Πολιτική Υγείας

Υγειονομική περίθαλψη πανδημία: Ποιες αλλαγές φέρνει το 2021

Υγειονομική περίθαλψη πανδημία: Ποιες αλλαγές φέρνει το 2021

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης άλλαξε δραστικά το 2020 ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας

Υγειονομική περίθαλψη πανδημία: Ο καταναλωτισμός στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σημείωσε άνοδο πριν από την πανδημία, αλλά η έκρηξη της τηλεθεραπείας το 2020 έχει εξαλείψει αποτελεσματικά τους γεωγραφικούς περιορισμούς που δέσμευσαν τους πληθυσμούς ασθενών στα τοπικά νοσοκομεία και τους παρόχους τους. Το αποτέλεσμα έχει τη μορφή εκτεταμένης διαρροής δικτύου και απώλειας εσόδων.

Μέχρι τον Οκτώβριο, στην πραγματικότητα, τα έσοδα για νοσοκομεία στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,2% σε ετήσια βάση. Δυνατότητα επιλογής παρόχων από την άνεση του σπιτιού και με τον ολοένα αυξανόμενο όγκο δεδομένων προσωπικής υγείας, ανάλογα με την ευκολία τους, μέσω της αυξανόμενης χρήσης φορητών συσκευών, οι ασθενείς έχουν πιο κίνητρα το 2021 για να επιλέξουν τον πάροχο που τους ταιριάζει.

Μετά την εξασθένιση της πανδημίας, θα δούμε μείωση της εξάρτησης από την τηλεθεραπεία, αλλά θα παραμείνει ένα βασικό μοντέλο παροχής φροντίδας για μεγάλες περιοχές του πληθυσμού. Στην πραγματικότητα, μετά την πανδημία, πιστεύουμε ότι η τηλεθεραπεία θα αποτελεί ένα πλήρες 30 έως 40% των αλληλεπιδράσεων.

Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν εστίες μάρκετινγκ. Όπως κάθε εμπορική επωνυμία, τα νοσοκομεία πρέπει να αφιερώσουν σημαντικούς πόρους στην οικοδόμηση πιστότητας, αλλά παραδοσιακά αποφεύγουν πολλές από τις προηγμένες τεχνικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται σε άλλες βιομηχανίες. Η δέσμευση και η εξατομίκευση σε κάθε βήμα του ταξιδιού του ασθενούς θα είναι ο πυρήνας αυτών των προσπαθειών.

Επιπλέον, οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσαν μια νέα αναγνώριση με τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν στην Αμερική. Το γεγονός ότι η συζήτηση γινόταν εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας υπογράμμισε την έμφυτη σύνδεση μεταξύ των δύο φαινομένων.

Η υγειονομική περίθαλψη, ένα από τα μεγαλύτερα δομικά συστήματα που υπάρχει στην Αμερική, έχει σοβαρές αποτυχίες όσον αφορά τα ίδια κεφάλαια. Το γεγονός ότι η πανδημία επηρεάζει δυσανάλογα τις κοινότητες χρώματος, δίνεται έμφαση στις ανισότητες που υπάρχουν και οι ειδικοί ευελπιστούν  ότι το 2021 θα σηματοδοτήσει μια δέσμευση σε ολόκληρη τη βιομηχανία για την αντιμετώπιση της ανισότητας και τη σχέση μεταξύ των φυλετικών ανισοτήτων και των κοινωνικών καθοριστικών παραγόντων της υγείας Η δέσμευση των ασθενών, και ιδιαίτερα η κατάρρευση των τεχνολογικών εμποδίων μεταξύ των πληθυσμών των ασθενών και η πρόσβαση σε πληροφορίες και φροντίδα, διαδραματίζει βασικό ρόλο.

Άτυπη φροντίδα και διαχείριση της ευεξίας του προσωπικού

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να πιέζει τα νοσοκομεία, ωθώντας τα προς ή πέραν της χωρητικότητας, θα δούμε όλο και περισσότερους ασθενείς να αναρρώνουν από το COVID-19 στο σπίτι αυτό το χειμώνα, είτε αρνούνται να γίνουν δεκτοί οι ίδιοι, είτε δεν μπορούν να πληρούν πιο αυστηρές προϋποθέσεις εισαγωγής.

Η αυξανόμενη ζήτηση για νοσοκομειακή περίθαλψη στο σπίτι επιτρέπει στους ασθενείς να ανακάμψουν με την υποστήριξη της οικογένειας και σε ένα άνετο περιβάλλον, αλλά παρουσιάζει επίσης προκλήσεις, ιδιαίτερα στη θεραπεία ασθενών που αντιμετωπίζουν δυσμενείς επιπτώσεις των κοινωνικών καθοριστικών παραγόντων στην υγεία.

Η μετάβαση στην φροντίδα στο σπίτι θα οδηγήσει επίσης στην άτυπη φροντιστή – ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος που επιβλέπει τα καθεστώτα περίθαλψης για έναν ασθενή στο σπίτι και ένα νέο κεντρικό στοιχείο στον κύκλο φροντίδας των ασθενών.

Η νέα δυναμική θα απαιτήσει νέα εργαλεία και ενσωματώσεις. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους πρέπει να εφοδιαστούν με τα εργαλεία για την παρακολούθηση της υγείας στο σπίτι, τα μέσα για απρόσκοπτη επικοινωνία με τους παρόχους στο μέσο που έχει την πιο νόημα και τις πληροφορίες για τα συμφραζόμενα για να παίξουν σημαντικό ρόλο στη φροντίδα τους.

Η πανδημία έθεσε επίσης αδιανόητο άγχος στους εργαζόμενους στον τομέα της πρώτης γραμμής. Από τότε που ξεκίνησε, εργάζονται κάτω από συνθήκες που είναι θεμελιωδώς πιο επικίνδυνες, με λιγότερους πόρους και, σε πολλές περιπτώσεις, κάτω από το βαρύ συναισθηματικό βάρος να δουν αρκετούς ασθενείς να χάνουν τη μάχη τους με το COVID-19.

Η επίπτωση από αυτό έχει ήδη αρχίσει – οι γιατροί και οι νοσηλευτές εγκαταλείπουν το επάγγελμα, αρρωσταίνουν ή αγωνίζονται για τους ψυχικούς αγώνες. Τα προγράμματα νοσηλευτικής αγωνίζονται να συμπληρώσουν μαθήματα. Καθώς ένα νέο κύμα πανδημίας κυλά σε όλη τη χώρα, αυτό το αποτέλεσμα θα αυξηθεί μόνο. Εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, τα νοσοκομεία το 2021 θα δώσουν νέα ασφάλιστρα στην ευεξία και την υγεία του προσωπικού, αξιοποιώντας τον ίδιο τύπο προσέγγισης και σκόπιμες λύσεις στρογγυλοποίησης που χρησιμοποιούν για να στρογγυλοποιήσουν τους ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη ήταν η ευλογία του 2020

Ο αντίκτυπος στην υγεία των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Η τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης και οι προβλέψεις για το 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.