ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο Κορωνοϊός : 12 χρονες συμμετάσχουν στην δοκιμή εμβολίων

Εμβόλιο Κορωνοϊός : 12 χρονες συμμετάσχουν στην δοκιμή εμβολίων

Εμβόλιο Κορωνοϊός : Δυο 12 χρονες δίδυμες, κόρες ιατρού έλαβαν μέρος στον εμβολιασμό , προκειμένου να βοηθήσουν να εξελιχθούν οι κλινικές έρευνες για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στα παιδιά.

Ο γιατρός και ο ερευνητής Jay M. Lieberman μοιράζονται γιατί συμφώνησε να επιτρέψει στις 12χρονες δίδυμες κόρες του να συμμετάσχουν στη δοκιμή εμβολίων COVID-19 της Moderna και γιατί πιστεύει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά. Τα δωδεκάχρονα δίδυμα , συμμετείχαν στη δοκιμή εμβολίων COVID-19 της Moderna για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η Moderna αναζήτησε παιδιά για να λάβουν μέρος στην έρευνα

  • Όταν η Moderna άρχισε να προσλαμβάνει συμμετέχοντες ηλικίας 12 έως 17 ετών για τη δοκιμή εμβολίων COVID-19 εγγράφηκαν και  δύο 12χρονα δίδυμα κορίτσια που το είδαν ως ευκαιρία να τους εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

Διαδικασία που υποβλήθηκαν

  • Ήξεραν ότι  δύο από τους 3.235 συμμετέχοντες στη δοκιμή, θα έλαβαν είτε την τυπική δόση για ενήλικες δύο βολών είτε ένα εικονικό φάρμακο. Υποβλήθηκαν επίσης σε ρινικά επιχρίσματα και κινήσεις αίματος.

Αντίδραση του εμβολίου στην μία 12 χρονη

  • Επειδή μια κόρη παρουσίασε ήπια αντίδραση μετά τη δεύτερη δόση κατά τη διάρκεια της δοκιμής, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στο χέρι και του πυρετού πιστεύει ότι έλαβε το εμβόλιο. Ωστόσο, η άλλη αδερφή λόγο της έλειψης συμπτωματων θεώρησε ότι άνηκε στην ομάδα που έλαβε το εικονικό εμβόλιο.

Οι κλινικές δοκιμές χρειάζονται ανθρώπους

  • Προφανώς, οι κλινικές δοκιμές χρειάζονται τους ανθρώπους να συμμετάσχουν, οπότε το είδαμε με έναν μικρό τρόπο ως υπηρεσία.

Ο λόγος που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στις έρευνες

Ο πραγματικός λόγος που θέλανε να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο στα παιδιά, είναι ότι σκέφτηκαν ότι είναι ένας τρόπος να καταπολεμηθεί πολύ πιο γρήγορα η πανδημία και να οχυρωθούν καλά οι πολιτείες, όταν εμβολιαστούν και τα παιδιά και θέλανε να συμβάλουν στην καλύτερη διεκπεραίωση του. Επίσης το είδαν και ως έναν τρόπο να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές μελέτες παρά τους κινδύνους που ήξεραν ότι μπορούν να έρθουν αντιμέτωπες προκειμένου να συμβάλουν και να βρεθεί η λύση.

Ακολουθεί βίντεο για την σπουδαιότητα των εμβολίων στον οργανισμό και δη των παιδιών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

Eurovision 2021 : H Εντυπωσιακή εμφάνιση της Στεφανίας Λυμπερακάκη

ΟΑΕΔ : Επιδοτούμενο πρόγραμμα σε Αττική και Αιγαίο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

Ημικρανία: Για ορισμένους, οι καιρικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Οι καρικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο που ενδεχόμενα προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ - CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.