Πολιτική Υγείας

Fauci Τέξας: Προειδοποίηση και ανησυχία του λοιμωξιολόγου για το “άνοιγμα” του κράτους

Fauci Τέξας: Προειδοποίηση και ανησυχία του λοιμωξιολόγου για το “άνοιγμα” του κράτους

"Έχουμε ξεγελαστεί στο παρελθόν από καταστάσεις όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ανοίγουν και να μη συμβαίνει τίποτα", είπε. "Και μετά, ξαφνικά, αρκετές εβδομάδες αργότερα, τα πράγματα αρχίζουν να εκρήγνυνται. Πρέπει να προσέξουμε ότι δεν το κρίνουμε πρόωρα." Προειδοποίησε ότι είναι νωρίς να κηρύσσεται νίκη από τώρα.

Fauci Τέξας: Ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Δρ Anthony Fauci υποβάθμισε την πρόσφατη πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού του Τέξας σχεδόν ένα μήνα μετά την ακύρωση της εντολής από το κράτος για μέτρα προστασίας, λέγοντας την Τρίτη ότι θα ήταν πρόωρο να εξαχθούν αισιόδοξα συμπεράσματα. Το Τέξας αγνόησε τις συμβουλές του Fauci σχετικά με τις μάσκες και τις εντολές κοινωνικής απόστασης τον περασμένο μήνα, όταν ο κυβερνήτης Greg Abbott ανακοίνωσε ότι το κράτος θα ανοίξει ξανά “100%” και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα COVID και οι νοσηλείες στο Lone Star State μειώνονται.

Δύο εβδομάδες μετά την άρση της εντολής της μάσκας, ο Abbott ανέφερε ότι το Τέξας κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό θετικότητας COVID 7 ημερών στο 5,43%.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο, η πολιτεία του Τέξας κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό νοσηλειών covid σε κρατικά νοσοκομεία από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Παρόλο που σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, ο μέσος όρος των επτά ημερών από αυτά σημείωσε απότομη πτώση από τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, όταν ο Willie Geist του MSNBC αντιμετώπισε τον Fauci στο “Morning Joe” για την εμφανή επιτυχία του Τέξας την Τρίτη, ο ειδικός των μολυσματικών ασθενειών έκανε μια τρομερή πρόβλεψη.

“Μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, διότι μπορεί να παρατηρήσετε μια αργοπορία και μια καθυστέρηση, επειδή συχνά πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες για να δείτε το αποτέλεσμα αυτού που κάνετε τώρα”, δήλωσε ο Fauci. “Δεν είμαι πολύ σίγουρος”, πρόσθεσε. “Θα μπορούσε να κάνει πράγματα σε εξωτερικούς χώρους … Απλά πρέπει να το δείτε σε μεγάλη απόσταση.”

Στην πραγματικότητα, ανησυχεί ότι παρακολουθεί μια επανάληψη. “Έχουμε ξεγελαστεί στο παρελθόν από καταστάσεις όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ανοίγουν και να μη συμβαίνει τίποτα”, είπε. “Και μετά, ξαφνικά, αρκετές εβδομάδες αργότερα, τα πράγματα αρχίζουν να εκρήγνυνται. Πρέπει να προσέξουμε ότι δεν το κρίνουμε πρόωρα.” Προειδοποίησε ότι είναι νωρίς να κηρύσσεται νίκη από τώρα.

Κατά την ανακοίνωσή του, ο Abbott κατέστησε σαφές ότι το Τέξας ήταν πρόθυμο να εφαρμόσει τα δικά του μέτρα ασφαλείας, ανεξάρτητα από τη νέα πολιτική της κυβέρνησης. “Η σημερινή ανακοίνωση δεν εγκαταλείπει ασφαλείς πρακτικές που έχουν κατακτήσει οι Τεξανοί κατά το παρελθόν έτος”, δήλωσε ο Abbott στις 2 Μαρτίου. “Αντ ‘αυτού, είναι μια υπενθύμιση ότι κάθε άτομο έχει κάποιο ρόλο να παίξει στην προσωπική του ασφάλεια και στην ασφάλεια των άλλων. Με αυτήν την εκτελεστική εντολή, διασφαλίζουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες στο Τέξας έχουν την ελευθερία να καθορίσουν τη δική τους μοίρα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστημονική έρευνα για την πορεία της παραλλαγής του κορωνοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες

Τέξας: Άρση μέτρου αναγκαίας χρήσης μάσκας - Κανονική επαναλειτουργία αγορών

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αμερική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.

Τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της Αλάσκας από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πόσες δόσεις εμβολίων περιμένουμε

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και στις 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα 50-54. Το επόμενο διάστημα και αφού έχουμε ένα αποτύπωμα του αριθμού των ραντεβού που θα έχουν κλειστεί, θα αποφασίσουμε το πότε θα ανοίξει η επόμενη ηλικιακή ομάδα, υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ήδη στην Ελλάδα έγιναν 2.530.000 εμβολιασμοί με έστω μία δόση (ποσοστό 16,75%), ενώ 777.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7,35%.

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Μαρία Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο προέρχεται από έρευνες δεκαετιών και έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26. Όπως είπε όμως η πρόεδρος της επιτροπής, το εμβόλιο είναι διαφορετικό ως προς το είδος και το φορέα στον οποίο προσκολλάται σε σχέση με εκείνο της AstraZeneca.

Έκκληση γονέων για άνοιγμα σχολείων στο Λος Άντζελες

Ο Jonathon Zachreson, ένας γονέας από την Καλιφόρνια που ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες στη χώρα για να ανοίξει ξανά τα σχολεία, δήλωσε ότι πιστεύει πως τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών λειτουργούν «με το πρόσχημα της ασφάλειας» για να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των μελών έναντι της παιδικής εκπαίδευσης.

Η ολική ανοσοποίηση του ενήλικου πληθυσμού του Ισραήλ "έβγαλε" τη μάσκα

"Είμαστε πρωτοπόροι του κόσμου αυτή τη στιγμή που έρχεται να αναδυθεί από τον κορωνοϊό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε δημοσιογράφους. "Αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να επιστρέψει."

Aκόμα κι αν η λήψη του εμβολίου της AstraZeneca εγκριθεί από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ο Fauci το αρνείται

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την εταιρεία ότι "συλλέγει κεράσια" δεδομένων για να κάνει ό,τι φαίνεται πως το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Η κυβέρνηση του Οντάριο του Ντάγκ Φορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή χαλάρωση κάποιων μέτρων

"Με όλα τα πρωτόκολλα, προπληρωμένη κράτηση, κλειστά κλαμπ, μάσκες εάν οδηγείτε με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, χωρίς συγκεντρώσεις μετά τις ώρες του τσαγιού, το γκολφ είναι τόσο ασφαλές όσο μπορεί," είπε.