Ρεπορτάζ Υγείας

Johnson & Johnson Εμβόλιο: 18χρονη στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

Johnson & Johnson Εμβόλιο: 18χρονη στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

" Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια συνιστώμενη παύση για το εμβόλιο J&J COVID-19 μετά από έξι περιπτώσεις σπάνιου, σοβαρού θρόμβου αίματος σε φόντο πάνω από 6,8 εκατομμύρια παραλήπτες.

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Μια γυναίκα στη Νεβάδα που έλαβε το εμβόλιο Johnson & Johnson COVID-19, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις εγκεφάλου για την επιδιόρθωση θρόμβων αίματος που σχετίζονται με τη λήψη. Η Emma Burkey, 18 ετών, φέρεται να αρρώστησε περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήψη του εμβολίου την 1η Απριλίου, ανέφερε η εφημερίδα Las Vegas Review-Journal, επικαλούμενη εκπρόσωπο της οικογένειας. Η Burkey, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Bret Johnson, υπέστη επιληπτικές κρίσεις και αργότερα τοποθετήθηκε σε προκαλούμενο κώμα και σε αναπνευστική συσκευή, αν και η 18χρονη από τότε έχει βελτιωθεί – αν και αργά – και τώρα είναι ξύπνια και εκτός της αναπνευστικής υποβοήθησης.

Χρειάζεται ακόμα ένα σωλήνα τραχειοστομίας, ο οποίος έχει επηρεάσει την ικανότητά της να μιλά. Ωστόσο, η οικογένειά της είπε ότι είναι σε θέση να λέει κάποια λόγια και θα αναβοσβήνει ένα λαμπάκι για να επικοινωνήσει. “Βελτιώνεται αργά,” είπε ο Τζόνσον στην εφηερίδα Las Vegas Review-Journal.

“Η λέξεις που πήραμε από τους γονείς της χθες το βράδυ ήταν” αργά, αργά, αργά. ”

” Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια συνιστώμενη παύση για το εμβόλιο J&J COVID-19 μετά από έξι περιπτώσεις σπάνιου, σοβαρού θρόμβου αίματος σε φόντο πάνω από 6,8 εκατομμύρια παραλήπτες.

Οι υποθέσεις υπό την επανεξέταση της επιτροπής CDC αφορούν έξι γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών, των οποίων τα σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα εμφανίστηκαν εντός έξι έως 13 ημερών από τον εμβολιασμό.

Οι περισσότερες από αυτές εμφάνισαν πονοκεφάλους και μία από τις γυναίκες πέθανε ενώ μια άλλη είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έκτοτε μια έβδομη υπόθεση έχει έρθει στο φως, αν και αυτό το περιστατικό δεν εμφανίστηκε στον εγκέφαλο όπως και οι άλλες έξι.

Δεν έχουν αναφερθεί τέτοιες περιπτώσεις για το σπάνιο αλλά σοβαρό πρόβλημα πήξης που ονομάζεται θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST) με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων σε σχεδόν 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς μεταξύ των εμβολίων της Moderna και της Pfizer. “Εάν ακολουθήσετε τις εθνικές ειδήσεις, το εμβόλιο J&J έχει τεθεί σε αναστολή λόγω αυτών των σπάνιων περιπτώσεων.

Δυστυχώς, η Emma είναι το” ένα στα εκατομμύριο εδώ “, λέει ένα GoFundMe στο όνομα της γυναίκας.

Οι γονείς τής Burkey, Russ και Kathy, «βρίσκονται στο πλευρό της Έμμα από τότε που ξεκίνησαν όλα αυτά», συνεχίζει.

«Ο μεγαλύτερος αδερφός της, ο Κούπερ, κρατά το νοικοκυριό ενώ είναι όλοι στη νότια Καλιφόρνια», όπου η 18χρονη νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα νευρολογικής θεραπείας του Νοσοκομείου Loma Linda.

Επιτροπή του Κέντρου CDC δεν πραγματοποίησε ψηφοφορία σχετικά με την καθοδήγηση σχετικά με το εμβόλιο, αλλά αναμένεται να το κάνει την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έβδομη περίπτωση θρόμβωσης με διαφορετικά χαρκτηριστικά από τις προηγούμενες εξετάζει η Επιτροπή του CDC όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson

Johnson & Johnson: Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου

Παράγοντες αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης θρόμβων αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 16/05/21

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Εχθές Κυριακή 16 Μαίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.