Νέα Υγείας

Βρετανία κορωνοϊός: Μόλυνση εθελοντών για τη δοκιμή εμβολίων

Βρετανία κορωνοϊός: Μόλυνση εθελοντών για τη δοκιμή εμβολίων

Βρετανία κορωνοϊός: Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η Βρετανία για τις δοκιμές εμβολίων COVID-19 που μολύνουν εθελοντές.

Οι εθελοντές στις δοκιμές εμβολίων που μολύνονται σκόπιμα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, καθώς μια βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι ήταν σε προχωρημένες συνομιλίες με την κυβέρνηση για τη δημιουργία και την παροχή στελεχών του ιού. Επιταχύνονται οι εργασίες για την εύρεση ενός αποτελεσματικού  ενός εμβολίου, από το hVIVO, μια μονάδα της ομάδας φαρμακευτικών υπηρεσιών Open Orphan ORPH.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με μια μελέτη πρόκλησης COVID-19, και μόλις υπογραφεί οποιοδήποτε από αυτά τα συμβόλαια, θα κάνουμε μια ανακοίνωση», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Open Orphan, Cathal Friel. Εάν συμφωνηθεί, αυτό θα συνεπαγόταν τη δημιουργία ενός μοντέλου μελέτης ανθρώπινης πρόκλησης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που οι δοκιμές αυτές λάβουν ηθική έγκριση και ασφάλεια από τους ρυθμιστικούς φορείς. Το υπουργείο επιχειρήσεων, ενέργειας και βιομηχανικής στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου (BEIS) δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

Γιατί οι εθελοντές μολύνονται

Οι υποστηρικτές των δοκιμών ανθρώπινης πρόκλησης λένε ότι είναι ένας καλός τρόπος για να μειωθεί η χρονοβόρα διαδικασία δοκιμής πιθανών εμβολίων σε αρκετούς εθελοντές στον κόσμο που κάνουν φυσιολογική ζωή, είναι να εμβολιάζονται και ύστερα να παρακολουθούνται για να δουν αν προσβλήθηκαν από τον ιό ή προστατεύονται από αυτόν. Σε αυτές τις αυστηρά ελεγχόμενες δοκιμές, στους εθελοντές χορηγείται εμβόλιο και στη συνέχεια περίπου ένα μήνα αργότερα μολύνονται σκόπιμα με την ασθένεια υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Μετά από την σκόπιμη μόλυνση, απομονώνονται σε εγκατάσταση καραντίνας και παρακολουθούνται για να δουν αν αρρωσταίνουν ή εάν το εμβόλιο τους προστατεύει.

Τι λένε οι επικριτές

Ανήθικη χαρακτηρίζουν οι επικριτές την σκόπιμη μόλυνση κάποιου με πιθανή θανατηφόρα ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει επί του παρόντος αποτελεσματική θεραπεία. Οποιεσδήποτε δοκιμές πρόκλησης σε ανθρώπους που διεξάγονται στη Βρετανία θα πρέπει να εγκριθούν από τη αρμόδια υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης, τον ρυθμιστή υγείας που εξετάζει την ασφάλεια, την ηθική και το πρωτόκολλο.

Διαβάστε και το άρθρο μας για την αύξηση της κατάθλιψης στη Βρεατανία λόγω του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχία ΠΟΥ για αύξηση θανάτων από τον κορωνοϊό

H επιτάχυνση έγκρισης εμβολίων εγκυμονεί κινδύνους

Ελπίδα στους ασθενείς με αλτσχάιμερ δίνει νέο πειραματικό φάρμακο

Ο επικεφαλής ερευνητής της εταιρείας δρ Ντάνιελ Σκοβρόνσκι δήλωσε συγκεκριμένα πως σε διάστημα 6-12 μηνών οι πλάκες β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο των ασθενών της ομάδας με τη θεραπεία είχαν εξαφανιστεί και δεν εμφανίστηκαν ξανά. Αυτά τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και αν αποδειχθούν ακριβή μέσω της επιβεβαίωσης από μεγαλύτερης κλίμακας έρευνες, θα είναι η πρώτη φορά που φάρμακο θα έχει τέτοια θετικά αποτελέσματα στη φάση 2 των κλινικών δοκιμών.

Σημάδια ότι έχουμε καταρράκτη

Οι γιατροί συστήνουν να υποβαλλόμαστε σε τέτοια επέμβαση μόνον αν ο καταρράκτης έχει προκαλέσει έντονη απώλεια της όρασης, η οποία να επιδρά σημαντικά στην ποιότητα της ζωής – ή αν εμποδίζει τη θεραπεία άλλου οφθαλμολογικού προβλήματος.

Παράγοντας κινδύνου που παραβλέπεται η φτώχεια για την COVID-19

Φτώχεια και πανδημία: Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα θανάτου που σχετίζεται με την COVID-19 - η ηλικία, οι χρόνιες ασθένειες, η εκτεταμένη έκθεση με ασθενείς και ούτω καθεξής.

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση αφιλτράριστου καφέ σύμφωνα με πολυετή έρευνα

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης LDL (σ.σ. “κακή” χοληστερίνη). Επομένως, προσπαθήστε να φιλτράρετε τον καφέ σας, όπως μέσα από ένα χάρτινο φίλτρο όπως γίνεται με τον γαλλικό καφέ, αφού το χάρτινο φίλτρο μπορεί να βοηθήσει στην παγίδευση αυτών των χημικών ουσιών

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΟΥ: Αυτή η πανδημία δε θα είναι η τελευταία

ΠΟΥ: Η πρώτη ετήσια έκθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ετοιμότητας που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και εξέταζε πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η ανθρωπότητα για να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις, κατέληγε στο συμπέρασμα πως ο πλανήτης ήταν τρομακτικά απροετοίμαστος για δυνητικά καταστροφικές πανδημίες.

Τι είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου;

Άπνοια Ύπνου: Στην αποφρακτική άπνοια ύπνου η ροή του αέρα σταματά επειδή ο χώρος των αεραγωγών στην περιοχή του λαιμού είναι πολύ στενός.

Πώς ο ξηρός αέρας ευνοεί την εξάπλωση της covid-19

Το κάπνισμα βλάπτει επίσης την ταχύτητα αυτής της «βλεννογόνου» κάθαρσης, όπως και η εισπνοή άλλων ερεθιστικών ουσιών. Το μεγάλο υψόμετρο μπορεί επίσης να επηρεάσει αυτήν τη λειτουργία εκκαθάρισης, καθώς ο λεπτότερος αέρας συγκρατεί λιγότερη υγρασία.