Πολιτική Υγείας

Σε ποια χώρα παρέχονται δωρεάν σερβιέτες και γιατί

Σε ποια χώρα παρέχονται δωρεάν σερβιέτες και γιατί

Το Συμβούλιο της Βόρειας Ayrshire της Σκωτίας έχει γίνει η πρώτη τοπική αρχή στη Βρετανία για την παροχή δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης σε δημόσια κτίρια, ελπίζοντας να αντιμετωπίσει την «περίοδο φτώχειας». Το συμβούλιο δήλωσε ότι γυναίκες και κορίτσια θα έχουν δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν μέσω μηχανών αυτόματης πώλησης σε τουαλέτες σε δημόσιους χώρους, επεκτείνοντας μια υπηρεσία που είναι ήδη διαθέσιμη στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά, το πρόβλημα επηρεάζει το ένα στα 10 που έχει αναπτυχθεί μαζί με τον αριθμό των φτωχών και τη χρήση τραπεζών τροφίμων. Ωστόσο, η εκστρατεία για την γυναικεία εμμηνόρροια που πρέπει να αντιμετωπίζεται πιο ανοιχτά και με αξιοπρέπεια έχει επίσης φθάσει στο προσκήνιο, παράλληλα με τις ευρύτερες ανησυχίες για την εξευτελιστική και καταχρηστική μεταχείριση των γυναικών.

“Αν δεν είναι θέμα για το οποίο οι άνθρωποι μιλάνε, τότε δεν είναι κάτι που μπορούν να ζητήσουν τα κορίτσια”, δήλωσε ο Gabby Edlin, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του φιλανθρωπικού έργου Bloody Good Period. Είπε ότι ήταν επαναστατικό ότι οι δημόσιες αρχές αντιμετώπιζαν άμεσα το θέμα με την παροχή προϊόντων υγιεινής.

“Είναι επίσης θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή μερικά κορίτσια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν τις περιόδους τους”, ανέφερε. Η κυβέρνηση της Σκωτίας πέρυσι διεύθυνε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας της εποχής στο Αμπερντίν, και νωρίτερα φέτος δήλωσε ότι είχε διαθέσει κεφάλαια στο φιλανθρωπικό FareShare για την επέκταση του προγράμματος. Υπάρχει επίσης νομοθεσία που εκκρεμεί στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, η οποία θα δημιουργούσε ελεύθερη παροχή υγειονομικών προϊόντων στη Σκωτία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους εξωτερικούς χώρους στο Μιλάνο

Πέθανε από κορωνοϊό ο Υπουργός Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε, Sibusiso Moyo

Ειδικό κανάλι τηλεκπαίδευσης για τους κρατουμένους μαθητές στις φυλακές Αυλώνα

Δήλωσε μάλιστα πως ένα επόμενο πιθανό βήμα είναι η σκέψη η λειτουργία αυτού του εκπαιδευτικού καναλιού να επεκταθεί και στα σχολεία όλων των φυλακών της χώρας, όντας εγκεκριμένο από το Υπουργείο και να επιτρέπει στα παιδιά να βλέπουν ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, να είναι ένα παράθυρο στη ζωή,

Αυστηροποίηση του lockdown στην Πορτογαλία με απαγόρευση και των εκπτώσεων Ιανουαρίου από τον Πρωθυπουργό της χώρας

Η Πορτογαλία διεξάγει προεδρικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή και οι υποψήφιοι κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία υπό αυστηρούς περιορισμούς αναφορικά με τις συγκεντρώσεις.

Παράταση lockdown στη Γερμανία -Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό

Παράταση lockdown στη Γερμανία: Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό. Η Γερμανία παρατείνει τον αποκλεισμό της και καθιστά τα μέτρα αυστηρότερα μέχρι τουλάχιστον τις 14 Φεβρουαρίου από τον φόβο ότι οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση της δημόσιας υγείας.

Άνοιγμα εστίασης υπό προϋποθέσεις

Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολλή προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Εμβολιασμός Αμερική: Ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμβολιασμοί Covid-19 υστερούν πολύ από τις πρώτες υποσχέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.