Ρεπορτάζ Υγείας

Άνοιγμα Σχολείων: Διαφωνίες ειδικών- Οριστική απόφαση στις 4 Ιανουαρίου

Άνοιγμα Σχολείων: Διαφωνίες ειδικών- Οριστική απόφαση στις 4 Ιανουαρίου

Άνοιγμα Σχολείων: Διαφωνίες ειδικών- Οριστική απόφαση στις 4 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα των σχολείων απασχολεί λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση και μετά από μία συνεδρίαση αποφασίστηκε εκ νέου μία ακόμη ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις στις αρχές του νέου έτους. 

Στη συνεδρίαση της Τρίτης (29/12), τα μέλη της Επιτροπής δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ενώ δεν κατέληξαν και σε προτάσεις προς ψηφοφορία. Οι επιστήμονες ζητούν περισσότερο χρόνο και επιπλέον επιδημιολογικά δεδομένα για να υποδείξουν ημερομηνίες και προτεραιότητες στο ημερολόγιο του 2021.

 

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τα σχολεία άμεσα, μετά την εορτή δηλαδή των Φώτων, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να παρίσταται στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ωστόσο υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ των επιστημόνων με αρκετούς να παίρνουν αποστάσεις από την πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση, πάντως, που η κυβέρνηση δεν αποδεχτεί  αυτή την ημερομηνία, υπάρχουν προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων  στις 11 Ιανουαρίου ή στις 18 Ιανουαρίου. Μερίδα επιστημόνων, υποστήριξαν ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξουν τα σχολεία και ότι η εξέλιξη αυτή ελλοχεύει τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού έπειτα από λίγο χρονικό διάστημα.

Όπως φέρεται τα Λύκεια αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού για τους ειδικούς καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας, φαίνεται μεγαλύτερος και η τήρηση των μέτρων ενδεχομένως  να μην τηρηθεί. Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι, ζήτησαν να καταγράψουν και να εξετάσουν διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι το άνοιγμα και για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα είναι ασφαλές. Ωστόσο, η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς πιέζουν να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία διαφυλάσσοντας την  ασφάλεια όλων και ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Κλειδώνει" η παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μεγάλη συμμετοχή είχε η διαδικτυακή ημερίδα για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

Τι δήλωσε για τα σχολεία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη ΒΑ Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.

Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν χιλιάδες τραυματισμούς ποδηλάτων που σχετίζονται με φάρμακα κάθε χρόνο

Ωστόσο, σημειώνουν ότι η περαιτέρω επιτήρηση, η συλλογή δεδομένων και η μελέτη θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση πρόσθετων τρόπων πρόληψης τέτοιων τραυματισμών.

Αφοπλισμός της θανατηφόρας αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στους πνεύμονες

Οι ερευνητές εκμεταλλεύτηκαν μια φυσική διαδικασία, που ονομάζεται γήρανση των ουδετερόφιλων, την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να ελέγχει τη διάρκεια ζωής των ανοσοποιητικών κυττάρων.

Αναισθησιολόγοι: Kοινή ανακοίνωση 5 επιστημονικών εταιρειών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αναισθησιολόγοι: Η ειδικότητα είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και την ομαλή λειτουργία των χειρουργείων, των χώρων καταστολής, των ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας, αλλά και την αντιμετώπιση Επειγουσών καταστάσεων.

Το Σουδάν αναφέρει 5 ακόμη μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων, υποδαυλίζοντας τους φόβους για μεγαλύτερη επιδημία

Το Σουδάν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για να θέσει υπό έλεγχο μια πρόσφατη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια μεγάλη επιδημία.