Πολιτική Υγείας

Ο Τραμπ, το σχέδιο αποζημίωσης και η ανακούφιση για μικρές επιχειρήσεις

Ο Τραμπ, το σχέδιο αποζημίωσης και η ανακούφιση για μικρές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Kaiser Family Foundation, τα ετήσια ασφάλιστρα για το πρόγραμμα υγείας που χρηματοδοτείται από τον εργοδότη στις ΗΠΑ είναι σήμερα περίπου 21.000 δολάρια, δηλαδή αυξήθηκε κα΄τα 5%  σε σχέση με πέρσι, ενώ οι εργοδότες (56% είναι μικρές επιχειρήσεις) καλύπτουν περίπου 15.000 δολάρια.

Για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, τα οφέλη της υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν τεράστια πρόκληση. Αν δεν προσφέρουμε επιλογές, βρισκόμαστε σε σημαντικό μειονέκτημα για εκείνους τους εργοδότες που δίνουν, ιδιαίτερα σε αυτές τις περιόδους στενής απασχόλησης, υποστηρίζουν οι έμποροι. Ωστόσο, η παροχή – και η πληρωμή  – υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να είναι μια απαγορευτικά δαπανηρή απόφαση για πολλές μικρές επιχειρήσεις.

Τι πρέπει αλλάξει;

Η διοίκηση Trump μελετά μια νέα λύση: τα σχέδια αποζημίωσης υγειονομικής περίθαλψης, ή HRAs.

Ένα HRA επιτρέπει στους εργοδότες να συνεισφέρουν χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων τους έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για να αγοράσουν μόνοι τους την υγειονομική περίθαλψη στις επιμέρους αγορές. Τα εισφερόμενα χρήματα δεν φορολογούνται στον εργαζόμενο και ο εργοδότης μπορεί να έχει μια έκπτωση φόρου για τη συνεισφορά. Οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο τμήμα του λογαριασμού μπορεί να μεταφερθεί σε επόμενα έτη, ακριβώς όπως ένας λογαριασμός συνταξιοδότησης. Οι HRAs υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό, αλλά εξουδετερώθηκαν αποτελεσματικά με το νόμο περί Προσιτής Φροντίδας του 2010. Τώρα ένας νέος κανόνας που εκδόθηκε τον Ιούνιο από τα Τμήματα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αποσκοπεί στην αντιστροφή αυτού και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Πολλοί εργοδότες θα ήθελαν να μην επιβαρύνουν με το παραδοσιακό σχέδιο υγείας

 “Πολλοί εργοδότες θα ήθελαν να μην επιβαρύνονται με το διοικητικό φόρτο εργασίας ενός παραδοσιακού σχεδίου υγείας και όλοι αναζητούν τρόπους για να μειωθούν τα έξοδα για την υγεία”, συνέστησε ο Michael Kolber, εταίρος της Manatt Health, μιας συμβουλευτικής της υγειονομικής περίθαλψης. “Αν εκατομμύρια  άνθρωποι ενταχθούν στην αγορά μέσω των HRAs, αυτά τα χαρακτηριστικά του σχεδίου θα μπορούσαν να αλλάξουν για να μοιάζουν περισσότερο με συμβατική κάλυψη της απασχόλησης – ή οι HRAs μπορούν να ενθαρρύνουν περαιτέρω τα σχέδια χαμηλότερων ασφαλίστρων ενισχύοντας την ανάγκη για λιγότερο ολοκληρωμένα σχέδια.

Ο Steve Wojcik, αντιπρόεδρος της δημόσιας πολιτικής της Εθνικής Ομάδας Επιχειρηματιών για την Υγεία, πιστεύει επίσης ότι η νέα απόφαση για HRA μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τους μικρούς εργοδότες, ιδιαίτερα εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν κάλυψη ομάδας. “Θα τους επιτρέψει να βοηθήσουν τους υπαλλήλους  να αποκτήσουν κάλυψη από μόνοι τους και μπορούν να βοηθήσουν με πριμ”, είπε στην UPI. “Έτσι θα χρησιμοποιηθεί βραχυπρόθεσμα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χαρδαλιάς έκτακτη ενημέρωση σήμερα: Σε lockdown Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα

Δεν εξέρχεται κανένας από την Αθήνα χωρίς ειδικό έγγραφο

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στην Θεσσαλονίκη - Σύσκεψη λοιμωξιολόγων

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη, συζήτηση για lockdown. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν οι λοιμωξιολόγοι μέσω τηλεδιάσκεψης,εχθές, μετά το ασύλληπτο ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ενώ αναμένεται να εισηγηθούν νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Στην Θεσσαλονίκη εσπευσμένα βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, ο οποίος σε σύντομες δηλώσεις […]

Οριακή κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Χαρδαλιάς Κορωνοϊός: 7.134 τα ενεργά κρούσματα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς στην καθιερωμέη ενημέρωση των πολιτών, πήρε το λόγο παρουσιάζοντας τα νούμερα που αφορούν την έξαρση του νέου κορωνοϊού.  “Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 30.782 κρούσματα, από τα οποία 7.134 είναι σήμερα ενεργά. […]

Επιστροφή του καθηγητή κ Τσιόδρα σε φορτισμένο κλίμα ο ίδιος

Τσιόδρας Κορωνοϊός: Ανησυχητική η επανεμφάνιση του καθηγητή. Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας  δήλωσε: “Σε μία ημέρα ιστορική, που έχουμε πολλές ιστορικές μνήμες αντρειοσύνης από μία μικρή χώρα απέναντι στο φασισμό πριν πολλές δεκαετίες, νομίζω περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς. Περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η […]

Ο Α. Ξάνθος απήυθυνε ερώτηση στη βουλή για την απαξίωση των ΤΟΜΥ

Υγεία δομές: Η απαξίωση του ρόλου των ΤΟΜΥ. Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, για το ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην πανδημία και το μέλλον της καινοτόμας και διεθνώς αναγνωρισμένης μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), καθώς και για τη νέα σύμβαση των συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών […]

Ιδιωτικές κλινικές και Στρατιωτικά Νοσοκομεία στη μάχη της πανδημίας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και με ευρωπαϊκή επιχορήγηση 30 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της πανδημίας, δρομολόγησαν τις διαδικασίες μετάβασης ασθενών με Covid-19 σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ασθενών χωρίς Covid-19 σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.