Πολιτική Φαρμάκoυ

Moderna Phizer: Συμπεράσματα μελέτης από τη σύγκριση των εμβολίων covid-19 των δύο Φαρμακευτικών

Moderna Phizer: Συμπεράσματα μελέτης από τη σύγκριση των εμβολίων covid-19 των δύο Φαρμακευτικών

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν διάφορους παράγοντες πίσω από τις διαφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna, συμπεριλαμβανομένης της δοσολογίας, που σημαίνει ότι «κάθε δόση mRNA-1273 [Moderna] παρέχει τριπλάσια αντίγραφα mRNA της πρωτεΐνης Spike από το BNT162b2 [Pfizer], κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική προετοιμασία της ανοσοαπόκρισης ».

Moderna Phizer: Οι ερευνητές πρότειναν τη διαφορά που οφείλεται στο υψηλότερο περιεχόμενο mRNA και στο μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των εμβολίων για το εμβόλιο της Moderna. Το εμβόλιο της Moderna για την COVID-19 υπερδιπλασίασε το επίπεδο των αντισωμάτων σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με μελέτη εργαζομένων στο Βέλγιο, διαπίστωσαν ερευνητές. Μια επιστημονική επιστολή που δημοσιεύτηκε στο JAMA άντλησε 2.499 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έλαβαν δύο δόσεις είτε του εμβολίου Pfizer/BioNTech είτε του εμβολίου Moderna. Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα αντισωμάτων στις εξετάσεις αίματος πριν από τον εμβολιασμό και έως και 10 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση των συμμετεχόντων. Συνολικά, το εμβόλιο Moderna προκάλεσε επίπεδο αντισωμάτων 3,836 U/mL, σε σύγκριση με 1,444 U/mL μετά το εμβόλιο Pfizer, και μεταξύ των συμμετεχόντων που δεν είχαν μολυνθεί προηγουμένως, οι ερευνητές ανέφεραν 2,881 U/mL για το Moderna έναντι 1,108 U/mL για το Pfizer.

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν ότι η διαφορά θα μπορούσε να εξηγηθεί από το υψηλότερο περιεχόμενο mRNA στο εμβόλιο Moderna και το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης (4 εβδομάδες έναντι 3 εβδομάδων για το Pfizer). “Μια σχέση μεταξύ του επιπέδου εξουδετέρωσης μετά τον εμβολιασμό SARS-CoV-2 και της προστασίας από την COVID-19 έχει αποδειχθεί από διάφορες μελέτες”, αναφέρεται στην επιστολή. “Ως εκ τούτου, το ύψος της χημικής απόκρισης μετά τον εμβολιασμό, το οποίο συσχετίζεται με εξουδετερωτικούς τίτλους αντισωμάτων, μπορεί να είναι κλινικά σχετικό.” Η μελέτη είχε τους περιορισμούς της, όπως η έλλειψη δεδομένων για την κυτταρική ανοσία και η εστίαση στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Οι ερευνητές είπαν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι διαφορές στο επίπεδο αντισωμάτων μεταφέρουν διαφορά στη διαρκή προστασία. Ξεχωριστά ευρήματα από την κλινική Mayo έδειξαν πρόσφατα ότι το εμβόλιο Moderna μείωσε τις νοσηλείες που σχετίζονται με την COVID κατά το ήμισυ του ρυθμού σε σύγκριση με το εμβόλιο Pfizer. Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν διάφορους παράγοντες πίσω από τις διαφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna, συμπεριλαμβανομένης της δοσολογίας, που σημαίνει ότι «κάθε δόση mRNA-1273 [Moderna] παρέχει τριπλάσια αντίγραφα mRNA της πρωτεΐνης Spike από το BNT162b2 [Pfizer], κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική προετοιμασία της ανοσοαπόκρισης ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανεστάλησαν 1,63 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου covid της Moderna λόγω μόλυνσης στην Ιαπωνία

Η Pfizer κατέθεσε αίτημα για την έγκριση τρίτης δόσης σε άτομα άνω των 16 ετών

Πότε θα μπορούσαν τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Johnson & Johnson και τη Moderna να κερδίσουν πλήρη έγκριση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.

Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Αντιιικά: Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Συνάντηση της PIF με Πλεύρη και Σκέρτσο

Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) Greece συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.