Ασφάλιση Υγείας

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: 20% αυξήθηκαν τα κέρδη το 2023

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: 20% αυξήθηκαν τα κέρδη το 2023

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αυτή η κερδοφορία μπορεί να αποδοθεί στις συνετές πρακτικές διαχείρισης κινδύνων της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, οι οποίες εφαρμόζονται με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική έκλεισε τη χρήση του 2023 με εύρωστες οικονομικές επιδόσεις, όπως αποδεικνύεται από τα κέρδη της προ φόρων ύψους 5,14 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με τα 4,28 εκατ. ευρώ του 2022. Με σταθερή απόδοση παραγωγής στο 28,7%, όπως αναφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία επέδειξε ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις, όπως σημαντικές απώλειες από φυσικές καταστροφές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, όπως η καταιγίδα Daniel.

Αυτή η κερδοφορία μπορεί να αποδοθεί στις συνετές πρακτικές διαχείρισης κινδύνων της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, οι οποίες εφαρμόζονται με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, η επενδυτική στρατηγική της εταιρείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της. Ενισχύοντας αυτή τη στρατηγική, η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επέδειξε προσαρμοστικότητα σε μια ευμετάβλητη αγορά, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 103% στα έσοδα από επενδύσεις σε 1,30 εκατ. ευρώ, έναντι 640 χιλ. ευρώ το 2022.

Όσον αφορά την παραγωγή, η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σημείωσε συνολική παραγωγή 18 εκατ. ευρώ το 2023, με το 90% να αποδίδεται σε Ακίνητα και Λοιπά Καταστήματα, σημειώνοντας αύξηση 12%. Αύξηση σημείωσε και ο Κλάδος Ευθύνης Αυτοκινήτων, που αποτελούσε το 10% της παραγωγής, ενώ τα επίπεδα ασφαλίστρων παρέμειναν σταθερά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της, η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική δίνει προτεραιότητα στη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία, που αντικατοπτρίζονται στους δείκτες κάλυψης περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) για το 2023, οι οποίοι διαμορφώθηκαν σε 200,64% και 294,77%, αντίστοιχα. Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν τη θέση της εταιρείας ως ενός από τους πιο ασφαλείς παίκτες στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Εξοικονομώ 2023: Ξεκινά η δεύτερη φάση αιτήσεων στο πρόγραμμα

Μεταφορά των ΚΕΠΑ από τον e-ΕΦΚΑ στο ΕΚΑ μέχρι το 2030

Άνοιξε το My Property για αιτήσεις μείωσης 10% στον φετινό ΕΝΦΙΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ημέρες καριέρας στην Θεσσαλονίκη 24/2

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 25η «Ημέρα Καριέρας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει, μέχρι σήμερα, διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ξεπερνούν τις 120, με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας

ΔΥΠΑ: Μείωση της ανεργίας κατά 4,7% τον Ιανουάριο 2024

ΔΥΠΑ: Τον Ιανουάριο του 2024, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έφτασε τα 1.039.475, σημειώνοντας μείωση -51.613 άτομα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, Ιανουάριο 2023