Πολιτική Υγείας

Jim Jordan Antony Fauci: Πείτε μας πότε “επιστρέφουμε στη ζωή μας”

Jim Jordan Antony Fauci: Πείτε μας πότε “επιστρέφουμε στη ζωή μας”

Ο Fauci πήρε το ζήτημα με τον χαρακτηρισμό του Jordan ως ζήτημα ελευθερίας και απελευθέρωσης αντί για ζήτημα κρίσης δημόσιας υγείας όπου προσπαθεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον θάνατο. "Δεν το βλέπω αυτό ως ζήτημα ελευθερίας, Jordan του Κογκρέσο, το βλέπω ως ζήτημα δημόσιας υγείας", δήλωσε ο Φάουτσι. "Διαφωνώ μαζί σας εντελώς."

Jim Jordan Antony Fauci: Ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου του Οχάιο Jim Jordan συμμετέχει στην εκπομπή “The Ingraham Angle” για να συζητήσει τη φιλόνικη ανταλλαγή του με τον Dr. Fauci. Ο εκπρόσωπος του Οχάιο Jim Jordan, κάλεσε τον Δρ Anthony Fauci την Πέμπτη κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο “The Ingraham Angle”, αφού οι δύο συμμετείχαν σε μια μπρος-πίσω φιλονικία σε μια ακρόαση της Επιτροπής Εποπτείας Εσωτερικού.

“Σε ποιον κόσμο μπορεί ένας μη εκλεγμένος γραφειοκράτης να πει στους Αμερικανούς πολίτες πότε μπορούν να ασκήσουν τις θεϊκές ελευθερίες τους, πότε μπορούν να ασκήσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα, τα δικαιώματά τους στην Πρώτη Τροποποίηση;”

Ο Jordan ρώτησε τη Λόρα Ίγκραχαμ. Ο εκπρόσωπος του Οχάιο κατηγόρησε τον Fauci επειδή έδωσε ασαφείς απαντήσεις ως προς το πότε θα τερματιστούν διάφοροι περιορισμοί κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων εντολών κατά των συγκεντρώσεων σε εκκλησίες και σε μικρές επιχειρήσεις και αμφισβήτησε το πότε η αμερικανική ζωή θα επέστρεφε σε προπανδημικές συνθήκες.

“Οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί από αυτό”, δήλωσε ο Jordan. “Και πείτε μας πότε θα τελειώσει, πότε θα πάρουμε τα δικαιώματά μας πίσω.” Ο Τζόρνταν είπε ότι όσοι αμφισβητούν τις ιατρικές συμβουλές και τις προτάσεις του Δρ. Φάουτσι για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού συχνά λογοκρίνονται και τους γίνεται επίθεση, αναφέροντας τον Δρ Jay Bhattacharya, έναν ειλικρινή κριτή του Fauci.

Ο ίδιος ο Fauci έχει επικριθεί για μια σειρά από διαφορετικά σχόλια και συστάσεις σε όλην την πανδημία του ιού του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της προειδοποίησης κατά του φαγητού σε εσωτερικό χώρο μετά τον εμβολιασμό, ενός φαινομένου flip-flop σχετικά με την ανοσία της αγέλης, μεταξύ άλλων.

Η υποεπιτροπή House Select για τον κορωνοϊό πραγματοποίησε ακρόαση την Πέμπτη με τίτλο, “Φτάνοντας στο φως στο τέλος της σήραγγας: Τέλος COVID-19”, στην οποία η ανταλλαγή μεταξύ Fauci και Jordan ξεκίνησε με φωνές όταν συζητούσαν για το πότε μπορεί να αρθούν οι περιορισμοί του κορωνοϊού.

Όταν πιέστηκε από τον Jordan για το πότε θα αρθούν οι περιορισμοί, ο Fauci απάντησε ότι το μήνυμά του ήταν η διασφάλιση του εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων Αμερικανών το ταχύτερο “για τη μείωση του επιπέδου μόλυνσης σε αυτήν τη χώρα ώστε να μην αποτελεί πλέον απειλή”. Ο Jordan ζήτησε από τον Fauci συγκεκριμένους αριθμούς που απαιτούνται για την άρση των περιορισμών και είπε ότι οι ελευθερίες των Αμερικανών έχουν δεχθεί επίθεση, αλλά ο Fauci επανέλαβε τη θέση του χωρίς να παράσχει λεπτομέρειες.

Ο Fauci πήρε το ζήτημα με τον χαρακτηρισμό του Jordan ως ζήτημα ελευθερίας και απελευθέρωσης αντί για ζήτημα κρίσης δημόσιας υγείας όπου προσπαθεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον θάνατο. “Δεν το βλέπω αυτό ως ζήτημα ελευθερίας, Jordan του Κογκρέσο, το βλέπω ως ζήτημα δημόσιας υγείας”, δήλωσε ο Φάουτσι. “Διαφωνώ μαζί σας εντελώς.” Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε με τον Jordan να απαιτεί απάντηση στους αριθμούς που χρειάζονται πριν από τη λήξη του χρόνου ομιλίας του και η πολιτικός του Κογκρέσου Maxine Waters «επιτέθηκε» στον Jordan να σεβαστεί την καρέκλα και να κλείσει το στόμα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επικριτές ξέσπασαν εναντίον του Fauci όταν είπε ότι απαγορεύεται να τρώνε σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και μετά τη λήψη εμβολίου

Ο Fauci προειδοποιεί το Τέξας ότι είναι πρόωρο να δηλώνει νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό

Κριτική στον Φαούτσι για τη διαχείριση της πανδημίας - Το ανύπαρκτο σχέδιο για τους μετανάστες

Επισημάνσεις του Άντονι Φάουτσι για την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».