Πολιτική Υγείας

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: Οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: Οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας

Χαρδαλιάς Ενημέρωση σήμερα: Oτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας. Για νέα έξαρση πανδημίας στην Ευρώπη έκανε λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,κατά τη σημερινή ενημέρωση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα  βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση με μεγάλη πίεση, αν και πιο σταθερή από άλλες χώρες. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η σταθερότητα αυτή είναι εξαιρετικά  εύθραυστη.

Συμπλήρωσε επίσης: “Η εικόνα όπως τη βλέπουμε και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες  είναι εξαιρετικά ανησυχητική” ενώ αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως της Γαλλίας -που από σήμερα θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, της Βρετανίας  όπου εισάγονται νέοι, αυστηρότεροι περιορισμοί, Ολλανδία, Ιταλίας  και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Το μήνυμα ότι “δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε” είναι σαφές.”Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν όπως δείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, η οποία τέθηκε από σήμερα το πρωί σε επίπεδο συναγερμού 4, επίπεδο αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών. Η απόφαση βασίστηκε στα υψηλότατα αθροιστικά επίπεδα νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, σε διάστημα 14 ημερών, σύμφωνα με το κριτήριο που έχει υιοθετήσει η ΕΕ. Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκαν 2.698 έλεγχοι από τους αρμόδιους μηχανισμούς κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα” δήλωσε ο Υφυπουργός

“Υπάρχει ένα όριο που έχει θέσει η ΕΕ, το οποίο η πρώτη που το πέρασε ήταν η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Την ίδια στιγμή, ο κεντρικός τομέας της Αττικής υπολείπεται του ορίου αυτού. Παρουσιάζει σταθερότητα τις τελευταίες μέρες  που οι ειδικοί παρακολουθούν. Ταυτόχρονα, στα Ιωάννινα ο συγκεκριμένος δείκτης απέχει από το 150 αλλά όχι σημαντικά. Αυτό που χρειάζεται είναι να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση και ευλαβικά να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία εφαρμόζουμε αυτή τη στιγμή.” Οι αποφάσεις είναι δύσκολες την περίοδο που έχουμε να αντιπαλέψουμε μία παγκόσμια κατάσταση η οποία ειδικά στις γειτονικές μας χώρες είναι ακόμη πιο δυναμική. Άρα, βρισκόμαστε εν μέσω ενός δεύτερου κύματος, οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση, επαγρύπνηση θα είναι στο όριο στης εγκληματικότητας.

Ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε τις επόμενες μέρες, όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα σε όλη τη χώρα.Ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει όλα όσα πρέπει και τα κάνει από την πρώτη στιγμή σε όλη τη χώρα. Τα κριτήρια βασίζονται σε συγκεκριμένη κλίμακα που μετριέται κάθε μέρα.  Τα κρούσματα της Αττικής υπολείπονται του μέσου όρου. Ανησυχούμε για όλες τις περιοχές, διότι μπορεί πολύ εύκολα, μέσα σε 48 ώρες, μικρές εξάρσεις ή μικροί πολλαπλασιαστές σε περιοχές να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλιο: Μολύνονται οι Βρετανοί ασθενείς

2 ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό

Αύξηση του αριθμού των θυμάτων κορωνοϊού

Μερικό lockdown σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Κλείνουν τα εστιατόρια αλλά και τα  θέατρα  καθώς και οι  κινηματογράφοι αλλά και τα γυμναστήρια για τριάντα ημέρες  . Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μιτσοτάκη  ο οποίος  ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου  τα νέα μέτρα,  σε διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα νέα μέτρα ξεκινούν από τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Νέο στέλεχος του ιού εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Οι ερευνητικές ομάδες σε Ελβετία και Ισπανία σπεύδουν τώρα να εξετάσουν τη συμπεριφορά του «ισπανικού» στελέχους για να διαπιστώσουν αν ο μεταλλαγμένος ιός είναι πιο θανατηφόρος ή πιο μολυσματικός από άλλα στελέχη, ενώ διαφέρει σε έξι σημεία του γονιδιώματος που έχουν υποστεί μεταλλάξεις

Ανακοίνωση της Βενεζουέλας για νέα αποτελεσματική θεραπεία κατά της covid -19

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τόσο ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη ανακάλυψη που λέει πως η θεραπεία αυτή όχι απλά μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό αλλά να τον εξαλείψει πλήρως!

Στη Σάμο εκτάκτως ο Χαρδαλιάς

Σάμος σεισμός: Εσπευσμένα στη Σάμο ο Ν. Χαρδαλιάς. Στη Σάμο μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ με ελικόπτερο και ειδικό συνεργείο διασωστών του ΕΚΑΒ. Καθώς δεν υπάρχει πρωτόκολλο παράλληλης αντιμετώπισης πανδημίας και σεισμού, σε περίπτωση που κάτοικοι δεν πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω ζημιών, θα μεταφερθούν […]

Η λοιμωξιολόγος Αθηνά Λινού προτείνει νέα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού

Μεταξύ άλλων η κα. Λίνου πρότεινε το άμεσο κλείσιμο των κλειστών χώρων στην εστίαση και την κατάληψη περισσότερων χώρων στα πεζοδρόμια, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν θερμάστρες αλλά και κουβέρτες.

Ακυρώνεται το διάγγελμα λόγω σεισμού στη Σάμο

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη λόγω σεισμού.  Δεν θα μεταδοθεί στις 3μμ το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊού λόγω του σεισμού στη Σάμο. Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της […]

Σε Μίνι lockdown Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα από αύριο στις 6:00 το πρωί

Σε Μίνι lockdown μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα λόγω επιδημιολογικής επιβάρυνσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.