Επιχειρηματικά

Moderna Πανδημία: Η ΕΕ είναι πιθανό να αποφασίσει για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά την επόμενη εβδομάδα

Moderna Πανδημία: Η ΕΕ είναι πιθανό να αποφασίσει για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά την επόμενη εβδομάδα

Η Moderna υπέβαλε επίσης αίτηση για έγκριση του εμβολίου της για νεαρότερους εφήβους και παιδιά στις ΗΠΑ

Moderna Πανδημία: Εάν εγκριθεί, θα ήταν η πρώτη τέτοια άδεια για τη χρήση του εμβολίου COVID-19 σε παιδιά παγκοσμίως. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δήλωσε ότι μια απόφαση σχετικά με το εάν θα συστήσει το εμβόλιο COVID-19 της Moderna να εγκριθεί για παιδιά αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Εάν εγκριθεί, θα ήταν η πρώτη τέτοια άδεια για τη χρήση του εμβολίου σε παιδιά παγκοσμίως.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Δρ Marco Cavaleri, επικεφαλής της στρατηγικής της ΕΕ για τα φάρμακα για τα εμβόλια, δήλωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της αξιολογεί επί του παρόντος την αίτηση της Moderna να επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου κορωνοϊού για παιδιά 12 έως 17 ετών. “Αναμένουμε ότι η επιτροπή θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας”, είπε.

Το εμβόλιο της Moderna έλαβε το πράσινο φως για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εθνών τον Ιανουάριο.

Έχει επίσης αδειοδοτηθεί σε χώρες όπως η Βρετανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, αλλά μέχρι στιγμής η χρήση του δεν έχει επεκταθεί σε παιδιά.

Μέχρι σήμερα, το εμβόλιο που κατασκευάστηκε από την Pfizer-BioNTech είναι το μόνο εγκεκριμένο για παιδιά κάτω των 18 ετών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EΟΦ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρχε «πιθανός σύνδεσμος» μεταξύ των εμβολίων που έκανε η Moderna και η Pfizer-BioNTech σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις φλεγμονής στο στήθος και την καρδιά, κυρίως σε νεαρούς ενήλικες.

Είπαν ότι οι επιπτώσεις ήταν κυρίως προσωρινές και ότι τα οφέλη του εμβολιασμού εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων της COVID-19.

Την περασμένη εβδομάδα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen δήλωσε ότι η ΕΕ έχει τώρα χορηγήσει αρκετά εμβόλια για να ανοσοποιήσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της και πολλές χώρες προσπαθούν να εμβολιάσουν παιδιά παρά τον σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν από την COVID-19.

Παρόλο που η ρυθμιστική υπηρεσία της Βρετανίας ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για παιδιά, η συμβουλευτική ομάδα εμβολίων δεν έχει ακόμη συστήσει να εμβολιαστούν οι έφηβοι.

Η Moderna υπέβαλε επίσης αίτηση για έγκριση του εμβολίου της για νεαρότερους εφήβους και παιδιά στις ΗΠΑ

Πολλοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να δωρίσουν τα εμβόλιά τους μόλις καλυφθούν οι ενήλικοι πληθυσμοί τους, επισημαίνοντας ότι εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για την ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ηλικιωμένων, δεν έχουν ακόμη λάβει ένα εμβόλιο. Τον Ιούνιο, η διευθύντρια εμβολίων του ΠΟΥ δρ. Kate O’Brien δήλωσε ότι ο εμβολιασμός παιδιών κατά της COVID-19 δεν είναι «υψηλή προτεραιότητα», δεδομένου του εξαιρετικά περιορισμένου εφοδιασμού εμβολίων παγκοσμίως.

Ενώ έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια δόσεις COVID-19 λήψεων, λιγότερο από το 2% ήταν σε φτωχές χώρες, όπου η ευκολότερη διάδοση δέλτα τροφοδοτεί τώρα εκρηκτικά κύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με γονική συναίνεση

Στις ηλικίες των 5-12 ετών τα προς έγκριση εμβόλια covid-19 της Phizer

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο healthweb : Είναι λάθος να χτίσουμε τείχος ανοσίας εμβολιάζοντας τα παιδιά

Moderna εμβόλιο : Προς έγκριση η χορήγηση του για 12 ετών και άνω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Aνακοινώνει την έναρξη του Rotational Graduate Program

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

AbbVie: Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το κοινωνικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της AbbVie η οποία εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια και την καινοτομία των θεραπειών της, τη συμβολή της στη βιωσιμότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας, τη δέσμευσή της σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και την επένδυση σε στρατηγικές που επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους της.

Υπό αξιολόγηση το εμβόλιο της Sanofi/GSK κατά του κορωνοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου που παρασκεύασαν η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, το πέμπτο εμβόλιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών.

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.