Ρεπορτάζ Υγείας

Εργαζόμενοι στην ΠΦΥ καταγελούν την διοίκηση της ΕΡΤ για λογοκρισία

Εργαζόμενοι στην ΠΦΥ καταγελούν την διοίκηση της ΕΡΤ για λογοκρισία

Η Πανδημία από τον ιό SARS-Cov-19, έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα 70.000 θανάτους διεθνώς , μεταξύ των οποίων 35.000 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Μεσογείου. Η μεγάλη μεταδοτικότητα και η ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της νόσου.

Την ανάγκη για παροχή ατομικών μέσων προστασίας σε επαρκείς ποσότητες και με προδιαγραφές ασφαλείας, για όλους τους υγειονομικούς και εργαζόμενους στα ΚΥ, τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ΠΦΥ της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ. αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα ζητάνε πλήρη και καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα ανάμεσα σε εργαζόμενους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ , ενώ καταγγέλλουν την συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ, που λογοκρίνει τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας και απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους

Συγκεκριμένα , συστήνουν στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, να φροντίσουν για την αγορά προσωπίδων και μασκών και λοιπών αναλώσιμων υλικών, ώστε να διατεθούν στο ιατρικό προσωπικό, επικουρικά των μέσων που πρέπει να δοθούν από τις ΥΠΕ . ‘’Το ίδιο συστήνουμε και στους συλλόγους εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, ώστε να διατεθούν στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.’’ τονίζουν . Αναλυτικότερα ζητούν τα εξής :

Οργάνωση λειτουργίας των ΚΥ Covid-19, των ΚΥ 24ωρης λειτουργίας και των ΚΥ πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ. Πρέπει να διέπεται από κανόνες ασφαλούς εργασίας για όλο το προσωπικό, αποφυγή άσκοπων ενεργειών που επιβαρύνουν το Σύστημα, καθώς και άσκοπων μετακινήσεων προσωπικού. Για την αποτελεσματικότητα απαιτείται σωστός προγραμματισμός και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Η Ομοσπονδία επιμένει στη συνεργασία με τις ΥΠΕ, δεδομένης της πολύχρονης εμπειρίας των ιατρών μας στο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας. Να λειτουργούν όλες οι Μονάδες. Κανένας Δήμος να μη μένει ακάλυπτος από τα ΚΥ και τα εργαστήρια. Ο Κορονοϊός δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από όλες τις άλλες χρόνιες νόσους ή επείγουσες καταστάσεις. Αν γίνει αυτό, η νοσηρότητα και η θνησιμότητα θα αυξηθούν σε επίπεδα υψηλά.

OIKOGENEIA

Πλήρη και καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα ανάμεσα σε εργαζόμενους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ. Η ενημέρωση όλων των εργαζομένων, είναι υποχρέωση της πολιτείας. Παρατηρήθηκαν κρούσματα σε γιατρούς των ΚΥ στην Αττική, που νοσηλεύονται και με την παρέμβαση της Ομοσπονδίας έκλεισε το ένα ΚΥ μια εβδομάδα και τέθηκε σε καραντίνα όλο το προσωπικό.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΥ και στα Νοσοκομεία. Το άνοιγμα της συνεργασίας ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με τα Δημόσια Νοσοκομεία, είναι προάγγελος της περαιτέρω συρρίκνωσης των Δημόσιων Δομών και της νεοφιλελευθεροποίησης του Συστήματος Υγείας. Η μόνη λύση είναι οι προσλήψεις. Επίσης καταγγέλλουμε την άρνηση πολλών ΥΠΕ να διορίσουν γιατρούς που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις για την επάνοδό τους στα ΚΥ. Πολλές δοκιμαζόμενες περιοχές όπως η Καστοριά, στερείται γιατρούς πρώτης γραμμής λόγω της εμμονικής συμπεριφοράς του υπουργείου και των ΥΠΕ. Το χειρότερο είναι ότι ήρθαν και απολύσεις εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, γιατρών της 6ης ΥΠΕ. Ελπίζουμε το υπουργείο να καταλάβει έγκαιρα ότι η τακτική αυτή μόνο ζημιά προκαλεί στο Σύστημα Υγείας και στην Δημόσια Υγεία. Οι απολυμένοι γιατροί που βρίσκονται υπό δικαστική διεκδίκηση να επανέλθουν όλοι στο Σύστημα, για να δυναμώσει το Σύστημα άμεσα και να γίνει αποτελεσματικότερο. Σήμερα δεν περισσεύει κανένας γιατρός.

Καταγελούν τη συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ, που λογοκρίνει τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας και απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους. Η Δημοκρατία είναι πολυφωνία και πληρότητα στην ενημέρωση, ειδικότερα στις μέρες της Πανδημίας και της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Τα κρατικά κανάλια ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, κύριοι της ΕΡΤ.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οφείλει να είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα ροής προς τα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των αναγκών. Είναι καιρός πλέον λάθη και πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας να διορθωθούν άμεσα. Η χώρα μας χρειάζεται ένα ισχυρό δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όπως και η ισπανική γρίπη, ο κορωνοϊός μπορεί να μην εξαφανιστεί ποτέ εντελώς. Αντ 'αυτού, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα γίνει ένα ήπιο εποχιακό σφάλμα

Η επιδημία της σαλμονέλας εντοπίστηκε στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

21/08: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα: Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -38% στα Ιωάννινα μέχρι -67% στο Ηράκλειο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (-23%) και στο Βόλο (-24%). 

Σχολική κάρτα Self test: Τι ισχύει για τους μαθητές - Βήμα βήμα η διαδικασία έκδοσης - Το έντυπο

Σχολική κάρτα Self test: Υπενθυμίζεται ότι, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την Τρίτη και την Παρασκευή και ειδικότερα, μέχρι και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Πώς διαφέρει ο κορωνοϊός από τη γρίπη

Για την πρόληψη της γρίπης, τα CDC συμβουλεύουν τη λήψη εμβολίου γρίπης, την αποφυγή στενής επαφής με άλλους, κάλυψη βήχα και φτερνίσματος, αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος, καθαρισμό και απολύμανση και πλύσιμο συχνά των χεριών.