Επιστημονικά Νέα

Moderna Κορωνοϊός: Το εμβόλιο covid -19 είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, λέει η εταιρεία

Moderna Κορωνοϊός: Το εμβόλιο covid -19 είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, λέει η εταιρεία

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση για να καθορίσουν τη μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια, δήλωσε η Moderna.

Moderna Κορωνοϊός: Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι το εμβόλιο COVID-19 ήταν ασφαλές και 100% αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna ήταν 100% αποτελεσματικό σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών σε κλινική δοκιμή, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Τα ευρήματα προέρχονται από μια αμερικανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 3.700 παιδιά, που ονομάζονται TeenCOVE.

Η Moderna σκοπεύει να υποβάλει τα ευρήματα σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο στις αρχές Ιουνίου. “Ενθαρρύνουμε ότι το mRNA-1273 ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε εφήβους.

Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να βλέπουμε ότι το εμβόλιο Moderna COVID-19 μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από SARS-CoV-2”, δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

“Θα υποβάλουμε αυτά τα αποτελέσματα στον αμερικανικό FDA και τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως στις αρχές Ιουνίου και θα ζητήσουμε εξουσιοδότηση. Παραμένουμε δεσμευμένοι να κάνουμε τον ρόλο μας για να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας COVID-19”. Στη μελέτη του τελευταίου σταδίου, 3.732 παιδιά τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν 100 μικρογραμμάρια δόσεις του προηγουμένως εγκεκριμένου εμβολίου ή εικονικού φαρμάκου.

Μετά από δύο δόσεις, δεν υπήρχαν περιπτώσεις COVID-19 στην ομάδα εμβολίων, σε σύγκριση με τέσσερις περιπτώσεις στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, με αποτέλεσμα την αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100% ξεκινώντας 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Η Moderna είπε ότι το εμβόλιο ήταν «γενικά καλά ανεκτό» με προφίλ ασφάλειας και ανεκτικότητας «γενικά συνεπές» με αυτό που είχε δει σε προηγούμενη κλινική δοκιμή με ενήλικες. Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες ή μέτριες σε σοβαρότητα και ο πόνος στο σημείο της ένεσης αναφέρθηκε ως η πιο συχνή τοπική ανεπιθύμητη ενέργεια.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συμμετέχοντες παρουσίασαν πονοκέφαλο, κόπωση, μυαλγία και ρίγη.

Η εταιρεία συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα ασφαλείας και μια ανεξάρτητη επιτροπή ασφάλειας παρακολουθεί τα δεδομένα.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση για να καθορίσουν τη μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια, δήλωσε η Moderna.

Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση της Pfizer στα τέλη Μαρτίου ότι το εμβόλιο COVID-19 ήταν ασφαλές και 100% αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer έλαβε εκτεταμένη έγκριση έκτακτης ανάγκης FDA στις 10 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Τι πρέπει να συμβεί για να εμβολιαστούν τα παιδιά στον Καναδά

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής επηρεάζουν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Αντίσταση στην ινσουλίνη: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα η διατροφή, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη, τη θεραπεία και ακόμη και την αναστροφή του διαβήτη τύπου 2.

Μελέτη νευροαπεικόνισης αποκαλύπτει διαφορές που σχετίζονται με την κόπωση ανά ηλικία και φύλο

Μελέτη νευροαπεικόνισης: Για να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ ηλικίας και κόπωσης, οι ερευνητές του Ιδρύματος Kessler πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα νευροαπεικόνισης και αυτοαναφοράς.

Παίζει ρόλο ο δείκτης μάζας σώματος για την ενέργειά μας;

ΔΜΣ: Παρόλο που οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι είχαν χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας, οι δείκτες υγείας της καρδιάς τους, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ήταν πολύ καλοί.

Πώς συνδέεται το σύνδρομο Prader-Willi με τις διαταραχές του ύπνου;

Σύνδρομο Prader-Willi: Προκαλείται από την απώλεια ή την εξασθένηση των πατρικών γονιδίων στο χρωμόσωμα 15 και χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αναπτυξιακές, ενδοκρινικές (ορμονικές) και μεταβολικές βλάβες.

Νέος εβδομαδιαίος ενέσιμος παράγοντας μειώνει το σωματικό βάρος κατά 20% σε ασθενείς με παχυσαρκία

Συμπερασματικά, σε αυτή τη μελέτη 72 εβδομάδων με συμμετέχοντες με παχυσαρκία, 5 mg, 10 mg ή 15 mg ενέσιμης Τιρζεπατίδης μία φορά την εβδομάδα παρείχαν σημαντικές και παρατεταμένες μειώσεις στο σωματικό βάρος με ασφάλεια.

O ρόλος των μιτοχονδρίων στην αθηροσκλήρωση

Aθηροσκλήρωση: Επιστήμονες ανακάλυψαν μια εκπληκτική σχέση μεταξύ μιτοχονδρίων, φλεγμονής και DNMT3A και TET2 - δύο γονιδίων που φυσιολογικά βοηθούν στη ρύθμιση της ανάπτυξης των κυττάρων του αίματος, αλλά όταν μεταλλάσσονται, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.