Πολιτική Υγείας

Covid-19 Κίνα: Στέλνει ανθρώπους σε «στρατόπεδα καραντίνας» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Covid-19 Κίνα: Στέλνει ανθρώπους σε «στρατόπεδα καραντίνας» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι κάτοικοι στην πόλη Xi'an είχαν αρχικά αρκετή ελευθερία να αγοράσουν τρόφιμα, αλλά οι αξιωματούχοι αύξησαν περαιτέρω τους περιορισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Covid-19 Κίνα: Η πόλη Xi’an ήταν το επίκεντρο της επιδημίας Omicron της Κίνας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κίνα αυστηροποιεί τους περιορισμούς για την COVID καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου Το πρώην μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ, Jeanne Murphy, λέει ότι οι αθλητές είναι «καλά προστατευμένοι» λόγω των πρωτοκόλλων COVID στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Κίνα έχει προχωρήσει στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων παρά την παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, οδηγώντας σε μέτρα όπως «στρατόπεδα καραντίνας» και μαζικά lockdown για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διακοπή κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Κάποιοι επέκριναν την πολιτική της Κίνας για τη «Μηδενικό COVID» ως σκληρή και ακραία, με ολόκληρες πόλεις σε lockdown μετά τον εντοπισμό μερικών μόνο περιπτώσεων COVID-19.

Για να διασφαλίσει ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 θα διεξαχθούν ομαλά, η Κίνα έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί μαζικά «στρατόπεδα» όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Το βίντεο στο Twitter δείχνει σειρές από δομές κουτιών, οι οποίες συνοδεύονται από ένα κρεβάτι και μια τουαλέτα, ενώ ακόμη και οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες γυναίκες δεν εξαιρούνται, σύμφωνα με το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο First Post.

Το στρατόπεδο φέρεται να υπάρχει στην Xi’an, η οποία έχει γίνει γρήγορα το επίκεντρο της τρέχουσας επιδημίας στην Κίνα. Και η προσπάθεια αποφυγής παραμονής δεν είναι επιλογή:

Ένα άλλο βίντεο δείχνει εργάτες με λευκές στολές κινδύνου να αναγκάζουν έναν άνδρα να βγει από το διαμέρισμά του και να τον προετοιμάζουν για την κατασκήνωση. Ζητά να τον αφήσουν να τελειώσει το γεύμα του ή να του πάρουν το τηλέφωνό του, αλλά οι εργαζόμενοι τον σέρνουν στον δρόμο και σταματούν για να του ζητήσουν μόνο να φορέσει τη μάσκα του προσώπου του.

Άτομα που φορούν μάσκες προσώπου για προστασία από τον κορωνοϊό περνούν δίπλα από ένα άγαλμα της μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Bing Dwen Dwen κοντά στο Olympic Green στο Πεκίνο, Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022. Λίγες εβδομάδες πριν από τη φιλοξενία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Κίνα παλεύει με πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε μισή ντουζίνα πόλεις, με αυτήν που βρίσκεται πιο κοντά στην πρωτεύουσα να οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή όμικρον.

Οι κάτοικοι της Xi’an αντιμετώπισαν μια «μεσονύκτια καραντίνα» κατά την οποία οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους κατοίκους μόλις άρχιζε η Πρωτοχρονιά ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε στις εγκαταστάσεις καραντίνας, ανέφερε το BBC.

Ένα άτομο ανέφερε ότι είδε 30 λεωφορεία έξω από το συγκρότημα, με ένα άλλο άτομο να ισχυρίζεται ότι χιλιάδες άνθρωποι μετακινήθηκαν. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή» ένα άτομο έγραψε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Μας έκαναν μια μεγάλη μεταφορά, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά».

“Δεν έκαναν καμία σωστή ρύθμιση και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν απρόσεκτα εδώ”, πρόσθεσε ο χρήστης.

Πρόσθετα βίντεο δείχνουν άθλιες συνθήκες, όπως ένα κρεβάτι με γυμνό πλαίσιο και ένα βρώμικο μπάνιο που μοιάζει με φυλακή – αλλά την άνεση ενός μικρού μεταλλικού τραπεζιού δίπλα στο κρεβάτι.

Οι «κάτοικοι» του καταυλισμού τρέφονται με γεύματα σε κουτιά που τοποθετούνται σε δίσκο έξω από ένα παράθυρο με κάγκελα καθώς οι εργάτες του στρατοπέδου περνούν σε κρεβάτι με ποδήλατο και φορτηγό.

Η παραμονή στον καταυλισμό είναι υποχρεωτική για να εξασφαλιστεί η εξάλειψη κάθε ίχνους του ιού σε μια περιοχή.

Ένα βίντεο ισχυρίζεται ότι η Κίνα δημιούργησε παρόμοια στρατόπεδα σε όλη τη χώρα τον Απρίλιο του 2020, αλλά δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσει αρχικά.

Άτομα που φορούν μάσκες προσώπου για να βοηθήσουν στην προστασία από τον κορωνοϊό βλέπουν μια επίδειξη της μασκότ των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων Shuey Rhon Rhon, αριστερά, και της μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Bing Dwen Dwen κοντά στο Olympic Green στο Πεκίνο, Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022.

Λίγες εβδομάδες πριν που φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Κίνα μάχεται με πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε μισή ντουζίνα πόλεις, με αυτήν που βρίσκεται πιο κοντά στην πρωτεύουσα να βασίζεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή όμικρον. Τα εκτεταμένα lockdown, τα οποία έχουν αυξηθεί λόγω της παραλλαγής Omicron, προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους που αμφισβήτησαν την ανάγκη για τέτοια ακραία μέτρα.

Οι κάτοικοι στην πόλη Xi’an είχαν αρχικά αρκετή ελευθερία να αγοράσουν τρόφιμα, αλλά οι αξιωματούχοι αύξησαν περαιτέρω τους περιορισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πιο αυστηροί περιορισμοί στον κόσμο δεν λειτουργούν για την Κίνα

Γιατί οι εργαζόμενοι αποχωρούν από τις δουλειές τους παγκοσμίως

1 εκατ. κρούσματα καθημερινά στην επέτειο 2 χρόνων από την αρχή της πανδημίας

Η Κίνα εξακολουθεί να διατηρεί μια πολιτική εξάλειψης κάθε κρούσματος COVID-19 πολύ καιρό

Σε αυστηρό λοκντάουν η κινεζική πόλη Σιάν των 13 εκατομμ. κατοίκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.