Greek English French German Italian
mitsotakis-300x190.jpg
Pin It
To σκηνικό μίας μεγάλης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Αριστοτέλους και την αντιπολίτευση, άνοιξε από μία επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ν. Ευαγγελισμός και κατέληξε με εκατέρωθεν προσβλητικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικότερα, με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον Ευαγγελισμό, ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μόλις επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά το νοσ. “Ευαγγελισμός” σε ημέρα εφημερίας. Ενα σχόλιο μόνο: οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του αναπληρωτή Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης ανάρτησε στο Facebook: «Όταν έκλεινε ο Αδωνις 4 νοσοκομεία και έδιωχνε 2.500 γιατρούς από την πρωτοβάθμια (τότε ντε που ήσουν υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης και έβγαλες σε διαθεσιμότητα και απόλυση 15.000) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ; Αλλαξε image maker, από γκρεμό σε καταστροφή σε πάει... (πάντα γύρω από το Κολωνάκι βέβαια είτε για καφέ είτε για εφημερία)».


«Aντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του κ. Πολάκη για την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”. Αντί να βρίζει, όμως, επειδή ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε χρέος του να μιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, ας τολμήσει –όπως υποχρεούται– να κάνει το ίδιο», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Ν.Δ.


«Και βέβαια ας προσπαθήσει, τουλάχιστον, να δώσει έμπρακτες απαντήσεις στα προβλήματα που με ευθύνη της κυβέρνησης συσσωρεύτηκαν στον χώρο της Υγείας.


Οσο ο κ. Πολάκης αγνοεί τις υποχρεώσεις του και αυτοπεριορίζεται σε ρόλο υβριστή, μόνο κατ’ ευφημισμό μπορεί να αποκαλείται υπουργός αναπληρωτής Υγείας».


Χθες το απόγευμα, ο κ. Πολάκης ανάρτησε πάλι στο Facebook φωτογραφίες του από τον «Ευαγγελισμό», όπου είχε επισκεφθεί στο παρελθόν τα υπό κατασκευή χειρουργεία.


Ο κύκλος της αντιπαράθεσης, όμως, δεν έκλεισε εκεί. Το απόγευμα της Τρίτης (10/1), εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “ως μέγιστο πολιτικό θράσος και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρεται σε ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.


Ανακοίνωση ενός κόμματος, οι βουλευτές του οποίου, τόσο παλαιότερα όσο και λίαν προσφάτως, εντάσσουν στον πολιτικό τους λόγο και μάλιστα εντός του κοινοβουλίου, λέξεις και εκφράσεις όπως «θα σε εκτελέσω, μαυρογιαλούρος, απατεώνας, παλιογαϊδούρι, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια» κ.λπ.”


Στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας, δημοσιεύσει λίστα με τα νοσοκομεία που έχει επισκεφθεί ο αναπληρωτής Υγείας: “Η καλύτερη απάντηση για το αν τολμάει ο αναπληρωτής υπουργός να επισκεφθεί τα νοσοκομεία και άλλες δομές του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, είναι η παράθεση της λίστας με τις έως τώρα επισκέψεις του”:


Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
Εγκαίνια νέου Σταθμού ΕΚΑΒ στην Κοζάνη
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας
Επίσκεψη στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου
Εγκαίνια Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ευαγγελισμός
Παράδοση νέων ασθενοφόρων στο Σταθμό ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας
Εγκαίνια Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας
Εγκαίνια Βάσης Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΚΑΤ
Επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω επισκέψεων ήταν προγραμματισμένες αρκετές ημέρες πριν και δεν έγιναν νύχτα και «στα μουλωχτά».


“Συστήνεται λοιπόν στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αρκεστεί στις πρωινές «εφόδους» για καφέ στα γνωστά στέκια νεοφιλελεύθερων του Κολωνακίου και ας αφήσει τη διαχείριση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε ανθρώπους που έχουν αφενός τη βούληση και αφετέρου την ικανότητα να το στηρίξουν στα πόδια του, μετά την καταστρεπτική πενταετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Pin It

Cook name