Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Νίκος Παπαευσταθίου: Πάνω από 200 ασθενείς με Covid διακομίζονται σε νοσοκομεία της Αττικής κάθε μέρα

Νίκος Παπαευσταθίου: Πάνω από 200 ασθενείς με Covid διακομίζονται σε νοσοκομεία της Αττικής κάθε μέρα

Νίκος Παπαευσταθίου: Την ισχυρότατη επιβάρυνση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, ειδικά στην Αττική, φανερώνουν τα στοιχεία που μοιράστηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, μέσα σε ένα χρόνο, από την 1η Μαρτίου 2020, περίπου 61.000 ασθενείς με κορωνοϊό διακομίστηκαν πανελλαδικά. Εκατό από αυτούς αεροδιακομίστηκαν σε νοσοκομεία κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα δραματικά είναι τα στοιχεία που έδωσε για τις τελευταίες 17 μέρες, κατά τις οποίες το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπάει τη χώρα. Αυτήν την περίοδο, λοιπόν, έγιναν διακομιδές 7.500 ασθενών με Covid-19 με ασθενοφόρα σε όλη τη χώρα. Από αυτές 3.700 έγιναν στην Αττική.

Αυτό σημαίνει, όπως σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου, ότι περισσότεροι από 200 ασθενείς με Covid διακομίζονται καθημερινά στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Την ίδια στιγμή, οι διακομιδές ασθενών non-Covid αγγίζουν τις 500 με 600.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τις κατά μέσο όρο 140 εισαγωγές σε νοσοκομεία την ημέρα, αποτελούν μια «δύσκολη εξίσωση» για την Αττική. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σχολίασε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη» κατάσταση.

Η συμβολή του ΕΚΑΒ κατά την πανδημία

Ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του ότι το ΕΚΑΒ συμβάλλει σε δύο επίπεδα κατά την πανδημία του κορωνοϊού:

  • Παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, διακομιδές και αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό και χωρίς
  • Μέσω του Κέντρου Διαχείρισης κρίσεων που λειτουργεί 24 ώρες και παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Φυσικά, το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε 24ωρη επικοινωνία με όλα τα νοσοκομεία.

Μιλώντας πάλι για την Αττική, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό κλινών και πως το άθροισμα των κλινών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι μεγάλο.

«Η διακομιδή είναι ιατρική πράξη», είπε με έμφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ: Μετατροπή νοσοκομείων σε Covid

Κορωνοϊός 17/03 – 3.465 νέα κρούσματα – 56 νεκροί – 630 διασωληνωμένοι

Έρχεται το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάριου Θεμιστοκλέους στη Σύρο

Υπουργείο Υγείας: "Υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνει το σύστημα καλύτερο υπό τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε πανευρωπαϊκά σήμερα. Θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Σύρο.

ΔΥΠΕ: Σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου

ΔΥΠΕ: Είναι γεγονός ότι μετά την κρίση της πανδημίας το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα και υφίσταται ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου δικτύου ΠΦΥ το οποίο θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η WHO AFRO ιδρύει ανεξάρτητο σώμα για την ενίσχυση της ασφάλειας υγείας της Αφρικής

ΠΟΥ: Με την εξειδικευμένη καθοδήγηση και τη συνεργατική του προσέγγιση, το νέο σώμα θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία της υγείας και της ευημερίας εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Αφρική.

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε τη συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και τη συγκρότηση Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, επισης σε συνέχεια απόφασης της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Επαναφορά μέτρων κατά του covid για την προστασία των ογκολογικών ασθενών

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 οπότε και θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Διοικητής του αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Μεταμόρφωση στρατηγικών της διατήρησης νέων γιατρών στην Ευρώπη

Κρίση υγείας: Οι στρατηγικές ακούσιας κατανομής που στοχεύουν στη βελτίωση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού ενδέχεται να επιδεινώσουν ακούσια αυτές τις ελλείψεις προάγοντας την αγωνία και τη δυσαρέσκεια.

Close Icon