Πολιτική Υγείας

Fauci Τέξας: Προειδοποίηση και ανησυχία του λοιμωξιολόγου για το “άνοιγμα” του κράτους

Fauci Τέξας: Προειδοποίηση και ανησυχία του λοιμωξιολόγου για το “άνοιγμα” του κράτους

"Έχουμε ξεγελαστεί στο παρελθόν από καταστάσεις όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ανοίγουν και να μη συμβαίνει τίποτα", είπε. "Και μετά, ξαφνικά, αρκετές εβδομάδες αργότερα, τα πράγματα αρχίζουν να εκρήγνυνται. Πρέπει να προσέξουμε ότι δεν το κρίνουμε πρόωρα." Προειδοποίησε ότι είναι νωρίς να κηρύσσεται νίκη από τώρα.

Fauci Τέξας: Ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Δρ Anthony Fauci υποβάθμισε την πρόσφατη πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού του Τέξας σχεδόν ένα μήνα μετά την ακύρωση της εντολής από το κράτος για μέτρα προστασίας, λέγοντας την Τρίτη ότι θα ήταν πρόωρο να εξαχθούν αισιόδοξα συμπεράσματα. Το Τέξας αγνόησε τις συμβουλές του Fauci σχετικά με τις μάσκες και τις εντολές κοινωνικής απόστασης τον περασμένο μήνα, όταν ο κυβερνήτης Greg Abbott ανακοίνωσε ότι το κράτος θα ανοίξει ξανά “100%” και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα COVID και οι νοσηλείες στο Lone Star State μειώνονται.

Δύο εβδομάδες μετά την άρση της εντολής της μάσκας, ο Abbott ανέφερε ότι το Τέξας κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό θετικότητας COVID 7 ημερών στο 5,43%.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο, η πολιτεία του Τέξας κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό νοσηλειών covid σε κρατικά νοσοκομεία από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Παρόλο που σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, ο μέσος όρος των επτά ημερών από αυτά σημείωσε απότομη πτώση από τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, όταν ο Willie Geist του MSNBC αντιμετώπισε τον Fauci στο “Morning Joe” για την εμφανή επιτυχία του Τέξας την Τρίτη, ο ειδικός των μολυσματικών ασθενειών έκανε μια τρομερή πρόβλεψη.

“Μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, διότι μπορεί να παρατηρήσετε μια αργοπορία και μια καθυστέρηση, επειδή συχνά πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες για να δείτε το αποτέλεσμα αυτού που κάνετε τώρα”, δήλωσε ο Fauci. “Δεν είμαι πολύ σίγουρος”, πρόσθεσε. “Θα μπορούσε να κάνει πράγματα σε εξωτερικούς χώρους … Απλά πρέπει να το δείτε σε μεγάλη απόσταση.”

Στην πραγματικότητα, ανησυχεί ότι παρακολουθεί μια επανάληψη. “Έχουμε ξεγελαστεί στο παρελθόν από καταστάσεις όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ανοίγουν και να μη συμβαίνει τίποτα”, είπε. “Και μετά, ξαφνικά, αρκετές εβδομάδες αργότερα, τα πράγματα αρχίζουν να εκρήγνυνται. Πρέπει να προσέξουμε ότι δεν το κρίνουμε πρόωρα.” Προειδοποίησε ότι είναι νωρίς να κηρύσσεται νίκη από τώρα.

Κατά την ανακοίνωσή του, ο Abbott κατέστησε σαφές ότι το Τέξας ήταν πρόθυμο να εφαρμόσει τα δικά του μέτρα ασφαλείας, ανεξάρτητα από τη νέα πολιτική της κυβέρνησης. “Η σημερινή ανακοίνωση δεν εγκαταλείπει ασφαλείς πρακτικές που έχουν κατακτήσει οι Τεξανοί κατά το παρελθόν έτος”, δήλωσε ο Abbott στις 2 Μαρτίου. “Αντ ‘αυτού, είναι μια υπενθύμιση ότι κάθε άτομο έχει κάποιο ρόλο να παίξει στην προσωπική του ασφάλεια και στην ασφάλεια των άλλων. Με αυτήν την εκτελεστική εντολή, διασφαλίζουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες στο Τέξας έχουν την ελευθερία να καθορίσουν τη δική τους μοίρα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστημονική έρευνα για την πορεία της παραλλαγής του κορωνοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες

Τέξας: Άρση μέτρου αναγκαίας χρήσης μάσκας - Κανονική επαναλειτουργία αγορών

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αμερική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA ενέκρινε την Πέμπτη την έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.