Πολιτική Υγείας

Βερμόντ Κυβερνήτης: Ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα covid των Μαύρων, των Ιθαγενών και των Έγχρωμων

Βερμόντ Κυβερνήτης: Ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα covid των Μαύρων, των Ιθαγενών και των Έγχρωμων

Η πρωτοβουλία αντιμετώπισε ένα κύμα αντίδρασης στο διαδίκτυο. "Άγρια αντισυνταγματική και παράλογα ανήθικη", είπε ο συντηρητικός σχολιαστής Matt Walsh. "Και είναι Ρεπουμπλικανός. Φυσικά."

Βερμόντ Κυβερνήτης: Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Φιλ Σκοτ ​​έκανε tweet για την κίνηση την Πέμπτη. Ο Ρεπουμπλικανός νομοθέτης προτείνει νομοσχέδιο για την απαγόρευση της κριτικής φυλετικής θεωρίας. Το Βερμόντ ανοίγει την επιλεξιμότητα του εμβολίου κορωνοϊού σε οποιονδήποτε άνω των 16 ετών που αναγνωρίζεται ως Μαύρος, Γηγενής ή έγχρωμος – προκαλώντας έντονη κριτική στο διαδίκτυο για τον αποκλεισμό των Λευκών.

Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Φιλ Σκοτ ​​έγραψε στο Twitter για την κίνηση αυτή την Πέμπτη καθώς τα κράτη άνοιξαν σταδιακά την επιλεξιμότητα σε διάφορους πληθυσμούς.

Μέχρι στιγμής, η διαδικασία τείνει να επικεντρώνεται σε άτομα που είναι ευάλωτα λόγω του επαγγέλματος, της ηλικίας ή της κατάστασης της υγείας τους. “Εάν εσείς ή οποιοσδήποτε στο νοικοκυριό σας ταυτίζεστε ως Μαύρος, Γηγενής ή έγχρωμος (BIPOC), συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών (Abenaki) ή άλλων των  Πρώτων Εθνών και όλα τα μέλη του νοικοκυριού σας που είναι 16 ετών και άνω μπορούν να εγγραφούν για να λάβουν εμβόλιο! ” Ο Σκοτ ​​έκανε tweet. Ο ιστότοπος της πολιτείας διαφημίζει “κλινικές εστιασμένες στα νοικοκυριά εγχρώμων BIPOC” στο Βόρειο και Νότιο Βερμόντ.

Για την περιοχή του Μπέρλινγκτον, η πολιτεία προσφέρει ένα έντυπο εμβολιασμού που καθορίζει την επιλεξιμότητα για άτομα έγχρωμα BIPOC και μέλη του νοικοκυριού τους.

Η πρώτη ερώτηση είναι: “Αναγνωρίζεστε ως Μαύρος, Αυτόχθων ή Έγχρωμος (BIPOC); Αυτό περιλαμβάνει οποιονδήποτε δεν είναι λευκός.”

Άλλες κατηγορίες επιλεξιμότητας περιλαμβάνουν άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, άτομα 16 ετών και άνω με συνθήκες υγείας υψηλού κινδύνου, μαθητές αγγλικής γλώσσας και άτομα σε κοινότητες μεταναστών / προσφύγων, προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και κάτοικοι εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης, άτομα που εργάζονται στο σύστημα δημόσιας ασφάλειας και προσωπικό σχολείου και εργαζόμενοι φροντίδας παιδιών.

Η κατηγορία των μεταναστών / προσφύγων προσφέρει επίσης “κλινικές ειδικά για την κοινότητα”. Οι κατηγορίες συνδέονται με έναν ιστότοπο που περιγράφει τη στρατηγική της πολιτείας «Εργασία προς τα ίδια κεφάλαια».

“Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές ανισότητες στα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19, νοσηλείας και θανάτου μεταξύ των κατοίκων του Βερμόντ που είναι μαύροι, ιθαγενείς και έγχρωμοι (BIPOC)”, αναφέρει ο ιστότοπος.

“Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με χρηματοδοτούμενους κοινοτικούς εταίρους για να κατανοήσουμε τα εμπόδια που ενδέχεται να περιορίσουν την πρόσβαση στο εμβόλιο των έγχρωμων BIPOC του Βερμόντ, καθώς αυτά απαιτούν μοναδικές λύσεις δημόσιας υγείας.” Ο ιστότοπος προσθέτει ότι “κάνει καλό στο πνεύμα της δημόσιας υγείας να επιτρέπεται στις οικογένειες και τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν γλωσσικά εμπόδια πρόσβασης να λαμβάνουν ταυτόχρονα πληροφορίες και υπηρεσίες, προκειμένου να επαναλαμβάνονται αυτές οι υπηρεσίες αργότερα.” Η πρωτοβουλία αντιμετώπισε ένα κύμα αντίδρασης στο διαδίκτυο. “Άγρια αντισυνταγματική και παράλογα ανήθικη”, είπε ο συντηρητικός σχολιαστής Matt Walsh. “Και είναι Ρεπουμπλικανός. Φυσικά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.