Πολιτική Υγείας

Καναδάς Οντάριο: Ανακαλεί τους νέους περιορισμούς μετά από κατακραυγή για την απαγόρευση των παιδικών χαρών

Καναδάς Οντάριο: Ανακαλεί τους νέους περιορισμούς μετά από κατακραυγή για την απαγόρευση των παιδικών χαρών

"Με όλα τα πρωτόκολλα, προπληρωμένη κράτηση, κλειστά κλαμπ, μάσκες εάν οδηγείτε με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, χωρίς συγκεντρώσεις μετά τις ώρες του τσαγιού, το γκολφ είναι τόσο ασφαλές όσο μπορεί," είπε.

Καναδάς Οντάριο: Τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια είναι όλα κλειστά. Ο πρωθυπουργός του Οντάριο μετά τον αντίκτυπο στις  αστυνομικές δυνάμεις, τους υπαλλήλους υγείας και το κοινό ήρε τους περιορισμούς το Σάββατο που απαγόρευαν τις παιδικές χαρές και απαγόρευσε την αστυνομία να ζητεί από άτομα που δεν ήταν στο σπίτι να εξηγούν γιατί βγαίνουν. Οι περιορισμοί πανδημίας που επέβαλε η πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Καναδά αντιμετώπισαν αμέσως την αντιπολίτευση, καθώς τα αστυνομικά τμήματα επέμειναν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν νέες δυνάμεις για να σταματήσουν τυχαία τους πεζούς ή τους αυτοκινητιστές και οι ειδικοί της υγείας παραπονέθηκαν ότι οι κανόνες επικεντρώνονται σε υπαίθριες δραστηριότητες παρά σε πιο επικίνδυνες εσωτερικές τοποθεσίες. Η κυβέρνηση του Οντάριο του Ντάγκ Φορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δίνει εντολή στην αστυνομική εξουσία να μην απαιτεί από κανέναν που δεν είναι στο σπίτι να εξηγεί γιατί βγαίνει και να δίνει τη διεύθυνσή του.

Ωστόσο, η γενική δικηγόρος του Οντάριο, Sylvia Jones, δήλωσε ότι οι αξιωματικοί του Σαββάτου δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα να σταματούν τους πεζούς ή τα οχήματα για να ρωτήσουν γιατί είναι έξω ή να ζητούν τη διεύθυνση κατοικίας τους. Ωστόσο, η Τζόουνς είπε ότι η αστυνομία μπορεί να απαιτήσει από ένα άτομο να παράσχει πληροφορίες για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται με περιορισμούς εάν ο αξιωματικός έχει λόγους να υποπτεύεται ότι το άτομο συμμετέχει σε μια οργανωμένη δημόσια εκδήλωση ή κοινωνική συγκέντρωση.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δώδεκα αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το Οντάριο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Τορόντο, δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξουν τυχαίες στάσεις ανθρώπων ή αυτοκινήτων.

“Όλοι περνάμε μια φρικτή χρονιά της COVID-19 και όλοι συνδέονται μαζί της. Το Τμήμα ΔΕΝ θα σταματήσει τυχαία οχήματα χωρίς λόγο κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή μετά, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Halton, Steve Tanner. Η ανακοίνωση του Ford την Παρασκευή περιόρισε τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε εκείνους που μένουν στο ίδιο σπίτι και κλειστές παιδικές χαρές και γήπεδα γκολφ.

Οι αποφάσεις προκάλεσαν εκτεταμένη κριτική σε μια επαρχία που έχει ήδη lockdown. Τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια είναι κλειστά όπως και η σχολική τάξη. Οι περισσότεροι μη απαραίτητοι εργαζόμενοι εργάζονται από το σπίτι. Το Σάββατο, ο Ford απέσυρε μια αρχικά ανακοινωμένη απαγόρευση σε παιδικές χαρές, αλλά πρόσθεσε ότι η απαγόρευση των “συγκεντρώσεων έξω θα εξακολουθεί να ισχύει”, ανέφερε ο Ford στο Twitter.

Ο Ford παραπονέθηκε για γεμάτα πάρκα και παιδικές χαρές, αλλά στο νέο συνέδριο της Παρασκευής δεν αναφέρθηκαν χώροι εργασίας που θεωρούνται απαραίτητοι, όπως εργοστάσια, όπου εξαπλώνεται ο ιός.

“Αυτό που χρειαζόμαστε: αυξημένoι περιορισμοί για τη μείωση της εσωτερικής επαφής, υποστήριξη για βασικούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής, άδεια ασθενείας επί πληρωμή, εκ νέου προτεραιότητα της διάθεσης εμβολίων για τις κοινότητες που έχουν πληγεί”, ανέφερε ο Joe Cressy, ο οποίος είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τορόντο.

