Tom McMillan. Αξιωματούχοι υγείας στο Κεμπέκ και στο Σασκάτσουαν λένε ότι μετρούν τους ασθενείς με τον ίδιο τρόπο. Αλλά η Βρετανική Κολομβία το κάνει διαφορετικά. “Ασθενείς στη ΜΕΘ  με COVID-19 που δεν είναι πλέον μολυσματικοί δεν βρίσκονται στα σύνολα ασθενών ΜΕΘ που αναφέρονται καθημερινά”, ανέφερε η Justine Ma με την Επαρχιακή Υπηρεσία Υπηρεσιών Υγείας . Δεν είναι απολύτως σαφές εάν το ίδιο ισχύει για. ασθενείς του B.C που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ . Ζητήθηκε διευκρίνιση σχετικά με αυτό,  αλλά η Μα δεν απάντησε.

Η Manitoba, εν τω μεταξύ, αναφέρει και τους δύο αριθμούς.

Από την καθημερινή ενημέρωση της Τετάρτης, η επαρχία δήλωσε ότι 61 ασθενείς ήταν στο νοσοκομείο με ενεργή COVID-19, καθώς και 79 ασθενείς που δεν είναι πλέον μολυσματικοί αλλά συνεχίζουν να χρειάζονται φροντίδα. Αυτό περιελάμβανε 12 ασθενείς στη ΜΕΘ που παραμένουν μολυσματικοί και 18 που δεν είναι πλέον μολυσματικοί, για συνολικά 30.

Το Οντάριο άρχισε πρόσφατα να κάνει αυτή τη διάκριση και για τους ασθενείς με ΜΕΘ – αλλά όχι για τον συνολικό αριθμό ασθενών στο νοσοκομείο. Το Οντάριο αλλάζει τη μέθοδο αναφοράς ασθενών ΜΕΘ. Από την περασμένη εβδομάδα, τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης του Οντάριο άρχισαν να διαφοροποιούνται μεταξύ του “αριθμού ασθενών στη ΜΕΘ, των θετικών για την COVID-19” (δηλαδή εκείνων που εξακολουθούν να θεωρούνται μολυσματικοί) και “του αριθμού των ασθενών στη ΜΕΘ, των αρνητικών για COVID -19. “Από την Τετάρτη, τα δεδομένα έδειξαν 504 συνολικά ασθενείς με COVID-19 σε Οντάριο, 476 από τους οποίους εξακολουθούσαν να είναι θετικοί και να θεωρούνται μολυσματικοί.

Η κυβέρνηση του Οντάριο δέχθηκε πρόσφατα κάποια κριτική για την αναφορά μόνο του χαμηλότερου αριθμού, ενώ η Critical Care Services Ontario, μια ξεχωριστή κυβερνητική υπηρεσία, ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό. Ο δημόσιος ιστότοπος δεδομένων COVID-19 του Οντάριο δείχνει τώρα και τους δύο αριθμούς: τον υψηλότερο αριθμό στην καθημερινή «επισκόπηση των περιπτώσεων» και τους χαμηλότερους αριθμούς σε ένα διάγραμμα προηγούμενων δεδομένων νοσηλείας.

Δεν είναι σαφές πώς το New Brunswick αναφέρει τα δεδομένα του, τα οποία έδειξαν 18 άτομα στο νοσοκομείο την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων 12 σε εντατική περίθαλψη. Η CBC News ζήτησε διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας της επαρχίας, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση. Στον υπόλοιπο Καναδά του Ατλαντικού, εν τω μεταξύ, οι νοσηλείες για την COVID-19 παραμένουν σπάνιες. Από την Τετάρτη, η Nova Scotia ανέφερε έναν ασθενή στο νοσοκομείο (εκτός της ΜΕΘ), ενώ τα νοσοκομεία Edward Island, Newfoundland και Labrador ανέφεραν το καθένα μηδέν νοσηλευόμενους ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς εξηγείται η "έκρηξη" των κρουσμάτων - Οι παράγοντες οδηγούν σε απότομη άνοδο

Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία - Καζάνι που «βράζει» η Αττική

Ξεκινά ο εμβολιασμός στον Καναδά - Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μόλυνση από έρπητα πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο covid-19, λέει η μελέτη

Ο Furer είπε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα και μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εμβολιάζονται κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

Παραλήπτρια εμβολίου Johnson & Johnson covid-19 στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

" Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια συνιστώμενη παύση για το εμβόλιο J&J COVID-19 μετά από έξι περιπτώσεις σπάνιου, σοβαρού θρόμβου αίματος σε φόντο πάνω από 6,8 εκατομμύρια παραλήπτες.

Πλήρης η ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: Ο ΕΟΜ φιλοδοξεί η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων και οι μεταμοσχεύσεις να εισέλθουν σε μια νέα εποχή και εργάζεται συστηματικά πάνω σε αυτό. Μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΜ δημιουργεί ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τις μεταμοσχεύσεις σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά παρεμβάσεων τόσο μακροπρόθεσμης όσο και μεσοβραχυπρόθεσμης προοπτικής.

Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής με αύξηση +171% και +360% στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης

Λύματα: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.