Ρεπορτάζ Υγείας

Ισραήλ: Έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του προστάτη στον κόσμο

Ισραήλ: Έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του προστάτη στον κόσμο

Ο αριθμός των Ισραηλινών ανδρών που πέθαναν από καρκίνο το 2019 ήταν 493, με τους περισσότερους θανάτους να συμβαίνουν σε ηλικίες άνω των 75 ετών.

ADMAN

Ισραήλ: Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δημοσίευσε τα ευρήματά του κοντά στο τέλος του Παγκόσμιου Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Προστάτη Οι άνδρες στο Ισραήλ έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το ποσοστό θανάτου του Ισραήλ από την ασθένεια είναι ένα από τα χαμηλότερα παγκοσμίως, και κατατάσσεται στο 143, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Επιπλέον, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία σημείωσαν ότι οι Άραβες άνδρες συνολικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη.

Ωστόσο, το ποσοστό επίπτωσης του Ισραήλ, ή πόσο γρήγορα εμφανίζεται η ασθένεια σε έναν πληθυσμό, κατατάσσεται υψηλότερα, στην 58η θέση στον κόσμο.

Ο Οργανισμός βασίστηκε σε στοιχεία από τα τελευταία στοιχεία του μητρώου καρκίνου του Ισραήλ από το 2019, τα οποία δείχνουν ότι 2.493 άνδρες διαγνώστηκαν με διηθητικό καρκίνο του προστάτη.

Από αυτούς που διαγνώστηκαν, η συντριπτική πλειονότητα ήταν Εβραίοι, που αντιπροσώπευαν το 94,5%, και μόνο το 5% ήταν Άραβες.

Οι άνδρες στο Ισραήλ έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης για τον καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Παρόμοια τάση συνέχισαν να εμφανίζουν τα στοιχεία των ατόμων που ζουν στο Ισραήλ και διαγνώστηκαν με τον καρκίνο μεταξύ 2015 και 2019.

Από τις 10.725 περιπτώσεις, πάνω από 10.000 ήταν Εβραίοι, ενώ οι Άραβες αντιπροσώπευαν μόνο 602 περιπτώσεις.

Παρά τον χαμηλό κίνδυνο θανάτου, ο καρκίνος του προστάτη εξακολουθεί να παραμένει ο συχνότερος καρκίνος που εντοπίζεται στους άνδρες στο Ισραήλ, καθώς και ο τέταρτος συχνότερος καρκίνος όσον αφορά τη θνησιμότητα.

Ο αριθμός των Ισραηλινών ανδρών που πέθαναν από καρκίνο το 2019 ήταν 493, με τους περισσότερους θανάτους να συμβαίνουν σε ηλικίες άνω των 75 ετών.

Από το 1996 έως το 2019, στο Ισραήλ παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των θανάτων, ενώ οι περισσότεροι θάνατοι που σημειώθηκαν είχαν μέσο όρο ηλικίας 81 ετών για τους Εβραίους άνδρες και 77 ετών για τους Άραβες άνδρες.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε τα ευρήματα αυτά στη δημοσιότητα κοντά στα τέλη Σεπτεμβρίου, που είναι ο Παγκόσμιος Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Προστάτη.

Όσον αφορά τους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη, το οικογενειακό ιστορικό νόσου, οι γενετικές μεταλλάξεις και η ηλικία είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν. Ωστόσο, ορισμένες επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, η διατροφή και η φλεγμονή του αδένα μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα έρευνα υποστηρίζει τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη βάσει κινδύνου

Εξέταση προστάτη: Ηλικία, διαδικασία, τι να περιμένετε & αποτελέσματα

Νέα έρευνα μελετά την αντιμετώπιση του προστάτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσηλευτής ασέλγησε σε 16χρονη που φιλοξενούνταν σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Στον απόηχο των καταιγιστικών αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου, έρχεται στο φως μια ακόμα σκοτεινή υπόθεση που αφορά σε περιστατικό κακοποίησης σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Κρίσιμες αλλαγές στα πρότυπα περίθαλψης COVID-19 που σχετίζονται με βελτιωμένα αποτελέσματα θνησιμότητας

Τα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC) για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 εξελίχθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περιλαμβάνουν αλλαγές στις πρακτικές οξυγόνωσης, στη διαχείριση των αεραγωγών, στη χρήση της πρηνούς τοποθέτησης, στις πρακτικές αντιπηκτικής αγωγής και στη χρήση αντιϊκών φαρμάκων, κορτικοστεροειδών και άλλων ανοσοτροποποιητικών.

Τρίτο είδος κινδύνου μόλυνσης για τους οπαδούς ποδοσφαίρου που ταξιδεύουν στο Κατάρ

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν όσους ταξιδεύουν στο Κατάρ να αποφεύγουν όχι μόνο την άμεση επαφή με καμήλες, αλλά και εκδηλώσεις με καμήλες, όπως αγώνες δρόμου. Προειδοποιούν επίσης τους επισκέπτες να αποφεύγουν να πίνουν γάλα καμήλας (ή ούρα) ή να τρώνε κρέας καμήλας. Ζητείται επίσης από τους επισκέπτες να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα οποιουδήποτε από τους τρεις τύπους λοιμώξεων.