Πολιτική Υγείας

Κίνα Ολυμπιακοί: Οι 200 ​​και πλέον αθλητές των ΗΠΑ που θα κατευθυνθούν στο Πεκίνο είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Κίνα Ολυμπιακοί: Οι 200 ​​και πλέον αθλητές των ΗΠΑ που θα κατευθυνθούν στο Πεκίνο είναι πλήρως εμβολιασμένοι

«Σίγουρα, η κουλτούρα και οι νόμοι της Κίνας διαφέρουν από τους δικούς μας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Sarah Hirshland.

Κίνα Ολυμπιακοί: Ο κορυφαίος γιατρός της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ λέει ότι όλοι οι 200 ​​και πλέον αθλητές που θα κατευθυνθούν στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Αγώνες τον επόμενο μήνα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ούτε ένας δεν ζήτησε ιατρική εξαίρεση. Ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής Jonathan Finnoff είπε στο Associated Press ότι η περίοδος καραντίνας 21 ημερών που απαιτεί η ΔΟΕ για τους μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που παρείχε η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, «είχε πραγματικά απήχηση στους αθλητές».

“Ο εμβολιασμός είναι κατά κάποιο τρόπο η βάση του πρωτοκόλλου μετριασμού της COVID-19”, δήλωσε ο Finnoff την Πέμπτη.

Τον Σεπτέμβριο, η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC εισήγαγε μια πολιτική που απαιτεί από τους αθλητές των ΗΠΑ να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως την 1η Δεκεμβρίου, εκτός εάν είχαν ιατρική εξαίρεση.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, η ΔΟΕ εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούσαν πλήρη εμβολιασμό ή περίοδο καραντίνας τριών εβδομάδων κατά την είσοδο στην Κίνα. Προχωρώντας στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο πέρυσι, ο Finnoff υπολόγισε ότι 100 από τους περισσότερους από τους 600 Αμερικανούς που αγωνίστηκαν δεν είχαν εμβολιαστεί. Οι ΗΠΑ θα οριστικοποιήσουν τα μέλη της χειμερινής ομάδας αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 240 αθλητές.

Η πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά ο Finnoff είπε μέχρι στιγμής ότι η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC δεν έχει λάβει αιτήματα για εξαιρέσεις από πιθανούς Παραολυμπιονίκες. Η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC οργανώνει δοκιμές και πτήσεις για τους αθλητές, πολλοί από τους οποίους θα πάνε στο Πεκίνο με πτήσεις τσάρτερ.

Όλοι χρειάζονται δύο αρνητικά τεστ — ένα εντός 96 ωρών από την πτήση τους προς την Κίνα και ένα άλλο εντός 72 ωρών. Η ομοσπονδία πραγματοποιεί περισσότερες ενημερωτικές συναντήσεις με αθλητές την επόμενη εβδομάδα, στις οποίες θα επαναλάβει την απαίτηση των αθλητών να τηρούν τους νόμους της χώρας υποδοχής όταν εξετάζουν οποιοδήποτε είδος διαμαρτυρίας ή διαδήλωσης. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια ομάδα ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα προέτρεψε τους αθλητές να μην επικρίνουν την Κίνα φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να διωχθούν.

«Σίγουρα, η κουλτούρα και οι νόμοι της Κίνας διαφέρουν από τους δικούς μας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Sarah Hirshland.

“Και έχουμε καθήκον και υποχρέωση να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά ενημερωμένοι. Ταυτόχρονα, πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι έχουν μια ισχυρή ομάδα υποστήριξης πίσω τους στην πορεία.”

Με τις αναφορές να στροβιλίζονται ότι οι προσωπικές πληροφορίες θα μπορούσαν να παραβιαστούν στο Διαδίκτυο στην Κίνα, η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC ενώθηκε με ορισμένες άλλες χώρες λέγοντας στους αθλητές να φέρουν τηλέφωνα με καύση αν είναι δυνατόν.

