Επιχειρηματικά

Moderna Πανδημία: Η ΕΕ είναι πιθανό να αποφασίσει για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά την επόμενη εβδομάδα

Moderna Πανδημία: Η ΕΕ είναι πιθανό να αποφασίσει για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά την επόμενη εβδομάδα

Η Moderna υπέβαλε επίσης αίτηση για έγκριση του εμβολίου της για νεαρότερους εφήβους και παιδιά στις ΗΠΑ

Moderna Πανδημία: Εάν εγκριθεί, θα ήταν η πρώτη τέτοια άδεια για τη χρήση του εμβολίου COVID-19 σε παιδιά παγκοσμίως. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δήλωσε ότι μια απόφαση σχετικά με το εάν θα συστήσει το εμβόλιο COVID-19 της Moderna να εγκριθεί για παιδιά αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Εάν εγκριθεί, θα ήταν η πρώτη τέτοια άδεια για τη χρήση του εμβολίου σε παιδιά παγκοσμίως.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Δρ Marco Cavaleri, επικεφαλής της στρατηγικής της ΕΕ για τα φάρμακα για τα εμβόλια, δήλωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της αξιολογεί επί του παρόντος την αίτηση της Moderna να επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου κορωνοϊού για παιδιά 12 έως 17 ετών. “Αναμένουμε ότι η επιτροπή θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας”, είπε.

Το εμβόλιο της Moderna έλαβε το πράσινο φως για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εθνών τον Ιανουάριο.

Έχει επίσης αδειοδοτηθεί σε χώρες όπως η Βρετανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, αλλά μέχρι στιγμής η χρήση του δεν έχει επεκταθεί σε παιδιά.

Μέχρι σήμερα, το εμβόλιο που κατασκευάστηκε από την Pfizer-BioNTech είναι το μόνο εγκεκριμένο για παιδιά κάτω των 18 ετών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EΟΦ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρχε «πιθανός σύνδεσμος» μεταξύ των εμβολίων που έκανε η Moderna και η Pfizer-BioNTech σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις φλεγμονής στο στήθος και την καρδιά, κυρίως σε νεαρούς ενήλικες.

Είπαν ότι οι επιπτώσεις ήταν κυρίως προσωρινές και ότι τα οφέλη του εμβολιασμού εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων της COVID-19.

Την περασμένη εβδομάδα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen δήλωσε ότι η ΕΕ έχει τώρα χορηγήσει αρκετά εμβόλια για να ανοσοποιήσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της και πολλές χώρες προσπαθούν να εμβολιάσουν παιδιά παρά τον σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν από την COVID-19.

Παρόλο που η ρυθμιστική υπηρεσία της Βρετανίας ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για παιδιά, η συμβουλευτική ομάδα εμβολίων δεν έχει ακόμη συστήσει να εμβολιαστούν οι έφηβοι.

Η Moderna υπέβαλε επίσης αίτηση για έγκριση του εμβολίου της για νεαρότερους εφήβους και παιδιά στις ΗΠΑ

Πολλοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να δωρίσουν τα εμβόλιά τους μόλις καλυφθούν οι ενήλικοι πληθυσμοί τους, επισημαίνοντας ότι εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για την ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ηλικιωμένων, δεν έχουν ακόμη λάβει ένα εμβόλιο. Τον Ιούνιο, η διευθύντρια εμβολίων του ΠΟΥ δρ. Kate O’Brien δήλωσε ότι ο εμβολιασμός παιδιών κατά της COVID-19 δεν είναι «υψηλή προτεραιότητα», δεδομένου του εξαιρετικά περιορισμένου εφοδιασμού εμβολίων παγκοσμίως.

Ενώ έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια δόσεις COVID-19 λήψεων, λιγότερο από το 2% ήταν σε φτωχές χώρες, όπου η ευκολότερη διάδοση δέλτα τροφοδοτεί τώρα εκρηκτικά κύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με γονική συναίνεση

Στις ηλικίες των 5-12 ετών τα προς έγκριση εμβόλια covid-19 της Phizer

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο healthweb : Είναι λάθος να χτίσουμε τείχος ανοσίας εμβολιάζοντας τα παιδιά

Moderna εμβόλιο : Προς έγκριση η χορήγηση του για 12 ετών και άνω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντική διάκριση για τη Janssen Ελλάδος

Η Janssen Ελλάδος, εταιρεία του Ομίλου Johnson & Johnson, απέσπασε μια σπουδαία βράβευση στα Healthcare Business Awards, τον θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία στον κλάδο της Υγείας.

Η Meru Health θέτει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία

Meru Health: Μια νέα εφαρμογή που φιλοδοξεί να γίνει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά, συγκεντρώνοντας 38 εκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση και θέτοντας τον πήχη για την συνέχεια αρκετά ψηλά.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας διατηρεί βάση δεδομένων ανεπιθύμητων πελατών που παρέχονται από αεροπορικές εταιρείες.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόστιμο που προτάθηκε μέχρι τώρα για απείθαρχη συμπεριφορά ήταν 52.000 δολάρια, για έναν επιβάτη που κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου και επιτέθηκε σωματικά δύο φορές σε αεροσυνοδό.

Η Novartis συνεπής στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2020

Novartis βιώσιμη ανάπτυξη: Το αποτύπωμα των επενδύσεων της Novartis Hellas για το 2020 με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη ,μεταξύ άλλων, είναι4.3 εκ. άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 100 θεραπείες˙ 820 ασθενείς συμμετείχαν σε 69 κλινικές μελέτες. Συνεισφορά άνω των $149 εκ. στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2020. 1.789 νέες θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες), με τις 200 να σχετίζονται με την καινοτομία .60% γυναίκες σε θέσεις υψηλής ευθύνης & υβριδικό μοντέλο εργασίας .