Ρεπορτάζ Υγείας

Ευρωπαϊκή Ημέρα 112: Αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ευρώπη

Ευρωπαϊκή Ημέρα 112: Αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ευρώπη

Ευρωπαϊκή Ημέρα 112: Χάρη στο 112, αν ποτέ βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει ένας αξιόπιστος, ασφαλής και εύκολος στην απομνημόνευση αριθμός για να καλέσετε.

Ξέρετε ποιον να καλέσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Ευτυχώς, σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει μόνο ένας αριθμός που πρέπει να θυμάστε: 112. Μπορείτε να καλέσετε το 112 από οποιοδήποτε τηλέφωνο, οπουδήποτε στην Ευρώπη, εντελώς δωρεάν. Η κλήση σας θα ληφθεί από εκπαιδευμένους χειριστές, οι οποίοι μπορούν να μιλούν στην εθνική γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκεστε και οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα την έκτακτη ανάγκη σας ή να τη μεταβιβάσουν στην αρμόδια υπηρεσία στη χώρα αυτή. Ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε ποιον να καλέσετε; Απλά θυμηθείτε, 1+1=2 (112)!

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ημέρα 112, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε όλη τη σκληρή δουλειά και τον συντονισμό που απαιτείται για να γίνει αποτελεσματική και απρόσκοπτα συνδεδεμένη η τηλεφωνική υπηρεσία 112 για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, διατηρώντας μας ασφαλείς. Χάρη στο 112, αν ποτέ βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει ένας αξιόπιστος, ασφαλής και εύκολος στην απομνημόνευση αριθμός για να καλέσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ εισάγει εργαλείο πρόσβασης στην τεχνολογία υγείας

NHS: Τα αφεντικά της υγείας προειδοποιούν για βαθιές επιπτώσεις

Γαλλία: 33 εκατ. Αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης εκτέθηκαν σε χακάρισμα

ΕΟΔΥ: Ενημέρωση των Υπηρεσιών υγείας της χώρας μας να δηλώνουν όλα τα περιστατικά διεισδυτικής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει σημάνει συναγερμός, έπειτα από την γνωστοποίηση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε φοιτήτρια του Ιδρύματος. Φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών που συμμετείχε στην κατάληψη νοσηλεύεται και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Τα Τμήματα Βιολογικού και Μαθηματικού, που συστεγάζονται, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 22/02 για απολύμανση. Το συμβάν της μηνιγγίτιδας επιβεβαίωσε o πρύτανης του εκπαιδευτικού […]

Σημασία της καθοδήγησης τρόπου ζωής για γυναίκες που σχεδιάζουν εγκυμοσύνη

Η Kate Pryce συμμετείχε στο OptimalMe, και τώρα είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. «Ήμουν πολύ συγκλονισμένη όταν άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, αλλά το OptimalMe έδωσε πληροφορίες σε σύντομη και κατανοητή μορφή και επειδή προέρχονταν από επαγγελματίες υγείας, ένιωσα καθησυχασμένη ότι ήταν η σωστή συμβουλή». είπε η Πράις.

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Παρά το γεγονός ότι η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού τροφοδοτούν νέα κρούσματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοσία της αγέλης σε αυτή τη χώρα.

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην Πανυγειονομική κινητοποίηση 22 Φεβρουαρίου

Μεγαλειώδεις αναμένονται να είναι οι αυριανές κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση, τις πενιχρές απολαβές και την γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Είτε ασκείστε τακτικά είτε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, η απώλεια βάρους είναι δυνατή

"Σε υψηλό επίπεδο, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα.