Επιχειρηματικά

Εμβολιασμοί Pfizer: Θα ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 έως το φθινόπωρο

Εμβολιασμοί Pfizer: Θα ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 έως το φθινόπωρο

Για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το εμβόλιο θα δοθεί σε επίπεδο δόσης 10 μικρογραμμαρίων (ug), ενώ εκείνα ηλικίας κάτω των 5 έως 6 μηνών θα λάβουν επίπεδο δόσης 3 ug.

Εμβολιασμοί Pfizer: Το εμβόλιο COFID-19 της Pfizer είναι προς το παρόν εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Τα μικρότερα παιδιά θα μπορούσαν να γίνουν επιλέξιμα για εμβόλιο COVID-19 αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Pfizer, το οποίο σημείωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη χρήση του εμβολίου του σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Η Δρ Alejandra Gurtman, αντιπρόεδρος της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στη Pfizer, εμφανίστηκε μαζί με εκπροσώπους άλλων μεγάλων φαρμακευτικών εταρειών για να μιλήσουν για δεδομένα και χρονοδιαγράμματα πίσω από παιδιατρικές κλινικές δοκιμές την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ενός εικονικού συμποσίου του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Johns Hopkins.

Το εμβόλιο COFID-19 της Pfizer είναι προς το παρόν εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

“Με αυτά τα δεδομένα, αισθανθήκαμε πολύ άνετα να μετακινηθούμε στην ηλικία”, δήλωσε η Gurtman, μιλώντας στις δοκιμές που αφορούσαν συμμετέχοντες ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν τη λεγόμενη στρατηγική αποκλιμάκωσης δόσης για τον ασφαλή προσδιορισμό της κατάλληλης δοσολογίας σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προηγουμένως ότι επέλεξε χαμηλότερες δόσεις εμβολίου για παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών από τον όγκο που δόθηκε στους λήπτες εμβολιασμού ηλικίας 12 ετών και άνω.

Για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το εμβόλιο θα δοθεί σε επίπεδο δόσης 10 μικρογραμμαρίων (ug), ενώ εκείνα ηλικίας κάτω των 5 έως 6 μηνών θα λάβουν επίπεδο δόσης 3 ug.

Η Γκούρτμαν είπε ότι η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές στα τελευταία στάδια και για τις τρεις ηλικιακές ομάδες, με μελέτες να πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Φινλανδία. Σημείωσε ότι σχεδιάζει εμβολιασμό 4.500 συμμετεχόντων με δύο δόσεις σε απόσταση 21 ημερών.

“Σχεδιάζουμε την υποβολή άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για την ηλικιακή ομάδα, δηλαδή από 5 έως 11 ετών, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και η νεότερη ομάδα θα ακολουθήσει σύντομα μετά”, είπε.

Εν τω μεταξύ, η Δρ. Sabine Schynder Ghamloush, διευθύντρια κλινικής ανάπτυξης στη Moderna, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στο πρώτο μέρος του KidCOVE, της παιδιατρικής δοκιμής της Moderna που περιλαμβάνει περίπου 7.000 παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 11 ετών. Η Moderna υπέβαλε αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου COVID-19 μεταξύ των εφήβων στις αρχές του μήνα.

Προς το παρόν, το εμβόλιο δύο δόσεων έχει εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η Ghamloush είπε ότι η Moderna διεξάγει μια μελέτη με βάση τη δόση για να δει εάν μια χαμηλότερη δόση θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική σε μικρότερα παιδιά.

Η Johnson & Johnson σκοπεύει να πραγματοποιήσει τέσσερις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές για τη χρήση του εμβολίου COVID-19 και αναμένει να ξεκινήσει μια δοκιμή σε εφήβους ηλικίας 12-17 το φθινόπωρο του 2021, πριν επεκτείνει τις δοκιμές σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εικονικής εκδήλωσης ο δρ. Macaya Douoguih, MPH, επικεφαλής κλινικής ανάπτυξης και ιατρικών υποθέσεων στο Janssen.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρίνει ότι θα πρέπει να προηγηθεί ο εμβολιασμός covid των ενηλίκων παγκοσμίως έναντι των παιδιών

Με ποιους όρους θα εμβολιαστούν τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι αεροπορικές εταιρείες στην μάχη για την εξεσφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους έναντι της covid-19

Το Insider είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Delta, Alaska και Horizon απαιτούν εμβολιασμό στις νέες προσλήψεις ενώ ενθαρρύνουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους να εμβολιαστούν.

Στρατηγική συμμαχία Biocon Biologics & Serum Institute Life Sciences

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία: Η BBL θα έχει πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως, με δικαιώματα εμπορευματοποίησης του χαρτοφυλακίου εμβολίων της SILS παγκοσμίως. Η SILS θα λάβει το 15% του μεριδίου της BBL με αποτίμηση $4,9 δις.

Αποδοκιμάζει ως λανθασμένη τη χθεσινή επικοινωνία της προς τους συνεργάτες της διανομείς η efood

efood: «Δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική. Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία. 

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό. Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.