Πολιτική Υγείας

Παράδοση Εμβολίων ΕΕ: Ανεπαρκής ο αριθμός των εμβολίων για την ΕΕ

Παράδοση Εμβολίων ΕΕ: Ανεπαρκής ο αριθμός των εμβολίων για την ΕΕ

Κορωνοϊός Εμβολιασμός: Η ΕΕ έχει προειδοποιήσει τους παραγωγούς εμβολίων Covid ότι πρέπει να παραδώσουν συμφωνημένες προμήθειες, εν μέσω φόβων ότι οι μειώσεις θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν σοβαρά την προσπάθεια εμβολιασμού.

Η AstraZeneca και η Pfizer-BioNTech έχουν αμφότερες αναφέρει ότι τα προβλήματα παραγωγής σημαίνουν ότι δεν μπορούν να παρέχουν τους αναμενόμενους αριθμούς. Η ΕΕ προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να περιορίσει τις εξαγωγές εμβολίων που πραγματοποιήθηκαν στην ένωση, με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας να απαιτεί «δίκαιη διανομή». Ο υπουργός εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε για το «αδιέξοδο του εθνικισμού εμβολίων».

Το εμβόλιο AstraZeneca παράγεται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι προμήθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για το εμβόλιο Pfizer-BioNTech προέρχονται από το βελγικό εργοστάσιο της εταιρείας. Η παροχή εμβολίων έχει γίνει κρίσιμο ζήτημα καθώς τα κράτη επιδιώκουν να σταματήσουν τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης. Την περασμένη εβδομάδα, η AstraZeneca δήλωσε στην ΕΕ ότι υστερεί στον στόχο εφοδιασμού της λόγω προβλημάτων παραγωγής και η Pfizer-BioNTech δήλωσε επίσης ότι οι προμήθειες του εμβολίου της θα είναι χαμηλότερες.

Σε απάντηση, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη δήλωσε τώρα ότι οι εταιρείες που κάνουν εμβόλια Covid στο μπλοκ θα πρέπει να “παρέχουν έγκαιρη ειδοποίηση όποτε θέλουν να εξάγουν εμβόλια σε τρίτες χώρες”. Είπε ότι η 27μελής ένωση της ΕΕ θα “λάβει οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για την προστασία των πολιτών του”. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn υποστήριξε την έκκλησή της, λέγοντας: “Δεν πρόκειται πρώτα για την ΕΕ, αλλά για το δίκαιο μερίδιο της Ευρώπης.”

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε στην εικονική εκδοχή του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που συνήθως πραγματοποιείται στο Νταβός, ότι θα πρέπει να υπάρχει «δίκαιη διανομή» σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είπε νωρίτερα στο φόρουμ: “Η Ευρώπη επένδυσε δισεκατομμύρια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων Covid-19 στον κόσμο. Και τώρα, οι εταιρείες πρέπει να τα παραδώσουν. Πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλεργικές αντιδράσεις μετά την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 της εταιρείας Moderna στις ΗΠΑ

Όταν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μπορεί να βελτιωθεί απο εμάς τους ίδιους

Δεν είναι απίθανο ένα τρίτο lockdown σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.