“Αυτό που έχουμε: το κλείσιμο των υπαίθριων ανέσεων, για να διατηρήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς.” “Δεν έχω ακόμη διασωληνώσει ασθενή COVID που να έχει μολυνθεί ευρισκόμενος σε παιδική χαρά”, ανέφερε ο Δρ Ian Preyra, ο οποίος εργάζεται στο Νοσοκομείο Joseph Brant στο Μπέρλινγκτον του Οντάριο.

“Εργάτης αποθήκης, οδηγός φορτηγού, εργάτης οικοδομών … κανένας από τους ασθενείς μου COVID δεν απέκτησε τον ιό στο πάρκο.

Είναι θυμωμένοι και δεν έχουν φωνή. Ντροπιαστικό, έγραψε ο Δρ. Aman Sidhu, πνευμονολόγος στο Τορόντο.

Ο Δρ Andrew Morris, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, δήλωσε ότι το κλείσιμο παιδικών χαρών και άλλων υπαίθριων εγκαταστάσεων αναψυχής “θα πλήξει τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους, των οποίων η ευημερία έχει ήδη καταστραφεί εξαναγκαζόμενοι να κλείσουμε σχολεία.” Παραπονέθηκε ότι οι νέοι κανόνες δεν δημιουργούν αμειβόμενη άδεια ασθενείας ή βελτιωμένη προστασία για βασικούς εργαζόμενους, ακόμη και επειδή επιτρέπουν στην “αστυνομία να στοχεύει όποιον επιλέξει για να διασφαλίσει ότι είναι έξω από το σπίτι του με κατάλληλο τρόπο. “Αυτό δεν θα επηρεάσει έναν λευκό άντρα σαν κι εμένα. Αυτό θα στοχεύσει σε βασικούς εργαζόμενους και σε στοχοποιημένους ρατσιστικά ανθρώπους. Αυτό εννοούν οι άνθρωποι όταν περιγράφουν τον συστημικό ρατσισμό”, έγραψε ο Morris σε εβδομαδιαίο email σε οπαδούς.

Το Οντάριο ανέφερε 4.362 νέες μολύνσεις το Σάββατο και ρεκόρ 2.065 ατόμων στο νοσοκομείο νοσηλευόμενων για COVID. Έχει παρακαλέσει άλλες επαρχίες να στείλουν νοσοκόμες και άλλους λειτουργούς υγείας.

Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί στον Καναδά, η παρουσία πιο μεταδοτικών παραλλαγών στο Οντάριο οδήγησε σε ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων. Ο Ford είπε ότι η έλλειψη εμβολίων έκανε τους νέους περιορισμούς απαραίτητους.

Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Pfizer θα διπλασιάσει τις αποστολές εμβολίων στον Καναδά τον επόμενο μήνα, με εκατομμύρια περισσότερες λήψεις από το αναμενόμενο να φτάνουν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Κάθε Καναδός που πληροί τις προϋποθέσεις αναμένεται να πάρει τουλάχιστον μία δόση μέχρι τον Ιούλιο. Το Οντάριο μόλις έκλεισε σχολεία πριν από λίγες μέρες αφού επέμενε για εβδομάδες ότι ήταν ασφαλή.

Η νέα αρχική εντολή για κλείσιμο παιδικών χαρών εξοργίζει τους γονείς. “Η γνωστική ασυμφωνία μεταξύ του υπουργού Παιδείας που επέμενε ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και στη συνέχεια το κλείσιμο των παιδικών χαρών προκαλεί προβλήματα στο μυαλό”, δήλωσε ο Jim Vlahos, ένας 44χρονος πατέρας δύο παιδιών στο Τορόντο. “Δεν υπάρχει λόγος ή αιτία για το κλείσιμο των εξωτερικών χώρων.”

Ο Owen Holliday, ένας 16χρονος που εργάζεται σε ένα γήπεδο γκολφ στο Shelburne, στο Οντάριο, είναι πλέον εκτός εργασίας και είπε ότι ήταν πολύ αναστατωμένος, ειδικά για τους ηλικιωμένους που ασκούνται μέσω του αθλήματος.

“Με όλα τα πρωτόκολλα, προπληρωμένη κράτηση, κλειστά κλαμπ, μάσκες εάν οδηγείτε με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, χωρίς συγκεντρώσεις μετά τις ώρες του τσαγιού, το γκολφ είναι τόσο ασφαλές όσο μπορεί,” είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η σύγκριση των αριθμών νοσηλείας στα νοσοκομεία COVID-19 μεταξύ επαρχιών του Καναδά δεν είναι δυνατή

Το Οντάριο θα επιβάλει lockdown λόγω COVID-19 για ένα μήνα από τις 3 Απριλίου

Ο Καναδάς θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες αρνητικό τεστ κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κοιτάζει προσεκτικά" μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Χαρδαλιάς: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Πρόκειται για το δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και το δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockodwn δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή την στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου – Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν επιθυμούσε να συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα οποία ανοίγουν στις 10 Μαΐου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους μία εβδομάδα μετά.

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

ΕΟΔΥ : Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε κεντρικά σημεία στην επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.