Πολιτική Υγείας

Αθήνα Καθαριότητα: Ο Μπακογιάννης στη μάχη για τον βαθύ καθαρισμό της πόλης

Αθήνα Καθαριότητα: Ο Μπακογιάννης στη μάχη για τον βαθύ καθαρισμό της πόλης

Η πόλη χρειαζόταν πλύσιμο, είχε ανάγκη συνολικές παρεμβάσεις, όχι αποσπασματικές. Έπρεπε να μπούμε σε μία διαφορετική κουλτούρα φροντίδας κάθε γωνιάς της και αυτό κάνουμε. Αυτές οι επιχειρήσεις έγιναν συνήθεια για την πόλη. Έγιναν ένα με την καθημερινότητά της και γι’ αυτό, όχι μόνο θα συνεχιστούν το 2021, αλλά τις ενισχύουμε και τις διευρύνουμε γιατί μόνον έτσι καθαρίζει η Αθήνα

Αθήνα Καθαριότητα: Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης, την Κυψέλη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων για το 2021. Οι Κυριακές Καθαριότητας ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2020 και άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζεται η Αθήνα στο σύνολό της. Κάθε Κυριακή, εκτός από την καθημερινή δουλειά των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων, ολόκληρες περιοχές Δημοτικών Κοινοτήτων πλένονται και σαρώνονται από άκρη σε άκρη. Με όλο το διαθέσιμο έμψυχο και τεχνικό δυναμικό στους δρόμους και με νέο εξοπλισμό.

Ο Δήμος Αθηναίων, με επιμονή και μεγαλύτερη ένταση, συνεχίζει στη στρατηγική επιλογή των μεγάλων παρεμβάσεων καθαριότητας και το 2021, για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας περίπου 20 πλυστικά, σάρωθρα και υδροφόρες, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να «σαρώνουν» όλα τα πολυσύχναστα σημεία της Κυψέλης. Η μεγάλη επιχείρηση υδροσάρωσης απλώθηκε σε όλη τη γειτονιά, με τους ανθρώπους του Δήμου να καθαρίζουν, να πλένουν και να απολυμαίνουν σχολαστικά δρόμους, πεζοδρόμια, βάσεις κάδων απορριμμάτων και άλλα σημεία.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την πρώτη μεγάλη επιχείρηση της νέας χρονιάς, δήλωσε: «Οι Κυριακές της καθαριότητας θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα και μας έδειξαν τον δρόμο. Η πόλη χρειαζόταν πλύσιμο, είχε ανάγκη συνολικές παρεμβάσεις, όχι αποσπασματικές. Έπρεπε να μπούμε σε μία διαφορετική κουλτούρα φροντίδας κάθε γωνιάς της και αυτό κάνουμε. Αυτές οι επιχειρήσεις έγιναν συνήθεια για την πόλη. Έγιναν ένα με την καθημερινότητά της και γι’ αυτό, όχι μόνο θα συνεχιστούν το 2021, αλλά τις ενισχύουμε και τις διευρύνουμε γιατί μόνον έτσι καθαρίζει η Αθήνα».

Τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στην Κυψέλη ήταν:

ΥΔΡΟΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ:

Πλατεία Κυψέλης

Τενέδου, από Πατησίων έως Μεγίστης

Λέλας Καραγιάννη, από Πατησίων έως Μεγίστης

Μεγίστης, από Τενέδου έως Κίου

Ίμβρου, από Πατησίων έως Αγίας Ζώνης

Επτανήσου, από Κύπρου έως Φωκίωνος Νέγρη

Αγίας Ζώνης, από Καλλιφρονά έως Ανάφης

Πεζόδρομος Αγίας Ζώνης, από Καλλιφρονά έως Φωκίωνος Νέγρη

Σικίνου, από Λέλας Καραγιάννη έως Φωκίωνος Νέγρη

Πολυμνίας

Κρόνου

Σύρου

Κυκλάδων, από Αγίου Μελετίου έως Σύρου

Σποργίλου

Χαιρώνειας

Βάρβογλη

Καλογερά

Σκύρου, από Φωκίωνος Νέγρη έως Κυψέλης

Σκοπέλου, από Φωκίωνος Νέγρη έως Κυψέλης

Αγίου Μελετίου, από Κυψέλης έως Πατησίων

Σποράδων, από Αγίου Μελετίου έως Φωκίωνος

Επτανήσου, από Κεφαλληνίας έως Φωκίωνος Νέγρη

Κεφαλληνίας, από Κυψέλης έως Πατησίων

Κερκύρας, από Βελβενδού έως Λευκάδος

Φωκίωνος Νέγρη, από Σκύρου έως Σποράδων

Φωκίωνος Νέγρη, από Δροσοπούλου έως Επτανήσου

ΥΔΡΟΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ:

Δροσοπούλου, από Ευελπίδων έως Αμοργού

Βελβενδού

Καυκάσου

Κρίσσης

Φαιδριάδων

Κυψέλης

ΠΛΥΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑ:

Σποράδων, από Σύρου έως Φωκίωνος

Σύρου, από Ζακύνθου έως Σποράδων

Ζακύνθου, από Φωκίωνος έως Σύρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δήμος Αθηναίων στην υπηρεσία των ανθρώπων με θέματα υγείας

Ο Μπακογιάννης στη μάχη με τα γκράφιτι

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό του προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς της Αθήνας

Μπακογιάννης: Μέτρα και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας

Συστηματικό πλύσιμο των κάδων απορριμάτων στην Αθήνα

Πρωτοβουλία Πρωθυπουργού για την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών.

Ενόψει της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών της Ε.Ε. για το εμβόλιο, την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz και η πρωθυπουργός της Δανίας, Mette Frederiksen, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία με επιστολή στην οποία θα ζητούν την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών.

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Το εμβόλιο δεν θετικοποιεί τα τεστ [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Έχουν έρθει δημοσιεύματα για μια σειρά θανάτων στην Νορβηγία. Ο αρμόδιος οργανισμός τα εξέτασε διεξοδικά και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό. 

Ανδρέας Πουλάς: Η ομαλή διεξαγωγή του εμβολιασμού χρειάζεται σωστό σχεδιασμό

Πολύ σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του COVID-19 έθεσε ο Ανδρέας Πουλάς προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετική ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας στην οποία το Υπουργείο Υγείας δεν είχε απαντήσει γραπτώς.

Τελευταία στη λίστα η εστίαση- Συζήτηση για άρση απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού

Σταδιακή άρση lockdwn: Το πλάνο για το άνοιγμα της εστίασης και μετακίνησης εκτός νομού. Τελευταία, όπως όλα δείχνουν, παραμένει στη σειρά η εστίαση, καθώς το επικείμενο άνοιγμά της μετατίθεται ένα μήνα μετά από αυτό του λιανεμπορίου.  Το άνοιγμα των καταστημάτων και η συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων, θα είναι ενδεικτικό για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.