Η στρατηγική «Μηδενικής COVID» της Κίνας δοκιμάζει το Πεκίνο καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρουσιάζουν βίντεο

Ο Hirshland χαρακτήρισε την απόφαση του NBC νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα να μην στείλει ρεπόρτερ για να καλύψει τα παιχνίδια, μια περίπτωση που το δίκτυο έκανε «τον σωστό σχεδιασμό επιχειρηματικής συνέχειας» για να διασφαλίσει ότι μπορεί να προσφέρει πλήρη κάλυψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Hirshland δεν θα δεσμευόταν σε μια πρόβλεψη μεταλλίων. Επισήμανε μάλιστα ότι οι Η.Π.Α. προχωρούν στους αγώνες με 11 αθλητές που κατατάσσονται στο Νο. 1 στους αντίστοιχους κλάδους τους.

Αυτό περιλαμβάνει τη Mikaela Shiffrin στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Alpine και τον Red Gerard στη λίστα World Snowboard Points για slopestyle.

Οι ΗΠΑ κέρδισαν 23 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, καλά για την τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. «Προστίθεται η δυνατότητα για την COVID και αντιμετωπίζουμε την ίδια πραγματικότητα με την είσοδο στο Τόκιο, χωρίς να είμαστε σίγουροι πώς θα είναι οι γραμμές εκκίνησης», είπε ο Hirshland. “Αλλά δεν βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση από τον υπόλοιπο κόσμο. Όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα αυστηροποιεί τους περιορισμούς για την COVID καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προχωρήσουν στο Τόκιο στις 27 Ιουλίου 2021 εν μέσω covid-19 με όλα τα μέτρα ασφαλείας

Την απομάκρυνσή τους από το Αφγανιστάν ζητούν οι αθλήτριες με τη βοήθεια των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Η Κινεζική επαρχία Χενάν διέταξε τα σχεδόν 100 εκατομμύρια κατοίκους της να κάνουν τεστ Covid κάθε δύο ημέρες

Οι λιανικές πωλήσεις και η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια τον περασμένο μήνα, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας.

Η Κίνα με πρόφαση την COVID-19 προσπαθεί να κάνει αναποτελεσματικό το ταξίδι του ΟΗΕ στη Σιντζιάνγκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για την Πρόληψη της Καταναγκαστικής Εργασίας των Ουιγούρων τον Δεκέμβριο, μια δικομματική νομοθεσία που εμποδίζει την εισαγωγή αγαθών που γίνονται μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang. Η Bachelet θα παραδώσει δημόσια ενημέρωση τύπου σχετικά με τα ευρήματά της στις 28 Μαΐου.

Ευλογιά των πιθήκων: Απόφαση ΕΕΕ-Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται το εμβόλιο

Ευλογιά των πιθήκων: Ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την προστασία από την ευλογιά των πιθήκων δεν υπάρχει, λόγω των επιδημιολογικών και κλινικών χαρακτηριστικών της νόσου, σημειώνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και συνιστά επιλεκτικά τον εμβολιασμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν τον Μπάιντεν να προωθήσει επιθετικές μεταρρυθμίσεις για τη «διαφθορά» του ΠΟΥ

Οι νομοθέτες έχουν αποκαλέσει την οργάνωση «μαριονέτα» για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι εργάζεται για την απόκρυψη της προέλευσης της COVID-19.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή εν μέσω πανεθνικής έλλειψης γάλακτος για βρέφη

Οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη που χρεώνονται υπερβολικά για τη φόρμουλα για μωρά μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στη διεύθυνση nyc.gov/dcwp, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό υποστηρίζει τη συνέχιση της χρήσης μασκών σε εσωτερικούς χώρους

«Χωρίς αυτήν την επόμενη γενιά εμβολίων, χωρίς θεραπείες και διαγνωστικά, αυτό θα καταστήσει πολύ, πολύ πιο δύσκολο για εμάς να φροντίσουμε και να προστατέψουμε τους Αμερικανούς».

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες μπορούν να περιοριστούν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

H Van Kerkhove είπε ότι η μετάδοση γινόταν μέσω «στενής σωματικής επαφής: επαφή δέρματος με δέρμα» και ότι τα περισσότερα από τα άτομα που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής δεν είχαν σοβαρό κρούσμα της νόσου.