Επιστημονικά Νέα

Moderna Κορωνοϊός: Το εμβόλιο covid -19 είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, λέει η εταιρεία

Moderna Κορωνοϊός: Το εμβόλιο covid -19 είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, λέει η εταιρεία

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση για να καθορίσουν τη μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια, δήλωσε η Moderna.

Moderna Κορωνοϊός: Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι το εμβόλιο COVID-19 ήταν ασφαλές και 100% αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna ήταν 100% αποτελεσματικό σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών σε κλινική δοκιμή, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Τα ευρήματα προέρχονται από μια αμερικανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 3.700 παιδιά, που ονομάζονται TeenCOVE.

Η Moderna σκοπεύει να υποβάλει τα ευρήματα σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο στις αρχές Ιουνίου. “Ενθαρρύνουμε ότι το mRNA-1273 ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε εφήβους.

Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να βλέπουμε ότι το εμβόλιο Moderna COVID-19 μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από SARS-CoV-2”, δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

“Θα υποβάλουμε αυτά τα αποτελέσματα στον αμερικανικό FDA και τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως στις αρχές Ιουνίου και θα ζητήσουμε εξουσιοδότηση. Παραμένουμε δεσμευμένοι να κάνουμε τον ρόλο μας για να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας COVID-19”. Στη μελέτη του τελευταίου σταδίου, 3.732 παιδιά τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν 100 μικρογραμμάρια δόσεις του προηγουμένως εγκεκριμένου εμβολίου ή εικονικού φαρμάκου.

Μετά από δύο δόσεις, δεν υπήρχαν περιπτώσεις COVID-19 στην ομάδα εμβολίων, σε σύγκριση με τέσσερις περιπτώσεις στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, με αποτέλεσμα την αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100% ξεκινώντας 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Η Moderna είπε ότι το εμβόλιο ήταν «γενικά καλά ανεκτό» με προφίλ ασφάλειας και ανεκτικότητας «γενικά συνεπές» με αυτό που είχε δει σε προηγούμενη κλινική δοκιμή με ενήλικες. Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες ή μέτριες σε σοβαρότητα και ο πόνος στο σημείο της ένεσης αναφέρθηκε ως η πιο συχνή τοπική ανεπιθύμητη ενέργεια.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συμμετέχοντες παρουσίασαν πονοκέφαλο, κόπωση, μυαλγία και ρίγη.

Η εταιρεία συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα ασφαλείας και μια ανεξάρτητη επιτροπή ασφάλειας παρακολουθεί τα δεδομένα.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση για να καθορίσουν τη μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια, δήλωσε η Moderna.

Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση της Pfizer στα τέλη Μαρτίου ότι το εμβόλιο COVID-19 ήταν ασφαλές και 100% αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer έλαβε εκτεταμένη έγκριση έκτακτης ανάγκης FDA στις 10 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Τι πρέπει να συμβεί για να εμβολιαστούν τα παιδιά στον Καναδά

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

"Έκκληση για αντικειμενική, ανοιχτή και διαφανή επιστημονική συζήτηση σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2" σε άρθρο του The Lancet

Μια έρευνα που διεξήχθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον ιό έλαβε πολύ έλεγχο για τα μη καταληκτικά αποτελέσματα τον Μάρτιο και η Κίνα απέρριψε μια δεύτερη φάση έρευνας για την προέλευσή του.

O ρόλος του μικροβιώματος του εντέρου στην απώλεια βάρους σύμφωνα με έρευνα

"Τουλάχιστον, αυτή η εργασία μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά για τον εντοπισμό ατόμων που θα ανταποκριθούν καλά σε μετριοπαθείς αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής και εκείνων που μπορεί να απαιτήσουν πιο δραστικά μέτρα για να επιτύχουν απώλεια βάρους"

Ώρα για ύπνο: Tips ύπνου για όλη την οικογένεια

Ύπνος εφηβεία: Γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τιθασεύσει κανείς έναν έφηβο ως προς το πρόγραμμα ύπνου του; Δείτε πώς μπορούν ορισμένα tips να κάνουν τη διαφορά για όνειρα γλυκά!

Μπορεί το εμβόλιο κατά της Covid να σχετίζεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο;

Κορωνοϊός: Όπως επισημαίνει η ειδικός στην αναπαραγωγή, Δρ Victoria Male, οι εμμηνοροϊκές αλλαγές εμβολιασμένων που αναφέρθηκαν ήταν βραχύβιες, ωστόσο η έρευνα για αυτήν την πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου παραμένει κρίσιμη για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.