Πολιτική Υγείας

Κοντοζαμάνης σήμερα: “Το τεστ κορωνοϊού είναι δημόσιο αγαθό”

Κοντοζαμάνης σήμερα: “Το τεστ κορωνοϊού είναι δημόσιο αγαθό”

Κοντοζαμάνης σήμερα: “Το τεστ κορωνοϊού είναι δημόσιο αγαθό” Κατά την  σημερινή προγραμματισμένη ενημέρωση και ως απάντηση σε ερώτημα που τέθηκε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε:” Τα κέντρα Υγείας τώρα όπως και κατά την διάρκεια της πανδημίας  εξυπηρετούσαν όλους τους πολίτες. Γιατί δεν είναι μόνο οι συμπολίτες μας που πάσχουν από κορωνοϊό. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε όλους πόσο μάλλον αυτές τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.”

“Διευρύναμε τα σημεία στην χώρα που μπορεί ένας  συμπολίτης μας να προσέλθει προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του και εφόσον χρειαστεί να κάνει και τεστ. Είναι 103 Κέντρα Υγείας αυτή την στιγμή σε όλη την επικράτεια κι άλλα 58 προσεχώς, θα μπουν κι αυτά στην μάχη κατά του κορωνοϊού και θα προσφέρουν υπηρεσίες  όχι αποκλειστικά για κορωνοϊό. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ακολουθούνται, τηρούνται όλες οι διαδικασίες ασφάλειας, τόσο σε ό,τι αφορά την προσέλευση, όσο και στην ατομική προστασία του προσωπικού. Επομένως, εξυπηρετούνται όλοι οι συμπολίτες μας .”

Ο Υφυπουργός επισήμανε: “Το σύστημα Υγείας λειτουργεί αυτή την στιγμή κανονικά. Υπάρχουν περιπτώσεις, ανάλογα με τις διαβαθμίσεις, που θα υπάρξουν προσαρμογές σε ό,τι αφορά χειρουργεία που διεξάγονται, αλλά εξυπηρετείται πλήρως ο πολίτης σε όλες τις δομές του ΕΣΥ.” Σχετικά με την κάλυψη εξόδων για τα τεστ, την συνταγογράφιση σε ερώτημα που τέθηκε στον κ. Κοντοζαμάνη, ο ίδιος θέλησε να τονίσει: “Τα τεστ είναι μία ιατρική πράξη όπου η έγκριση της πρώτα  θα πρέπει να περνάει από γιατρό. Πολλά από τα ιδιωτικά τεστ γίνονται κατά  παραγγελία του ασθενούς. Αυτό δεν αποτελεί καλή ιατρική πρακτική και βάζει τους ασθενείς σε μία κακή καταναλωτική πράξη. Τα τεστ πρέπει να περνάνε από γιατρό και  με βάση συγκεκριμένα κριτήρια να γίνονται.”

“Το  κράτος έχει ορίσει πολύ χαμηλά το κόστος της εξέτασης”

Στόχος της πολιτείας είναι να γίνονται όσο περισσότερα τεστ χρειάζονται στη χώρα, και αυτό κάναμε. Η ίδια η πολιτεία έχει συμβληθεί με τον ιδιωτικό τομέα και για λογαριασμό του κράτους γίνονται τεστ στον ιδιωτικό τομέα, σε πολύ χαμηλότερη τιμή, 5ο φορές κάτω το κόστος από την αρχική τιμή που κόστιζε το τεστ στην αρχή της πανδημίας. Όποιο τεστ διεξάγεται στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι το πληρώνει ο ιδιώτης από την τσέπη του.”

Εοδυ

“Δεν υπάρχει λόγος να συνταγογραφηθεί το τεστ. Είναι ένα δημόσιο αγαθό”

“Κάθε πολίτης που πρέπει να κάνει το τεστ, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής σύμφωνα με τα κριτήρια της επιτροπής των ειδικών, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ! Αυξάνουμε την δυνατότητα διεξαγωγής των τεστ και αυτό γίνεται όχι μόνο μέσω των κρατικών και δημόσιων εργαστηρίων, όχι μόνο μέσα από την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αλλά καθημερινά αυξάνονται και τα σημεία διεξαγωγής των τεστ. Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που  σε διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για  τους πολίτες.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχούμε για όλες τις περιοχές, εύθραυστη η σταθερότητα που δείχνει η Αττική τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς

Σοκάρει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, στα 508 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΠΟΥ ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα

Μερικό lockdown σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Κλείνουν τα εστιατόρια αλλά και τα  θέατρα  καθώς και οι  κινηματογράφοι αλλά και τα γυμναστήρια για τριάντα ημέρες  . Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μιτσοτάκη  ο οποίος  ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου  τα νέα μέτρα,  σε διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα νέα μέτρα ξεκινούν από τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Νέο στέλεχος του ιού εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Οι ερευνητικές ομάδες σε Ελβετία και Ισπανία σπεύδουν τώρα να εξετάσουν τη συμπεριφορά του «ισπανικού» στελέχους για να διαπιστώσουν αν ο μεταλλαγμένος ιός είναι πιο θανατηφόρος ή πιο μολυσματικός από άλλα στελέχη, ενώ διαφέρει σε έξι σημεία του γονιδιώματος που έχουν υποστεί μεταλλάξεις

Ανακοίνωση της Βενεζουέλας για νέα αποτελεσματική θεραπεία κατά της covid -19

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τόσο ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη ανακάλυψη που λέει πως η θεραπεία αυτή όχι απλά μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό αλλά να τον εξαλείψει πλήρως!

Στη Σάμο εκτάκτως ο Χαρδαλιάς

Σάμος σεισμός: Εσπευσμένα στη Σάμο ο Ν. Χαρδαλιάς. Στη Σάμο μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ με ελικόπτερο και ειδικό συνεργείο διασωστών του ΕΚΑΒ. Καθώς δεν υπάρχει πρωτόκολλο παράλληλης αντιμετώπισης πανδημίας και σεισμού, σε περίπτωση που κάτοικοι δεν πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω ζημιών, θα μεταφερθούν […]

Η λοιμωξιολόγος Αθηνά Λινού προτείνει νέα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού

Μεταξύ άλλων η κα. Λίνου πρότεινε το άμεσο κλείσιμο των κλειστών χώρων στην εστίαση και την κατάληψη περισσότερων χώρων στα πεζοδρόμια, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν θερμάστρες αλλά και κουβέρτες.

Ακυρώνεται το διάγγελμα λόγω σεισμού στη Σάμο

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη λόγω σεισμού.  Δεν θα μεταδοθεί στις 3μμ το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊού λόγω του σεισμού στη Σάμο. Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της […]

Σε Μίνι lockdown Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα από αύριο στις 6:00 το πρωί

Σε Μίνι lockdown μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα λόγω επιδημιολογικής επιβάρυνσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.