Πολιτική Υγείας

NHS: Τα αφεντικά της υγείας προειδοποιούν για βαθιές επιπτώσεις

NHS: Τα αφεντικά της υγείας προειδοποιούν για βαθιές επιπτώσεις

NHS: Η απεργία θα επηρεάσει τις υπηρεσίες σε «μαζική & άνευ προηγουμένου κλίμακα».  Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πρόκειται να αποχωρήσουν την Πέμπτη λόγω διαφωνίας για τους μισθούς.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των καταπιστεύσεων υγείας και κοινωνικής περίθαλψης NHS της Βόρειας Ιρλανδίας λένε ότι η προγραμματισμένη απεργία της Πέμπτης θα έχει «βαθύ αντίκτυπο» στις υπηρεσίες. Σε κοινή τους δήλωση προειδοποίησαν ότι η απεργία θα επηρεάσει τις υπηρεσίες σε «μαζική & άνευ προηγουμένου κλίμακα».  Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πρόκειται να αποχωρήσουν την Πέμπτη λόγω διαφωνίας για τους μισθούς.

Τα συνδικάτα λένε ότι θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των πέντε περιφερειακών τραστ υγείας, καθώς και ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων, προειδοποίησαν ότι οι υπηρεσίες ήταν ήδη «υπό τεράστια πίεση». Είπαν ότι μόνο ελάχιστες υπηρεσίες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα είναι διαθέσιμες την Πέμπτη. Όλες οι υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, της κοινοτικής περίθαλψης και των ασθενοφόρων.

Η κοινή δήλωση ζητούσε το προσωπικό να “ανταμείβεται δεόντως για το έργο του”, προσθέτοντας ότι η “πολύ αναγκαία πρόοδος” παρεμποδίστηκε από “χρόνια πολιτικής και δημοσιονομικής αστάθειας”«Ως διευθύνοντες σύμβουλοι, έχουμε επανειλημμένα και δημόσια ζητήσει έναν διακανονισμό μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης για την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη στη Βόρεια Ιρλανδία που αντιμετωπίζει κεντρικά ζητήματα, όπως οι λίστες αναμονής, οι προσλήψεις και οι αμοιβές με βιώσιμο τρόπο.

Αγωνιζόμαστε με ένα σύστημα όπου η χρηματοδότηση χορηγείται σε ετήσια βάση, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Καθώς οι ακραίες πιέσεις στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής περίθαλψης συνεχίζονται αμείωτες, η θέση γίνεται όλο και πιο μη βιώσιμη».

Ο διευθύνων σύμβουλος του South Eastern Trust, Roisin Coulter, δήλωσε ότι «είναι πιθανό να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος» για το κοινό την Πέμπτη, αλλά ότι το προσωπικό θα εργαστεί για τη διατήρηση ασφαλών υπηρεσιών. Ο Ιατρικός Διευθυντής του Trust, Δρ Τσάρλι Μάρτιν, είπε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι το κοινό θα αισθανόταν τον αντίκτυπο στις υπηρεσίες.

Επίπτωση στην εκπαίδευση

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μη διδακτικό προσωπικό συμμετέχουν επίσης στην απεργία την Πέμπτη. Η Εκπαιδευτική Αρχή είπε, δεδομένης της κλίμακας της δράσης, αναμένει ότι η διαταραχή θα είναι εκτεταμένη και θα επηρεάσει όλους τους τομείς παροχής υπηρεσιών.

Τα σωματεία ζήτησαν απαλλαγή από την απεργία των ειδικών σχολείων

Το βράδυ της Δευτέρας, η Διεύθυνση του Διαπραγματευτικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών δήλωσε ότι δεν μπορούσε να απονείμει αμοιβή “λόγω των δημοσιονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση”«Ο αντίκτυπος αυτής της δράσης από μεγάλο αριθμό προσωπικού, διδακτικού και μη, θα οδηγήσει σε σοβαρή αναστάτωση και πιθανό εκτεταμένο κλείσιμο σχολείων που θα επηρεάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα πιο ευάλωτα, περιθωριοποιημένα και στερημένα παιδιά μας», είπε ένας εκπρόσωπος.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φόβοι πίεσης του NHS της Ουαλίας για την απεργία των κατώτερων γιατρών

NHS: Νοσοκομεία ζητούν από το προσωπικό να επιστρέψει στην εργασία του

NHS: Η απεργία των νέων γιατρών θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών

NHS: Προετοιμάζουν την μεγαλύτερη απεργία μέχρι σήμερα 3-9 Ιανουαρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"