Ρεπορτάζ Υγείας

Γ.Γεννηματάς: Μπλάκ άουτ στα πληροφοριακά συστήματα λόγω αναβάθμισης

Γ.Γεννηματάς: Μπλάκ άουτ στα πληροφοριακά συστήματα λόγω αναβάθμισης

Η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς” έφερε προσωρινά το χάος στη λειτουργία του νοσοκομείου την Τρίτη 07/01, σύμφωνα με ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς της ΕΙΝΑΠ, η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων από την ΗΔΙΚΑ έγινε εσπευσμένα, χωρίς να προηγηθεί εκπαίδευση του προσωπικού και χωρίς να δοθούν έγκαιρα νέοι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει στη χθεσινή λειτουργία του νοσοκομείου προσωρινή δυσλειτουργία. H αναβάθμιση των συστημάτων είναι σημαντική και καλοδεχούμενη, όμως, η μετάβαση στο νέο πληροφοριακό σύστημα έγινε ανοργάνωτα από τη διοίκηση και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των γιατρών:

Δεν υπήρξε περίοδος μετάβασης και χθες που ξεκινήσαμε μετά τις γιορτές και χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί έγινε μπλακ άουτ στο νοσοκομείο. Είναι πολύ καλό να αναβαθμιστούμε και να μπούμε σε καινούργιο σύστημα, καθώς το προηγούμενο εμφάνιζε προβλήματα, αυτό δεν το κατηγορεί κανένας. Αλλά δεν εκπαιδεύτηκε το προσωπικό. Σήμερα προσπαθούν να το διορθώσουν το πρόβλημα, δεν έχει λυθεί βέβαια, αλλά μοιράζονται οι κωδικοί και είναι κάπως καλύτερα”

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

“Είναι τραγική η εικόνα που παρουσίασε ένα νοσοκομείο κορμού με ουρές ασθενών, με καθυστερήσεις χειρουργείων, με ογκολογικούς ασθενείς να περιμένουν τη χημειοθεραπεία τους και κανένας ασθενής να μην μπορεί να πάρει εισιτήριο ή εξιτήριο. Μπορεί η διοίκηση να μην υπολογίζει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά οι ασθενείς δεν είναι δυνατόν να υποβάλλονται σε τόσο μεγάλες ταλαιπωρίες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου ΓΝ Γεννηματάς για την απόφαση που πήρε μετά από εισήγηση μόνο της διεύθυνσης του νοσοκομείου, ενώ υπήρχαν αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων να εφαρμοστεί νέο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ χωρίς να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού και να έχουν δοθεί οι καινούργιοι κωδικοί. “Θα μπορούσε να εφαρμοστεί το καινούργιο σύστημα αφού εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι και χωρίς να δημιουργηθεί όλο αυτό το χάος”, αναφέρουν οι γιατροί, οι οποίοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για:

  • • Να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους.
  • • Να ενισχυθεί με προσωπικό της ΗΔΙΚΑ για να εκπαιδευτούν γρήγορα οι εργαζόμενοι και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του νοσοκομείου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρέντη: Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ο αστυνομικός

Εμβολιασμός κατά της γρίπης και καρκίνος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης είναι πιο συχνό από ό,τι δείχνουν παρελθοντικές μελέτες, λέει το CDC

Η έκθεση βασίστηκε στις αναμνήσεις των ασθενών, χωρίς να επαληθεύει τις διαγνώσεις τους μέσω των ιατρικών αρχείων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια υπεραρίθμηση, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μόνο ένα κλάσμα των ατόμων με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης διαγιγνώσκεται, δήλωσε ο δρ Ντάνιελ Κλάου, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Χρόνιου Πόνου και Κόπωσης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Ρέντη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν - εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

Ρέντη: Σε καταστολή ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα άγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών. Υποστηρίζεται μηχανικά η αναπνοή του μετά από δεύτερο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Τα χρόνια τραύματα αποτελούν σημαντική επιβάρυνση για την υγεία και την οικονομία - Κοστίζουν 350 δολ. ετησίως στη Σιγκαπούρη

Για να συμβάλει στον περιορισμό αυτού του προβλήματος, ο Οργανισμός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Έρευνας A*STAR αναπτύσσει επί του παρόντος μια ψηφιακή πλατφόρμα με γνώμονα τα δεδομένα, η οποία έχει σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό της αξιολόγησης των τραυμάτων, την παροχή διαστρωμάτωσης κινδύνου, την εμπλοκή των ασθενών και, κυρίως, τη διευκόλυνση του συντονισμού της περίθαλψης.

ΕΣΥ: Προκήρυξη ξανά 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών

Στην προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, οι οποίες απέβησαν άγονες κατά τις τελευταίες προκηρύξεις του Μαρτίου και του Ιουνίου 2023, προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με βασικό γνώμονα την κάλυψη άμεσων αναγκών σε νοσοκομειακές μονάδες και κέντρα Υγείας σε ολόκληρη την Επικράτεια. Η προκήρυξη, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός […]

Σκλήρυνση κατά πλάκας - Νέα μελέτη επισημαίνει πέντε προειδοποιητικά σημάδια της νόσου

Αλλά σε πληθυσμούς με συγκεκριμένο κίνδυνο -για παράδειγμα, σε ορισμένες οικογενείς μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας- τα σημάδια αυτά θα βοηθήσουν στην έγκαιρη προειδοποίηση και ίσως οδηγήσουν σε θεραπευτική παρέμβαση.