Πολιτική Υγείας

Κώστας Μπακογιάννης: Προτάσεις για την περαιτέρω “εξυγίανση” της Αθήνας

Κώστας Μπακογιάννης: Προτάσεις για την περαιτέρω “εξυγίανση” της Αθήνας

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε, επίσης, γνωστό ότι άνοιξε το Δημοτικό Ιατρείο στο 7ο διαμέρισμα. “Πετύχαμε τον στόχο του 7 στα 7. Όταν ξεκίνησαν τα δημοτικά ιατρεία τη δεκαετία του 80, ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε πει ότι θα πρέπει να έχουμε ένα δημοτικό ιατρείο σε κάθε δημοτική κοινότητα. Επιτέλους τα καταφέραμε” τόνισε.

Κώστας Μπακογιάννης: “Δύο βδομάδες έχουν μείνει. Εμείς προχωράμε. Μιλάμε με πάρα πολλή ειλικρίνεια και κυρίως προσπαθούμε να ανεβάζουμε το επίπεδο της συζήτησης, ενώ έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο, ένα κοστολογημένο πρόγραμμα. Είναι διαφορετικό από ό,τι στο παρελθόν με την εξής έννοια ότι είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο. Κάθε μας έργο, κάθε παρέμβαση, κάθε δράση είναι κοστολογημένο, έχει συνδεθεί με μία πηγή χρηματοδότησης” δήλωσε. “Έχουμε δύο αρχές σχεδιασμού που είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Η πρώτη είναι η ρήτρα κλίματος. Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε σε πόλεμο με την κλιματική κρίση κι αυτός είναι ο πόλεμος της δικής μας γενιάς. Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Που σημαίνει πως ό,τι κάνουμε πρέπει να έχει την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην καρδιά του. Και ένα δεύτερο είναι η ρήτρα της γειτονιάς. Η Αθήνα είναι οι γειτονιές της” τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Σε ερώτηση για τα παλιά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας και τα σχέδια ανάπλασης απάντησε: “Άμα κάνετε μια βόλτα, μια βόλτα από τα Σεπόλια, αν πάτε στο περίφημο εργοστάσιο του Κοροπούλη, το εργοστάσιο το οποίο είχε ερημώσει και στοίχειωνε την περιοχή για δεκαετίες ολόκληρες, αυτή τη στιγμή έχει πέσει και γίνεται ένα πάρκο τεσσάρων στρεμμάτων. Ή αντίστοιχα προγραμματίζουμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο με το ΚΤΕΛ των Λιοσίων, αλλά πάμε λίγο πιο πέρα. Δεν είναι μόνον οι χώροι πρασίνου που πρέπει να δημιουργήσουμε. Οι νέοι χώροι πρασίνου. Είναι και οι υφιστάμενοι που πρέπει να τους συντηρήσουμε, να τους αποκαταστήσουμε και να είναι επιτέλους ευρωπαϊκοί. Να είναι αξιοπρεπείς. Αυτό που γίνεται σήμερα στην Κύπρου και Πατησίων, αυτό που γίνεται στο Δρακόπουλο, αυτό που γίνεται στο πάρκο Φιξ. Έτσι αλλάζει η Αθήνα, βήμα – βήμα. Αλλά και κάτι ακόμα τις μεγαλύτερές μας παρεμβάσεις από το Πάρκο Ελευθερίας, το οποίο έχει ξανανιώσει, μέχρι πολλά μεγάλα έργα τα οποία ετοιμάζουμε μεταξύ άλλων τη Διπλή Ανάπλαση. Διπλή Ανάπλαση σημαίνει Βοτανικός, το γήπεδο του Αθηναϊκού, ένα πάρκο 215 στρεμμάτων γύρω –  γύρω, αλλά και το γήπεδο στη Λεωφόρο που θα πέσει και θα φτιάξουμε ένα νέο πάρκο πρασίνου, το 2026″. “Είναι θέμα χρόνου. Και κοιτάξτε τώρα τι κερδίζουμε. Δεν είναι απλώς ότι κερδίζουμε 10 στρέμματα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που είναι το προφανές. Κερδίζουμε και ότι συνδέουμε αυτό το πάρκο με το πάρκο που ολοκληρώνεται τώρα που είναι ακριβώς από πίσω, στα λεγόμενα Κουντουριώτου και το υπόγειο πάρκινγκ“, πρόσθεσε.

Σχετικά με το πράσινο τόνισε: “Έχουμε κάνει χιλιάδες δεντροφυτεύσεις στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να τις πολλαπλασιάσουμε, να τις εντείνουμε. Μιλάμε για το νερό. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία το νερό. Δυστυχώς, σε μερικά χρόνια θα μας λείψει. Θα πρέπει να δούμε την κυκλική οικονομία. Θα πρέπει να δούμε πώς αξιοποιούμε τους υδάτινους πόρους. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά να πάμε και λίγο παραπέρα, γιατί εδώ μιλάμε συνολικά για την κλιματική κρίση. Μιλάμε για τα ψυχρά υλικά στα νέα πεζοδρόμια που δεν κρατάνε τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Γιατί αυτό που κερδίζουμε είναι η λιγότερη ενέργεια που καταναλώνουμε, πληρώνουμε λιγότερα χρήματα αλλά και περισσότερο φως“.

