Top News

Συνδέεται ο καρκίνος του προστάτης με τη συχνότητα εκσπερμάτισης;

Συνδέεται ο καρκίνος του προστάτης με τη συχνότητα εκσπερμάτισης;

Τα τελευταία χρόνια πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι η συχνότερη εκσπερμάτιση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.  Υπάρχουν πραγματικά επιστημονικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό το συμπέρασμα;

Τι λέει η έρευνα

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Eurology, οι άνδρες που εκσπερματίζουν συχνότερα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, σε σύγκριση με εκείνους που εκσπερματίζουν λιγότερο συχνά.

Η έρευνα του 2016 ήταν μια συνέχεια σε μια μελέτη του 2004, η οποία κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα. Και οι δύο μελέτες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη μπορεί να μειωθεί για τους άνδρες που εκσπερμάτιζαν 21 φορές ή περισσότερο ανά μήνα. Αυτό συγκρίθηκε με άνδρες που εκσπερμάτιζαν μόνο 4-7 φορές το μήνα.

Άλλες μελέτες αποκάλυψαν κάποια αντικρουόμενα στοιχεία. Οι ερευνητές διαφωνούν στο εάν η συχνότερη εκσπερμάτιση κάνει τους άνδρες όλων των ηλικιών λιγότερο πιθανό να πάθουν καρκίνο του προστάτη.

Μια μελέτη του 2008 έδειξε, ότι ο συχνός αυνανισμός συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη μόνο σε άνδρες άνω των 50 ετών. Οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη διαπίστωσαν ότι οι άνδρες 20-49 ετών που εκσπερμάτιζαν συχνότερα ήταν στην πραγματικότητα σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη! Αντίθετα, μια μελέτη του 2003 από την Αυστραλία έδειξε, ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν συχνά, ως νεαροί, είχαν μειωμένο ποσοστό καρκίνου του προστάτη.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα

Από όλα τα ερευνητικά συμπεράσματα που είναι διαθέσιμα, τα στοιχεία μπορεί να δείχνουν μια σύνδεση μεταξύ της αυξημένης συχνότητας εκσπερμάτισης και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο, λόγω των ασυνεπών και αντιφατικών συμπερασμάτων, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί, εάν η συχνή εκσπερμάτιση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε άνδρες όλων των ηλικιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μαχαίρι του Σαλμάν Ρούσντι έρχεται 33 χρόνια μετά τον φετφά που εξέδωσε το Ιράν για τη ζωή του

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

«Το θερμικό φορτίο της δεξαμενής αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου και ο όγκος του νερού ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χωρίς την ανάγκη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε δήλωση.

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]