ΕΟΠΥΥ

Ιδού η λίστα με τα ονόματα της Ομάδας Εργασίας για την δημιουργία ΗΤΑ

Ιδού η λίστα με τα ονόματα της Ομάδας Εργασίας για την δημιουργία ΗΤΑ

Της Αρετής Διαμάντη 

Ιδού η λίστα με τα ονόματα της Ομάδας Εργασίας για την κατάρτιση Σχεδίου Δημιουργίας Οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ), που συγκρότησε το Υπουργείο Υγείας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Γιαννόπουλου που αναρτήθηκε την Τετάρτη στη Διαύγεια

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για την κατάρτιση Σχεδίου Δημιουργίας Οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας ορίζεται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος που υπογράφει και την απόφαση.

Τα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν την Ομάδα είναι οι εξής:

• Αθανασάκης Κωσταντίνος, Οικονομολόγος Υγείας, Συνεργάτης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
• Πανταζής Δημήτριος, Φαρμακοποιός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.Φ.Ε.Τ.
• Ραΐκου Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά.
• Ταραντίλης Γεώργιος –Φίλιππος, Οικονομολόγος, Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Λαϊκό.
• Mανίτσα Ελένη Σύμβουλος υπουργού Υγείας.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Γεροστάθου Αθανασία, Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής και Συντονισμού της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, με αναπληρωματική την Κοσμοπούλου Άννα, υπάλληλο που υπηρετεί στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα

Έργο της 6μελούς Ομάδας Εργασίας είναι η κατάρτιση πρότασης για την ίδρυση Οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας και ειδικότερα τη νομική του φύση, το πεδίο των αρμοδιοτήτων του και την οργανωτική του διάρθρωση.

Το πόσο χρόνο όμως θα πάρει για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί η πρόταση της Ομάδας δεν διευκρινίζεται στην απόφαση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η θητεία των μελών της ομάδας εργασίας λήγει με την ολοκλήρωση του έργου της» χωρίς να ορίζει τελική ημερομηνία παράδοσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε και η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την πλήρωση θέσεων των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.

Στην πρόσκληση ορίζονται οι διαδικασίες, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση από τις 7 έως και τις 20 Μαρτίου.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελείται από 11 μέλη να σημειωθεί ότι θα γνωμοδοτεί στον Υπουργό Υγείας , μετά από αξιολόγηση των φαρμάκων, τα οποία έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, αλλά την τελική απόφαση για την ένταξη η απένταξη ενός φαρμάκου από τη θετική λίστα θα την παίρνει ο υπουργός Υγείας.

.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ 100.000.000,00 € για εμβόλια

ΣΕΙΒ: Είναι παράλογη η επιβάρυνση του clawback στους εισαγωγείς και παραγωγούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Ξεκινά η παράδοση ΦΥΚ με ραντεβού για την σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Θεσσαλονίκη

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ .  Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό […]

ΕΟΠΥΥ: Σε ποιους παρόχους δίνεται παράταση των συμβάσεων

Παράταση συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών. Η παράταση των συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών προβλέπεται σε τροπολογία που αντικαθιστά το άρθρο 22 του ν. 4683/20. Η παράταση των συμβάσεων γίνεται με τους ίδιους όρους αναδρομικά από την ημερομηνία λήξης τους και μέχρι την 10η.10.2020, στις παρακάτω κατηγορίες: –          Υγειονομικό υλικό –          […]