Σχετικά με το κυκλοφοριακό σημείωσε ότι έχει κατατεθεί μια πρόταση με 15 σημεία στον υπουργό Υποδομών. “Το κάναμε πριν μερικές εβδομάδες. Αυτή η πρόταση ταυτίζεται με την πρόταση των Ελλήνων συγκοινωνιολόγων. Λέμε ότι θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένας οργανισμός για τη βιώσιμη κυκλοφορία της Αττικής. Δεν θα έχουμε αυτή τη ζούγκλα των αρμοδιοτήτων που έχουμε σήμερα, που κανένας δεν υπεύθυνος για τίποτα, αλλά θα υπάρχει κεντρικά ένας οργανισμός που θα διαχειρίζεται την κυκλοφορία και θα παίρνει και όλες τις σχετικές αποφάσεις“.

Για το πρόβλημα της στέγης στην Αθήνα, ειδικά για τους νέους, μετά τις ανακοινώσεις για τη φορολογία στα Airbnb, απάντησε ότι “πρώτον πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούμε να το αφήνουμε στην τύχη του. Δεύτερον, λέμε πως έχουμε κάποιες γειτονιές που έχουν ξεπεράσει τα όρια κορεσμού και έχουμε και κάποιες άλλες γειτονιές που ναι, θα θέλαμε ενδεχομένως και άλλη βραχυχρόνια μίσθωση. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι θα πρέπει να κάτσουμε κάτω, να τις χαρτογραφήσουμε και με ένα δυναμικό εργαλείο, όπου έχουμε ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας, να θέτουμε ένα όριο χωρίς όμως να θίγουμε υφιστάμενα δικαιώματα και όπου θα θέλαμε περισσότερη βραχυχρόνια μίσθωση να δημιουργήσουμε και κίνητρα εάν και εφόσον χρειαστεί“.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε, επίσης, γνωστό ότι άνοιξε το Δημοτικό Ιατρείο στο 7ο διαμέρισμα. “Πετύχαμε τον στόχο του 7 στα 7. Όταν ξεκίνησαν τα δημοτικά ιατρεία τη δεκαετία του 80, ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε πει ότι θα πρέπει να έχουμε ένα δημοτικό ιατρείο σε κάθε δημοτική κοινότητα. Επιτέλους τα καταφέραμε” τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν τον προβληματίζει η υποψηφιότητα Κασιδιάρη απάντησε: “Ακούω μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Νομίζω ότι το κάνουμε μεγαλύτερο από ό,τι είναι. Η πραγματικότητα ποια είναι; Ότι το κόμμα που τον στηρίζει πήρε στις εθνικές εκλογές το μισό ποσοστό από ό, τι πήρε ο ίδιος το 2019. Θέλω να πω ότι δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να τον αναδείξουμε σε παράγοντα και ρυθμιστή και να του κάνουμε και διαφήμιση. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο ότι το μαύρο δεν ταιριάζει στην πόλη. Που σημαίνει ότι όλοι, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες πρέπει να έρθουμε στο ύψος των περιστάσεων και να είμαστε ξεκάθαροι με ένα μέτωπο ενάντια στο μίσος και ενάντια στον φασισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τα μέτρα ασφαλείας πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Από την Κυψέλη ξεκινάει ο καθαρισμός της Αθήνας για το 2021

Ο Δήμος Αθηναίων στην υπηρεσία των ανθρώπων με θέματα υγείας

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό του προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς της Αθήνας

Ο Δήμαρχος της Αθήνας “αγκαλιάζει” τις ευπαθείς ομάδες πολιτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

-Τη δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα θύματα με την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Αγαπηδάκη: Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων.

 Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί εγγράφονται ως δωρητές οργάνων, χάρη στην αλλαγή του φορολογικού εντύπου

Ο Webber άρχισε να υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο το 2010. Πριν έρθει στην Οτάβα, βοήθησε στη δημιουργία του μητρώου δωρητών της Αλμπέρτα το 2013 ως μέλος του νομοθετικού σώματος της εν λόγω επαρχίας. Σύμφωνα με τις Καναδικές Υπηρεσίες Αίματος, περισσότεροι από 4.000 Καναδοί περιμένουν για μεταμοσχεύσεις που σώζουν ζωές. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας.

Η υγεία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εθνικών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ συνεχίζει να υποστηρίζει τις χώρες για την προστασία της υγείας δημιουργώντας συστήματα υγείας ανθεκτικά στο κλίμα, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα από την υγειονομική περίθαλψη και παρακολουθώντας την παγκόσμια πρόοδο.