Πολιτική Υγείας

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: Οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: Οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας

Χαρδαλιάς Ενημέρωση σήμερα: Oτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας. Για νέα έξαρση πανδημίας στην Ευρώπη έκανε λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,κατά τη σημερινή ενημέρωση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα  βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση με μεγάλη πίεση, αν και πιο σταθερή από άλλες χώρες. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η σταθερότητα αυτή είναι εξαιρετικά  εύθραυστη.

Συμπλήρωσε επίσης: “Η εικόνα όπως τη βλέπουμε και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες  είναι εξαιρετικά ανησυχητική” ενώ αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως της Γαλλίας -που από σήμερα θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, της Βρετανίας  όπου εισάγονται νέοι, αυστηρότεροι περιορισμοί, Ολλανδία, Ιταλίας  και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Το μήνυμα ότι “δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε” είναι σαφές.”Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν όπως δείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, η οποία τέθηκε από σήμερα το πρωί σε επίπεδο συναγερμού 4, επίπεδο αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών. Η απόφαση βασίστηκε στα υψηλότατα αθροιστικά επίπεδα νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, σε διάστημα 14 ημερών, σύμφωνα με το κριτήριο που έχει υιοθετήσει η ΕΕ. Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκαν 2.698 έλεγχοι από τους αρμόδιους μηχανισμούς κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα” δήλωσε ο Υφυπουργός

“Υπάρχει ένα όριο που έχει θέσει η ΕΕ, το οποίο η πρώτη που το πέρασε ήταν η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Την ίδια στιγμή, ο κεντρικός τομέας της Αττικής υπολείπεται του ορίου αυτού. Παρουσιάζει σταθερότητα τις τελευταίες μέρες  που οι ειδικοί παρακολουθούν. Ταυτόχρονα, στα Ιωάννινα ο συγκεκριμένος δείκτης απέχει από το 150 αλλά όχι σημαντικά. Αυτό που χρειάζεται είναι να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση και ευλαβικά να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία εφαρμόζουμε αυτή τη στιγμή.” Οι αποφάσεις είναι δύσκολες την περίοδο που έχουμε να αντιπαλέψουμε μία παγκόσμια κατάσταση η οποία ειδικά στις γειτονικές μας χώρες είναι ακόμη πιο δυναμική. Άρα, βρισκόμαστε εν μέσω ενός δεύτερου κύματος, οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση, επαγρύπνηση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας.

Ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε τις επόμενες μέρες, όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα σε όλη τη χώρα.Ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει όλα όσα πρέπει και τα κάνει από την πρώτη στιγμή σε όλη τη χώρα. Τα κριτήρια βασίζονται σε συγκεκριμένη κλίμακα που μετριέται κάθε μέρα.  Τα κρούσματα της Αττικής υπολείπονται του μέσου όρου. Ανησυχούμε για όλες τις περιοχές, διότι μπορεί πολύ εύκολα, μέσα σε 48 ώρες, μικρές εξάρσεις ή μικροί πολλαπλασιαστές σε περιοχές να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλιο: Μολύνονται οι Βρετανοί ασθενείς

2 ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό

Αύξηση του αριθμού των θυμάτων κορωνοϊού

Τριήμερο «εθνικό πένθος»για τα θύματα από την covid-19 για την Κολομβία

Ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας Carlos Holmes Trujillo, ο οποίος είχε επιβλέψει τον αγώνα της κυβέρνησης ενάντια στις συμμορίες ναρκωτικών και τους αντάρτες, απεβίωσε την Τρίτη από επιπλοκές από τον κορωνοϊό. Ο Trujillo ήταν υψηλόβαθμος Κολομβιανός αξιωματούχος και ένας από τους σχεδόν 12 υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου παγκοσμίως,  που υπέκυψαν στον ιό που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους από το ξέσπασμα στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019.

Σήμερα η τακτική ενημέρωση των κομμάτων από τον Β. Κικίλια, για τις εξελίξεις της πανδημίας

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων, με θέματα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τους εμβολιασμούς για την COVID-19

Μητσοτάκης: Ένα ακόμα εμβόλιο θα προστεθεί στη φαρέτρα με έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Μητσοτάκης: Η στρατηγική μας είναι να διαφυλάξουμε τη δεύτερη δόση, ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτοί, που θα εμβολιαστούν θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εντός των χρονικών ορίων, για τα οποία τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση.

Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων από Πολιτική Προστασία

Πολιτική Προστασία: Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως και αύριο 27-1-2021 μεσημβρινές ώρες

Φόβοι για την παροχή εμβολίων: Απειλές περί εξαγωγών εντός ΕΕ

Κορωνοϊός Εμβολιασμός: Η ΕΕ έχει προειδοποιήσει τους παραγωγούς εμβολίων Covid ότι πρέπει να παραδώσουν συμφωνημένες προμήθειες, εν μέσω φόβων ότι οι μειώσεις θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν σοβαρά την προσπάθεια εμβολιασμού.